תואר ראשון (.B.Des) בעיצוב תקשורת חזותית
תואר ראשון (.B.Des) בעיצוב פנים
תואר ראשון (.B.Des) בעיצוב תעשייתי
תואר שני (.M.Des) בעיצוב לסביבה טכנולוגית
דקן הפקולטה: פרופ' דוד (דודי) ראב"ד
ראש המחלקה לתואר שני בעיצוב לסביבה טכנולוגית – פרופ' חנן קמינסקי
ראש המחלקה לעיצוב תקשורת חזותית: ארז בכר
ראש המחלקה לעיצוב פנים: אדר‘ אודי קרמסקי
ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי: עופר זיק
ראש החוג הבינלאומי בפקולטה: ד"ר יעל אילת ון-אסן
מינהלת הפקולטה
ראש מינהל: חמדה כהן
ע.דקאן לעניינים לוגיסטים: אריק קריכלי
רכזת פקולטה: קארין אוזן, הילה ציון
רכזות המחלקה לתקשורת חזותית: רותם נתן וירדן דדון
רכזת המחלקה לעיצוב פנים: עדי פריד
רכזת המחלקה לעיצוב תעשייתי: נטע כהן רענן, הילה ציון
רכזת התוכנית לתואר שני עיצוב לסביבה טכנולוגית: עדי פריד
מנהלי סדנאות
סדנה קלה – איציק נאור
סדנה כבדה – סדנת מחקר– גיא קליפשטיין
מחשוב ודיגיטל – שרון זאבי
האמירה "פנטה ריי" ("הכל זורם") של הרקליטס האפל נאמרה לפני כ- 2500 שנה, שעיצוב לא היה מושג שהגדיר משהו. אבל מעט מאד הגדרות בנות שתי מילים יודעות לתאר עיצוב טוב כל כך. המעשה העיצובי המייצר ידע חדש מידע ישן מבוסס מעצם מהותו על השתנות תמידית מתמשכת. יש לו מאפיינים שונים, הוא נדרש לענות על צרכים משתנים, שימוש בטכניקות חדשות, חומריות מתעדכנת, נראות שונה, תמיד אחרת, תמיד מתעדכנת.
"עיצוב" נתפס שונה כמעט אצל כל אחד מאתנו. הפקולטה לעיצוב במכון הטכנולוגי HIT, אימצה ומחלקותיה תפיסה פלורליסטית רחבה התואמת את רוחב הגזרה שבה עיצוב בא לידי ביטוי בחיינו, אבל מעל כל אלה מובילה התמה שעיצוב נעשה ע"י בני אדם, באמצעות בני אדם, לשימוש בני אדם. זאת תפיסת עולם המחייבת את המעצב למעורבות, אמפתיה וקבלת אחריות הן כלפי המשתמש, הן כלפי הגורם שמאחורי המוצר, והן כלפי הקהילה והעולם בה הוא חי.
הפקולטה רואה עצמה כאחראית להעמיד אתכם בסיומן של ארבעת שנות הלימוד עם אותן יכולות שיאפשרו לכם להוביל תהליכי עיצוב מורכבים. "עיצוב" על רוחב המעורבות שלו בחיינו הוא מן התחומים הדינאמיים, עתירי השינוי והיכולת התמידית להשתנות. הצורך להתאים את עצמך לטכנולוגיות מתעדכנות, לצרכים משתנים, לסדר יום עולמי מתעדכן, הוא ליבת ההכשרה שהפקולטה מעניקה לבוגרייה.
כל הטוב הזה אינו קורה מאליו. הוא תהליך המבוסס על מרצים שרגל אחת שלהם באקדמיה ורגל שניה בהווייה המקצועית, על תשתית סדנאות ומעבדות המאפשרת התנסות ויישום רעיונות, על תוכנית לימודים מעודכנת ומשתכללת, על מתן חופש פעולה וביטוי לסטודנט/ית, ולא פחות מכך על אווירת לימוד פתוחה, יצירתית, ומהנה, על אף הדרישות הגבוהות והמקצוענות הנדרשת.
ארבעת שנות הלימוד בפקולטה הן סלאלום תובעני אבל מתגמל, של מעורבות ושילוב לימוד והתנסות, עיוני ומעשי, תרבותי וטכנולוגי, יחידני וקהילתי וכל מה שהופך עיצוב אינדיבידואלי משולב וחברתי, מעורב ומתחשב.
