אלקטרואופטיקה ומיקרואלקטרוניקה

 


ראש מגמת מקרו וננו אלקטרוניקה
ד"ר אלכס אקסלביץ


ראש מגמת אלקטרואופטיקה
ד"ר בוריס אפטר

 

 

התמחות באלקטרואופטיקה 

 

הנדסת אלקטרואופטיקה (Electrooptics) מחסה את התחומים הידועים בשמות:אופטו-אלקטרוניקה (Optoelectronics) ופוטוניקה  (Photonics).  המונחים "אופטו-אלקטרוניקה" או "פוטוניקה" משקפים את הקשר ההדוק בין האופטיקה לבין האלקטרוניקה פרט לכך שהאלקטרונים במעגלים אלקטרוניים מוחלפים יותר ויותר על ידי הפוטונים במעגלים פוטוניים. 


הנדסת אלקטרואופטיקה הינה ענף חשוב של הנדסת חשמל ואלקטרוניקה וגם של הנדסת חומרים והיא מהווה מקצוע אינטגרטיבי במהותו. הנדסת אלקטרואופטיקה נחשבות לתחומי הצמיחה המהירה ביותר של טכנולוגיות חדשהות בעולם ועוסקת בתכנון, פיתוח ‏והפעלה של מערכות אלקטרואופטיות בתחומים רבים.  

 

מומחים רבים ברחבי העולם מניחים כי הפוטוניקה במאה ה-21 תהייה מה שהייתה האלקטרוניקה  במאה ה-20. 

 

בתחום אלקטרואופטיקה נלמדים הנושאים:

  • יסודות של אופטיקה מודרנית 
  • התקנים ומערכות פוטוניים
  • לייזרים ומגבירי אור 
  • תקשורת אופטית

 

לשירות הסטודנטים מעבדה מתקדמת לאלקטרו-אופטיקה ופוטוניקה המצוידת בעמדות ניסויים, מכשירי מדידה אופטיים ואלקטרוניים, כלים לסימולציות ממוחשבות ותכנון מערכות אופטיות ופוטוניות.

 

התמחות במיקרו וננו-אלקטרוניקה

 

התחום עוסק בחומרים אלקטרוניים ומראה את הדרך לייצור חומרים חדשים עם תכונות מתוכננות מראש, הוא התחום  החדשני ביותר של הטכנולוגיה המתפתח במהירות גבוהה. כל התחומים האחרים, כגון תקשורת, מחשבים ומיקרופרוססורים, מערכות אלקטרו-אופטיות והתקנים ביולוגיים, מתבססים על התקדמות במיקרואלקטרוניקה. ננואלקטרוניקה מאפשרת לנו להפוך את המערכות הללו ליותר מדויקות, מהירות, ורגישות.

 

מסלול  ההתמחות הייחודי של מיקרו וננואלקטרוניקה במסגרת תואר ראשון (B.Sc.) ושני (M.Sc) בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה משתלב עם מגמה חשובה זו של התפתחות המדע והטכנולוגיה בישראל. תחום זה פותח בפני בוגרי המסלול תפקידי מחקר ופיתוח בחברות של הייטק כמו אינטל, טאואר, AMD, ועשרות חברות סטארט-אפ. 

 

על תוכנית הלימודים
הקורסים יעניקו מידע נרחב בתחום הטכנולוגיה המודרנית של התקני מוליכים למחצה (טרנזיסטורים, דיודות קולטי אור ולייזרים), חיישנים שונים מיועדים למדידות של אור, רעש, תאוצה, פראמטרים ביולוגיים. 


הסטודנטים והסטודנטיות יעסקו בתחום של חומרים חדשים ושיטות ייצורם, הם ילמדו על הטכנולוגיות החדשניות ביותר בתחום שכבות דקות, על מחקר ושימוש בטכנולוגיות וואקום, על דרכים חדשות לייצור חשמל המבוסס על ננו-טכנולוגיה.

 

המעבדה למיקרו-וננו-אלקטרוניקה
המעבדה מצוידת בציוד להשקעת ומחקר של שכבות דקות וננו-חלקיקים. ציוד המעבדה מאפשר לגדל שכבות דקות מחומרים שונים ולחקור גם מערכות מושקעות של שכבה דקה וגם שיטות השקעה. מחקרים בתחום זה מספקים ידע חדש ומאפשרים לייצר מכשירים חדשים. 


תוצאות המתקבלות מתפרסמות בכתבי עת מדעיים ומוצגות בכנסים מקומיים ובינלאומיים שונים. התוצאות המתקבלות נמצאות בשימוש נרחב ללימוד מערכות שכבות דקות חדשות ולהוראת סטודנטים לתואר ראשון ושני.

 

* תחום ההתמחות לא ירשם בתעודת הסיום