אין חכם כבעל ניסיון - מפגש סטודנטים מיוחד עם בוגר המכון

איליה שובינסקי, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה (מערכות משובצות מחשב), שהבין את הקושי המתלווה לחיפוש עבודה ובעיקר לחיפוש עבודה ראשונה בתחום המקצועי, החליט להיפגש עם קבוצת סטודנטיות וסטודנטים על מנת לחלוק מניסיונו האישי כמנהל תחום, בעל ניסיון רב בתהליכי ראיונות וגיוס עובדים לתחום אותו הוא מוביל, בחברת הסייבר בה הוא עובד.

איליה שובינסקי, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה

בצילום: ליבת אבישי, מנהלת היחידה לקשרי בוגרים ובוגרות ואיליה שובינסקי בוגר המכון

קבוצת הסטודנטים שהגיעה למפגש האזינה בשקיקה לסיפורו האישי על עלייתו כנער מאוקראינה הישר אל הפריפריה, תקופת לימודיו בבית הספר בערד, ההחלטה ללמוד תואר בהנדסה במכון במסלול ערב תוך כדי עבודה, וכן על דרכו המקצועית שהובילה לתפקידו הנוכחי בחברתCervello . איליה סיפר כי במהלך התפתחותו המקצועית הוא ביצע מעבר לעולמות התוכנה ופיתח מומחיות חיונית בבניית תשתיות אוטומציה ואיכות מוצר ובפיתוח קבוצות אוטומציה.

המפגש, הראשון מסוגו, נערך ביוזמת ליבת אבישי, אחראית קשרי בוגרים במכון, בשיתוף עם המרכז לקידום הסטודנט בדקנט הסטודנטים. מספרת ליבת: "במסגרת טיפוח הקשרים עם בוגרות ובוגרים שכבר עברו כברת דרך מקצועית ומעוניינים להעביר מניסיונם ומהידע שלהם, אנו מעניקים להם במה והזדמנות פז בעלת ערך מוסף לסטודנטים ולסטודנטיות שלומדים כאן. המפגש היום עם איליה הוא דוגמא חיה ליכולתם של הסטודנטים ליהנות במהלך לימודיהם מהחוכמה הגלומה בקהילה המוכשרת והמגוונת של כעשרים אלף בוגרי המכון. אנו אסירי תודה ומוקירים מאד את ההירתמות של איליה ושל בוגרים ובוגרות שכמותו".

הסטודנטיות והסטודנטים שהגיעו למפגש מצויים בשנה ב' או ג' ללימודיהם בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ובבית הספר למדעי המחשב. המשתתפים שאלו את איליה שאלות רבות ופרטניות וקיבלו ממנו תובנות מעשיות שערכן לא יסולא בפז: כיצד להתכונן לקראת ראיון עבודה וכיצד להתנהל נכון במהלכו כולל בפן הטכני-המקצועי; מהם מקורות המידע על דרגות שכר ותפקידים בארגון אליו שואפים להגיע; כיצד לפתוח דלתות ולייצר הזדמנויות ורשת קשרים; כיצד להציג את עצמך בדרך המיטבית למראיינים כולל בשלב הכנת קו"ח; דגשים ביחס להתמקצעות, התנסות עצמית בפרויקטים כדרך לבטא ניסיון ויכולת חשיבה, שכלול מיומנויות ומגמות טכנולוגיות עכשוויות, ועוד.

היה מפגש מרתק ומחכים ובסופו איליה הזמין את הקבוצה להמשיך ולהיות איתו בקשר (ועל הדרך לתרגל את השימוש החשוב בלינקדאין...).

"זו יריית הפתיחה למפגשים נוספים, בלתי אמצעיים, באווירה פתוחה ואינטימית, עם בוגרים ובוגרות שנרתמים ומסייעים לסטודנטים שלנו לחשוב ולהבין איך לנווט את המסלול המקצועי שלהם, עוד לפני ההחלטה על בחירת תחומי ההתמחות", אמרה מיכל זכריה, מנהלת המרכז לקידום הסטודנט.

במפגש נכחה גם ליאת בלבן, מנהלת היחידה לניהול קריירה במכון, אשר ענתה אף היא על שאלות הסטודנטים והציגה את מגוון הדרכים בהן המכון נרתם לעזרת הסטודנטים והבוגרים בהכנת קורות חיים, סדנאות לינקדאין, הכנה לראיונות, מפגשי חשיפה לתעשייה ועוד.

היחידה לקשרי בוגרות ובוגרים במכון טכנולוגי חולון פועלת במטרה ליצור קשרים בקרב בוגרי המכון, להעניק להם במה והזדמנות לביטוי עצמי בעל ערך עבורם, להנגיש לבוגרות ולבוגרים הזדמנויות לפיתוח מקצועי ואישי במסגרת המכון, ולחבר בין קהילת בוגרי המכון לבין הסטודנטים תוך טיפוח זיקה מתמשכת של בוגרי המכון אל ביתם האקדמי בקמפוס HIT.

רוצים ליזום מפגש דומה ולהעביר מניסיונכם לדור הבא?
רוצים לשתף אותנו בהישג, קידום או מינוי חדש?
מעוניינים להציע הרצאה בתחום התמחותכם, סיור בחברה שלכם,
או רעיון לטיפוח קשרי בוגרים ובוגרות?

דברו איתנו!
היחידה לקשרי בוגרות ובוגרים זמינה עבורכם
בדוא"ל: Alumni@hit.ac.il ובטלפון: 03-5026818.

פורסם: 09/08/2023