את הכישרון אתם מביאים מהבית, את היכולת לממש אותו אנחנו מציעים ללמד אתכם/ן באופן מיטבי.
פרופ' דודי ראב"ד/דקן הפקולטה לעיצוב HIT.
בראשית המאה העשרים ואחת נמצא העיצוב בקדמת היצירה האנושית. שינויים מהותיים שפקדו את זירות התרבות בחברות שונות הובילו את העיצוב להיות חיל חלוץ לפני המחנה, עולם יצירה שמטרים, מנסח ומתווה את הדרך עבור שדות יצירה אחרים. העיצוב שוב לא נתפס כמותרות שהחברה יכולה לבחור האם היא זקוקה להם או לא, אלא מתקיים קונצנזוס רחב שמקצועות העיצוב, על שלל היבטיהם, משפיעים על הכלכלה, הפוליטיקה, החברה וכמובן גם על תחומי יצירה אחרים ועל התרבות החזותית בחברות שונות.
העיצוב על שלל רבדיו מתקיים בכל הסביבות הגיאוגרפיות והאנושיות ויש לו מגוון אדיר של הופעות הנעות על צירים רבים ומגוונים.
בפקולטה פועלות ארבע תכניות :
הגישה של הפקולטה לעיצוב רחבה ורב-תחומית, שכן אנו רואים בעיצוב ובדיסציפלינות הקשורות אליו חלק בלתי-נפרד מן התרבות האנושית. הפקולטה שואפת לספק מבחר כלים מקצועיים ותיאורטיים לדור חדש של מעצבים מתוך הדגשת הייחודיות של כל אחת מן הדיסציפלינות הנלמדות בפקולטה ומתוך הבנה שהמעצב העכשווי נדרש פעמים רבות גם לגישה בינתחומית. מעצבי פנים, מעצבים תעשייתיים ומעצבים תקשורת חזותית עתידים ללמוד כיצד לעצב מוצרים, כיצד לארגן אובייקטים במרחב ולהתאימם לו; כיצד לתכנן ולפתח מוצרים לייצור המוני; כיצד להעביר מסרים מגוונים במדיה ועוד.
תכנית הלימודים נועדה להקנות יכולת מעשית להתמודד עם מגוון עצום של אתגרים בעיצוב. הסטודנטים נדרשים להבין את המוצר, את החלל ואת המסר התקשורתי של פרויקט נתון, בכל אחד משלבי התהליך – איתור הבעיה והגדרתה, קונספציה ראשונית לעיצוב, תהליכי פיתוח וניתוח לשם יישומו וייצורו כמו גם הערכה של מרקם הקשרים שבין התוצר הסופי לבין הצרכן. הסטודנט לומד לתפקד ברמות התייחסות שונות: טכנית, פונקציונאלית, חזותית, תקשורתית ותרבותית. במקביל, הלימודים וההנחיה בפקולטה לעיצוב מעודדים חשיבה עצמית, יצירתית וביקורתית. שאיפת המורים בפקולטה היא להקנות מוטיבציה וסטנדרטים אישיים גבוהים לסטודנטים.
מכלול הקורסים הנלמדים בפקולטה, קורסי ליבה, קורסים בעיצוב וקורסים עיוניים נועדו לספק לסטודנטים מידע על מקומו של העיצוב בתרבות, בהיסטוריה ובתיאוריה ובה בעת לבחון את ערכם הסימבולי, השימושי, והתפקודי של חפצים. לצד אלו מוצעים לסטודנטים כלים פרקטיים שמטרתם לסייע להם לעבוד עם כל חומר וללוות את פרויקטי הגמר שלהם גם בתהליכי ההפקה. במסגרת הלימודים יוצעו לסטודנטים מכלול קורסים במסגרתם יעסקו בחומרים שונים, בנקודות הממשק שבין תרבות לטכנולוגיה ותוך בחינת יחסי הגומלין בין אמנות לעיצוב. בצד העיוני נבחן את המתח שבין אוטונומיה וביטוי אישי ביצירה לבין התגייסות לצרכי המזמין ומענה לאינטרסים כלכליים, ציבוריים ופוליטיים. מגוון מסגרות הלימוד המתקיימות בפקולטה נועד לספק לסטודנט תמונה כוללת של הזירה בה הוא עתיד ליצור. מתוך חתירה לעודד את הסטודנטים לחשיבה עצמאית, יצירתי וביקורתית אנו מעדכנים את תכנית הלימודים על בסיס קבוע על מנת להקנות יכולת מעשית ואינטלקטואלית להתמודד עם מגוון עצום של אתגרים.
