עוד בפרק זה:
תואר שני .M.Sc
תכנית הלימודים לתואר שני נועדה לאפשר לימודי המשך מתקדמים לבוגרי תואר ראשון מצטיינים של מוסדות אקדמיים המוכרים ע"י המועצה להשכלה גבוהה הרוצים להעמיק את הידע שלהם בתחומי הנדסת חשמל והאלקטרוניקה בדגש על ההתפתחויות החדשות בענף.
התכנית מתעדכנת בהתאם להתפתחויות בתעשייה ומלמדים בה חברי סגל המובילים בתחום ההוראה והמחקר.
כמו כן התכנית מתקיימת במעבדות חדשות ומתקדמות ומאפשרת לסטודנטים לקחת חלק פעיל בקבוצת מחקר ופותחת להם גישה לרשת ענפה של קשרי חוץ עם גופים בתעשייה הטכנולוגית המובילה.
התכנית מציעה שני מסלולי לימוד:
מסלול ללא תזה
על המועמד להיות בעל תואר ראשון המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בציון ממוצע 80 ומעלה. קיימים שני מסלולים אפשריים:
מן המניין- סטודנט שוועדת הקבלה קבעה כי נתוניו מאפשרים את קבלתו ללימודים בתואר שני על פי תוכנית לימודים מאלה.
על תנאי- סטודנט שלומד על פי תוכנית לימודים מלאה ונדרש ממנו ללמוד מספר מצומצם של השלמות או סטודנט שממוצע ציוניו בלימודים לתואר ראשון נמוך מןנדרש ב-5 נקודות לכל היותר אך נדרש לעמוד במטלות שתקבע ועדת הקבלה (לדוגמה ממוצע ציונים מזוים בסוף השנההראשונה) או סטודנט שלא הציג דיפלומה של התואר הראשון ו/או גיליון ציונים מקורי.
לא מן המנין – מועמד שיכול להתקבל כסטודנט מן המניין אך מעדיף להתחיל בהיקף לימודים חלקי –ליודי"צבירה" או מועמד בעל נתוני קבלה גבוהים במיוחד ואושר לו להתחיל במקביל ללימודי השלמה שהוטלו עליו גם בלימודי "צבירה" או תמיד שנה ד' במכון, הפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, שממוצע ציוניו גבוה במיוחד ואושרו לו לימודי"צבירה לתואר שני.
מסלול עם תזה
על המועמדים להיות בעלי תואר ראשון המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה. תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה בממוצע 85 ויותר או בעלי תואר זהה המוענק על ידי המועצה להשכלה גבוהה מוכר בישראל בציון גמר של 85 לפחות סטטוס המועמד בעת הקבלה:
מן המניין - סטודנט שועדת הקבלה קבעה כי נתוניו מאפשרים את קבלתו ללימודים לתואר שני והלומד על פי תוכנית לימודים מלאה.
על תנאי- סטודנט שלומד על פי תוכנית הלימודים המלאה, אך נדרש ממנו ללמוד מספר מצומצם של השלמות.
לא מן המניין- בעל תואר ראשון בתחום שונה אולם רלוונטי להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, המוענק על ידי מוסד להשכלה גבוהה מוכר בישראל, בציון גמר של 85 לפחות. סטודנט שיתקבל על פי סעיף זה, יהיה עליו להשלים חובות שיוטלו עליו על ידי הועדה ללימודים מוסמכים, תוך פרק זמן שייקבע על ידי הוועדה.
לימודי התואר שני מקנים הענקת ידע לימודי מורחב ומיומנויות בהנדסה תוך הנחייה וביצוע מחקר עצמאי בהיקף וברמה של תזה לתואר שני לצורך התמקצעות בעבודה. לימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מובילים את תעשיות העילית ומיועדים להכשיר סטודנטים למחקר ולפיתוח בנושאי מערכות חשמל ומערכות תקשורת ואלקטרוניקה.