המרצים בפקולטה לעיצוב נמצאים בחזית היצירה בישראל ובעולם בתחומיהם השונים. באמצעות ההוראה הם שואפים להקנות לסטודנטים ממומחיותם, לחזק אינטואיציה ומוטיבציה, לפלס את דרכם של הסטודנטים להיכרות עם העולם שבחוץ ולסייע בגיבוש הרעיון.
לצד ההוראה השוטפת מקיימת הפקולטה בכל שנה סדרה של פעילויות נלוות בכללן כנס שנתי של הפקולטה, כנסים מחלקתיים, תערוכות בזירה המקומית והבינלאומית ומפגשים עם מעצבים אורחים מן הארץ ומן העולם. פעולות אלו מיועדות לחולל דיון מעמיק בנושאים מרכזיים בעולם העיצוב.
בסוף כל שנה נפתחת תערוכה של בוגרי הפקולטה המוקדשת לפרויקטי הגמר עליהם שקדו הסטודנטים במשך שנת לימודיהם הרביעית. עבור רבים מבוגרי הפקולטה מהווה התערוכה פלטפורמת זינוק לתעשייה ולקריירה עצמאית בעולם העיצוב.
מעמדו של בוגר הפקולטה בשוק העבודה ניצב בראש מעיננו. לשם חיזוק מעמד זה מעניקה המחלקה לסטודנטים כלים רבים ומגוונים, במטרה להפוך את בוגרי המחלקה למבוקשים בעולם העיצוב, הן כמעצבים חושבים ובעלי עמדה אישית והן כבעלי מקצוע מיומנים ובעלי יכולות טכניות גבוהות.
כהכנה לעולם האמיתי, הפקולטה מציעה שני קורסים יחודיים , קורס סטאז', המאפשר לסטודנטים מצטיינים הזדמנות להתנסות בעבודה מעשית במשרדים המובילים בתחומם. קורס נוסף הוא קורס הקליניקה בשיתוף פעולה עם מרכז היזמות במכון FUTURE HIT הפועל בפורמט של סטארט-אפ.
הפקולטה לעיצוב מעמידה לרשות הסטודנטים סדנאות ומעבדות מאובזרות ומתקדמות. מגוון הציוד השעיר בסדנאות המודלים ומגוון כלי המחשוב במעבדות המחשב, מאפשרים לבנות כמעט כל דבר IN HOUSE ברמת
ביצוע וגימור גבוהים ביותר. סדנאות העיצוב מאפשרות לסטודנטים לבנות דגמים ואבי-טיפוס ולנסות פתרונות טכניים ועיצוביים בתנאי מעבדה. השימוש בסדנה פתוח לכל סטודנט שהשלים את ההכשרה הנדרשת.
סדנאות הפקולטה לעיצוב הינן הלב הפועם של הפקולטה, והסטודנטים מבלים בהן את רוב זמנם במהלך הלימודים. בכל אחת מהן קיים צוות המסייע בייעוץ ועזרה .
להלן פירוט הסדנאות והמעבדות:
מעבדות מחשב ודיגיטל
שרון זאבי
שתי מעבדות מודלים ממוחשבים:
מיועדות בעיקר למחלקות לעיצוב פנים ועיצוב תעשייתי, לתכנון, שרטוט והדמיה ממוחשבת של סביבה אדריכלית ואובייקטים. בכל במעבדה כ-25 עמדות מחשב.
שלוש כיתות Mac:
מיועדת בעיקר למחלקה לעיצוב תקשורת חזותית, ללימוד תרגול ויצירה בתחומים שונים: עיבוד תמונה וטקסט לדפוס ומולטימדיה, מידול תלת מימדי, עריכת וידאו, עיצוב ממשק משתמש אינטראקטיבי (UI/UX) ועוד. בכל כיתה כ-20 עמדותiMac.
מחשבי פרויקטים ותרגול:
15 עמדות מחשב נגישות בכל שעות הפעילות, למידול, הדמיה ומולטימדיה, בסביבות עבודה חלונות ו-OS-X.
ציוד להשאלה:
לרשות הסטודנטים ציוד היקפי רב, משטחים גרפיים, טאבלטים, אייפדים ועוד מוצרי מוליטמדיה ומחשוב בהשאלה קצובה.
מצלמות דיגיטליות, מצלמות וידאו 4K וציוד צילום מגוון בהשאלה גם לצילומי חוץ (מהמחלקה האורקולית).
הפקולטה לעיצוב מחזיקה ברישיונות רבי-משתתפים לתכנות הבאות:
Adobe Creative Cloud, Solidworks, Keyshot, Cinema4D, Unity, Rhino, 3DStudioMax, revit, V-ray, Autocad.
לרשות הסטודנטים עומדות מדפסות צבע ושחור לבן עד לגודל A3 ופלוטר רחב, שליחה להדפסה בחיבור לרשת האינטרנט (השימוש במדפסות בתשלום).
סטודיות לאמנות (קרמיקה, צילום, סטודיו לציור)
טכנאי – בן ציון רייס
ציור ורישום
כיתות המשמשות להוראת הציור בשנה א' ובשנים מתקדמות. הכיתות כוללות כני ציור, שולחנות וציוד תאורה.
סדנת קרמיקה
מנהלת אקדמית: שלומית באומן
הוראה והתנסות בטכנולוגיות קרמיקה שונות, קדרות, יציקה, טבילה, טיפול בפני שטח, צביעה ועוד. בסטודיו אובניים, תנורים, אקסטרודר, מעגילה ועוד. הסדנה כוללת ציוד מקצועי רב המאפשר כל סוגי העבודה המקצועית בקרמיקה.
סדנת הקרמיקה מתפעלת מדפסת תלת מימד בקרמיקה – יחודית באקדמיות לעיצוב ומקדמת שילוב של קראפט טכנולוגיה ועיצוב בשדה החומר הקרמי.
סטודיו צילום
הסטודיו משמש את כל מחלקות הפקולטה לעיצוב. הסטודנטים משתמשים בסטודיו לצילום של מוצרים ודגמים, צילום וידאו ארט וצילומים מבוימים. בסטודיו ציוד תאורה מקצועי, כולל אמצעי רקע וחצובות.
מעבדת טכנולוגיה מתקדמת – טסטר
אחראי אקדמי: לוקה אור
מנהל ואחראי תפעולי: שיר אתר
המעבדה משמשת את הבסיס לקורסי הטכנולוגיה של המחלקה לעיצוב תעשייתי ולקורסי הבחירה בעלי אוריינטציה טכנולוגית והינה חלק מתוכנית הלימודים של המחלקה לעיצוב תעשייתי, במסגרתה מועברים קורסים מגונים בתחום האינטראקציה, קוד, תכנון ובניה של אובייקטים פיזיים אינטראקטיביים במרחב ועוד.
המעבדה מייצרת את הבסיס להבנת טכנולוגיה קשר אדם-טכנולוגיה. מקדמת בסיס של אלקטרוניקה, תכנות ומיקרו-בקרים במחלקה ובה מתקיימים הן קורסי בסיס והן קורסי בחירה וברחבה בתחום – Make:Id, מבוא לטכנולוגיות מקדמות ועוד.
סטודיו דפוס משי
אחראי אקדמי: דקל חברוני
הסטודיו מציע מגוון קורסים בעיצוב למדיום דפוס משי לכלל הסטודנטים בפקולטה לעיצוב וכן קורסים ייחודיים לסטודנטים במחלקה לתקשורת חזותית. הסדנה כוללת מספר עמדות הדפסה המאפשר התנסות בטכניקת הדפוס הקלאסית הקרויה דפוס משי (קרויה גם הדפס רשת). הסדנא מאפשרת לעבור ולתרגל את כל שלבי התהליך – מהכנת הרשת, צריבת הדימוי על גביה, ערבוב והכנת הצבעים והדפסה בהיקף ובפורמטים משתנים.
מעבדה לאינטראקציה
אחראי אקדמי: צחי דינר
המעבדה הינה חלק מתוכנית הלימודים של המחלקה לתקשורת חזותית, במסגרתה מועברים קורסים מגונים בתחום הפיזיקאל אינטראקטיב, תכנון ובניה של אובייקטים פיזיים אינטראקטיביים במרחב.