הלימודים מהווים את הבסיס התיאורטי והיישומי לפיתוח מכשירים ומערכות מורכבות בתחומים מגוונים, כגון מכשור רפואי, מערכות אבטחה וכלי תקשורת. כמו כן, הלימודים לתואר שני מכשירים את מוסמכים ללימודי תואר שלישי באוניברסיטאות.
תחומי ההתמחות בתואר שני עם תזה:
תחומי ההתמחות בתכנית לתואר שני הינם זהים לתחומים בהם צבר המכון ניסיון מחקרי מוכח. מוקדי המחקר המבוססים ביותר בפקולטה הם:
- תחום אנרגיה ומערכות הספק
- תחום אלקטרואופטיקה ועיבוד תמונה
- תחום תקשורת
- תחום מיקרו וננו-אלקטרוניקה
- תחום אנרגיה ומערכות הספק
- תחום אלקטרואופטיקה ועיבוד תמונה
- תחום תקשורת
- תחום מיקרו וננו-אלקטרוניקה
על מנת להשתלב במשרות בכירות בתעשייה ובהיי טק יש צורך בתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. כידוע, בישראל יש מדי שנה מחסור גדל והולך במהנדסים בעלי תואר שני והביקוש לעובדים מוסמכים עולה בהתמדה.
לימודים לתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מאפשרים להתמקד ולחקור תחום ספציפי לעומק ומקנים יתרון בראיונות עבודה ובהשתלבות במשרות בכירות.
בוגרי תואר מוסמך בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מבוקשים בארגונים וחברות מרכזיות בתעשייה הישראלית, בחברות הייטק, בחברות סלולר, בתעשיות ביטחוניות (משרד הביטחון, רפא"ל) ובמשרד ממשלתיים (האנרגיה ,התשתיות, הכלכלה והתעשייה) וכן בחברות מן המגזר הפרטי.
בנוסף, מוסמכי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה במסלול הכולל הגשת עבודת גמר מחקרית (תזה), יכולים להמשיך ללימודי תואר שלישי ובסיומו להשתלב כחלק מסגל ההוראה במוסודות להשכלה גבוהה וכן למלא תפקידי מחקר, פיתוח, שיווק וניהול מובילים.
תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה כדאי ללמוד במוסד בעל מוניטין וניסיון, שסגל ההוראה שלו בעל ניסיון, מצטיין ובקי בנעשה בתעשייה ובעולם וכמובן במוסד שמצויד בתשתיות הוראה ומחקר ברמה גבוהה.
תשתית הלימודים בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ב HIT מכון טכנולוגי חולון, כוללת מעבדות מחקר עם ציוד חדשני, המאפשר מחקר בחזית המדע והטכנולוגיה בתחומים שמהם ניתן לבחור נושאים לתזה. סגל ההוראה הבכיר בתכנית מורכב ברובו מסגל חוקרים ותיק ברמה אוניברסיטאית, שקודם על בסיס מחקר ופרסומים מדעיים אשר מופיעים בכתבי עת בנילאומיים ובכנסים מדעיים מקצועיים.
רוב חברי הסגל האקדמי הבכיר בתכנית הינם בדרגת פרופ' מן המניין, פרופ' חבר ומרצה בכיר ובעלי ניסיון בהעברת קורסים ובהנחיית עבודות מחקר לסטודנטים הלומדים תואר שני או שלישי באוניברסיטאות בארץ ובעולם.
חלקם אף נבחרו לשמש בתפקידי מפתח בארגונים מקצועיים בינלאומיים בתחום התמחותם והדבר החשוב לא פחות, הוא העובדה שהפקולטה מקיימת קשרי שיתוף פעולה עם חברות כגון מוטורולה, ECI, אורביט, אינטל, התעשייה האווירית, רפא"ל, חיל מודיעין, מרכזי הנדסה בצה"ל ועוד. שיתוף פעולה זה מאפשר להשתמש בידע מתקדם שפותח בתעשייה לשם קיום המחקרים. התכנית מתעדכנת בהתאם להתפתחויות בתעשייה ומלמדים בה חברי סגל מובילים בתחום ההוראה והמחקר.
- כתבות, חדשות ואירועים