המעבדה מציעה מגוון קורסים בתחום גם לשאר הפקולטות ומחלקות במכון וכך מציעה הזדמנות ייחודית לפיתוח ויצירת פרויקטים אינטרדיסציפלינריים וכן מפגש ייחודי בין סטודנטים מתחומים שונים כולל עיצוב, הנדסה, מחשבים ועוד.
בנוסף למסגרת הלימודית המעבדה מלווה ומייעצת לסטודנטים בקורסי העיצוב השונים וכן במסגרת פרויקטי הגמר תמיכה בפיתוח פרויקטים אינטראקטיביים עד לרמת אב-טיפוס עובד ומתפקד.
התמיכה כוללת את התחומים הבאים: אלקטרוניקה, תכנות מיקרו-בקרים, עיצוב אינטראקציה, תיאוריה של הקשר שבין אדם לטכנולוגיה.
הציוד במעבדה כולל עמדות הלחמה, מחשבים, רכיבי אלקטרוניקה: חיישנים, מעבדים, ציוד מדיה וכד'.
סטודיו לצילום למרחב הווירטואלי
אחראי : אילון אדרי
המחלקה לתקשורת חזותית הציבה לעצמה יעדים הקשורים בחדשנות ומחקר של עולמות תוכן כמו מציאות רבודה, ועולמות וירטואליים (VR) ובחינה של המשמעויות ומימוש הפוטנציאל האסתטי והתרבותי הטמון בהם. לצורך מימוש החזון, הסטודיו לצילום למרחב הווירטואלי הוא סנונית ראשונה התומכת בחזון ותאפשר למעצבים וחוקרים בתחום לקחת חלק מעשי בקידום הרעיונות. המרחב משלב יכולות של סטודיו חדשני לצילום, לצד צילום קלאסי יחד עם צילום ויכולות סריקה תלת מימדי. המרחב מאפשר לבנות אולפנים וירטואליים וצילום תכני וידאו, דגימת תנועה (body and movement tracking) וחלל להתנסות ופיתוח מודלים מחקרים לסימולציות הקשורות לעולמות תוכן שונות. כבר בימים האלו, סטודנטים של המחלקה עושים צעדים ראשונים ביצירה של עולמות וירטואליים, פיתוח משחקים ושירותים העושים שימוש בטכנולוגיות החדשות והם צעד ראשון במימוש הפוטנציאל של המחלקה להוביל את החשיבה בתחום, במגוון ההיבטים שלו, החל מפיתוח החוויה, ועד הפקה של אבות טיפוס. מרחב עבודה ולימוד מיעוד להיות בית עבור סטודנטים מהמחלקה לתקשורת מהפקולטה לעיצוב ומפקולטות רלוונטיות מהמכון . כמו כן, אנחנו רואים את הסטודיו כבית המאפשר לחוקרים בתחומי העיצוב לממש את הרעיונות שלהם באופנים שעד לפני מספר שנים היו דמיוניים. האפשרויות הטכנולוגית של היום הופכות יותר ויותר נגישות ומה שרק לפני כמה שנים היה בלתי אפשרי, היום יכול להפוך למציאות.
סדנה כבדה – סדנת מחקר
מנהל סדנת מחקר : גיא קליפשטיין
טכנאי הסדנא – אבי מתן, מנחם לוי, דוד כלפה, סרגי מורדכייב
סדנת המחקר משמשת בעיקר את הסטודנטים לעיצוב תעשייתי, אך כמו שאר הסדנאות והמעבדות היא פתוחה לכלל ציבור הסטודנטים, אשר עברו הכשרה מתאימה. הסדנא הגדולה והמאובזרת בין סדנאות העיצוב בארץ, מתאפיינת באווירה ייחודית של עבודת צוות, סיוע הדדי, עשיה ויצירה תוך שיתוף פעולה בין המרצים והסטודנטים. הסדנה היא הצומת והמרחב בו נפגשים סטודנטים משנים שונות עם מרצי המחלקה וחולקים עשייה ועבודה.
הסדנא מחולקת לאולמות כלים ואולמות עבודה מרווחים המאפשרים עבודה אישית ונעימה לכמויות גדולות של סטודנטים בתנאים מעולים ומאובזרת בציוד חדיש ומגוון המאפשר מרחב של עבודה בחומרים ובכלים שונים תחת קורת גג אחת.
רזידנסי
פרויקט הרזידנסי הוא פרויקט של המחלקה לעיצוב תעשייתי. המחלקה מציעה לבוגרים צעירים של המחלקה מרחב עבודה בסדנאות הפקולטה, במשך שנה, ללא עלות.
בכל שנה יוצא קול קורא לבוגרים. לתוכנית מתקבלים בוגרים אשר סיימו בשלוש השנים האחרונות בעלי אג'נדה מקצועית מתאימה . הרעיון צריך להיות מגובש ומוגדר. עדיפות נתנת לרעיונות אשר נבחנו בעבר, בסיס זה נותן את האפשרות לבחון את הרעיון, היקפו ופוטנציאל הפיתוח. אין מגבלה על נושא או תחום (ריהוט קרמיקה, אינטראקציה, אחר) ובלבד שיתאים לעבודה בסדנאות המחלקה השונות. תנאי הכרחי נוסף הוא שהעבודה נעשת באופן אישי ולא מצריכה עבודה בקבוצה.
השנה המחלקה שוקלת להרחיב את מספר המשתתפים ולבחור מועמד.ת לסדנת האינטראקציה, מועמד.ת לסדנת הקרמיקה ומועמד.ת נוסף.ת לסדנה הראשית של המחלקה.
מבין האפשרויות בסדנא:
מכונות לניסור, הקצעה ועיבוד צורני, חריטה ושיוף, כלים חשמליים וכלים ידניים –
המעבדה מאפשרת עבודה מקצועית מגוונת, החל מבנית ובדיקת דגמים ועד פיתוח ובניית ריהוט בגודל מלא.
סדנאות מתכת –
מיכון לעיבוד שבבי, כרסום וחריטה. מיכון לכיפוף, עיבוד וערגול פח, מיכון לעבודות מסגרות וריתוך. כל מה שנחוץ לעבודה מלאה בתחום המתכת
סדנת פלסטיקה – מיכון לעיבוד לוחות פלסטיקה, משיכות ואקום ועיבוד צורני, ציוד להדגמת תהליכי ייצור בפלסטיקה.
צביעת מודלים – חדר צבע ומתקני צביעה מקצועיים, כולל תאי צביעה ומדפי יבוש.
סדנת חומרים רכים – סדנה זו, מאובזרת במכונות תפירה תעשייתיות, המאפשרות שילוב של בדים בפרויקטים שונים
ומרחיבה את קשת האפשרויות העומדות בפני הסטודנטים.
מערכת CNC – מערכת עיבוד ממוחשב של כרסום בחומרים קשיחים בהתאם לקבצי מחשב.
חללי עבודה מרווחים ומצוידים לעבודה סדנאית שוטפת –
אולמות לעבודה ידנית ולהרכבות דגמים, כולל מחסן ציוד להשאלה. שטחים פתוחים ומקורים בחצר הסדנה –
מיועד לעבודות גבס ופיברגלס ולהרכבות גדולות.
כל אלו יחדיו מאפשרים לסטודנטים לנסות, לבנות, לבדוק ולפתח את הפרויקטים שלהם במנעד אפשרויות ללא תחרות וברמת מקצועיות בסטנדרטים המובילים בארץ.
סדנה קלה
מנהל הסדנא הקלה: איציק נאור
טכנאי הסדנא – רז חנגל, פיטר בדילה, ורוניקה דרביאשקין.
הסדנה הקלה מהווה צומת מפגש מרכזי בין מרצים סטודנטים ובוגרים,
הנקבצים תחת קורת גג אחת, תוך אווירת יצירה, עשייה ומגע ישיר עם חומר.
הסדנה נחשבת למובילה בתחומה בארץ, מאפשרת לסטודנט/ית לחקור חומרים ולהתבונן, לבצע בדיקות היתכנות, לייצר דגמי ריהוט מחומרים ובגדלים אמתיים ולבנות מודלים ארכיטקטוניים בהתאם להנחיות אקדמיות.
חדר העבודה של הסדנה מצויד בציוד חדיש ואיכותי בסטנדרטים אירופאיים הכולל מסורים גדולים וקטנים, משייפות מכל הסוגים, כלים לעיבוד וכרסום, מחרטות משוכללות, מכשור לריתוך וכיפוף מוטות ברזל קטנים, מכשיר התזת חול, ועוד המון כלים חשמליים ייעודיים לתחום המודלים והדגמים.
לסדנה שטחי חוץ המיועדים "לעבודות רטובות" ובנוסף, אולמות עבודה ענקיים ממוזגים ומאובזרים המיועדים לעבודה ידנית, תכנון והרכבת מודלים, הנחיות אקדמיות , ומפגשי סטודיו.
הסדנה פעילה ושוקקת חיים מידי יום עד לשעות הקטנות של הלילה ומאפשרת לסטודנט/ית גמישות מרבית בתכנון הזמן שלו/ה.
מעבדת הדגמים – מדפסות תלת מימדיות וחיתוך לייזר
מדפסות תלת מימד –
הסדנא מתמחה בבניית דגמי אב טיפוס לתעשייה בטכנולוגיה של הדפסה תלת-מימדית, בתבניות סיליקון, יציקה בתא וואקום, גימור וצביעה.
מגוון טכנולוגיות הדפסה כולל את המדפסת החדישה והמתקדמת מסוגה של חברת אובג'קטט – Eden260v המאפשרת יצירת חלקים ברמת דיוק של 16 מיקרון במגוון רחב של חומרים.
הקובץ הנבנה על ידי הסטודנטים מוזן למדפסת, כאשר סוג המדפסת נבחר על פי צרכי המודל.
מחלקת צבע | מחלקת יציקות | מחלקת עיצוב ואנימציה
חיתוך לייזר –
מתקן לחיתוך לייזר, המשמש את הסטודנטים.
המעבדה מופעלת ע"י זכיין והשירותים ניתנים בתשלום.
תערוכות, כנסים, הרצאות אורח, סדנאות
בכל שנה מקיימת הפקולטה לעיצוב שורה של פעילויות נלוות בכללן, כנסים, תערוכות וסדנאות. חלקם במסגרת הפקולטה וחלקם בשיתוף פעולה עם מוסדות בינלאומיים.
להלן פירוט עיקר הכנסים והתערוכות שהתקיימו בשנת הלימודים תשפ"ג
כנסים – הפקולטה מקיימת בכל שנה מספר ימי עיון וכנסים. בכל שנה מתקיימים שני כנסים, אחד בכל סמסטר. הכנסים מיועדים לכלל הסטודנטים והמרצים בפקולטה כמו גם לקהל הרחב. נושאי הכנסים נבחר בהתאמה למתרחש בארץ ובעולם בתחום העיצוב. המטרה העיקרית של הכנסים היא לבחון את ההשפעות החברתיות והתרבותיות ואת האתגרים וההזדמנויות בתחום נבחר. בכנסים מציגים מרצים ומומחים מהארץ והעולם.
בשנת הלימודים החולפת עסקנו בהשפעות ההדדיות בין עיצוב ומדעים (כוול כניסת AI לתחום) הכנס התקיים בשיתוף פעולה עם הפקולטה למדעים ועם פקולטות לעיצוב מצ'כיה, בריטניה ואוסטריה. השאלה המרכזית שנדונה בכנס עסקה בחיבור בין ויזואליה, נתונים וטקסט.
הכנס השני "קווים אדומים" עסק בנושא עיצוב ואתיקה. הקו האדום הוא אחד הנושאים שאומן יוצר נדרש לתת עליו את הדעת. יוצרים משתמשים בכלים שניתנו להם על מנת להביע את דעתכם במסגרות שונות, ציבוריות, חברתיות או במסגרת עבודתם השוטפת. לעיתים הם נדרשים לקבל החלטה מתי הפרטי הופך לציבורי ולהיפך.
תערוכות הפקולטה:
במהלך שנת הלימודים הפקולטה והמחלקות מציגות בתערוכות בינלאומיות ובתערוכות בארץ. תערוכת הבוגרים, מתקיימת מדי שנה. בתערוכה מוצגים פרוייקטי הגמר של הסטודנטים. פרוייקטים המשקפים 4 שנות לימוד בהם הבוגרים למדו להתמודד עם המשמעויות העמוקות ביותר של פיתוח מוצרים, עיצוב חללים והעברת מסרים חזותיים תוך הליכה על התפר העדין שבין תרבות לטכנולוגיה, בין אמנות להנדסה ובין אמירה אישית לצורכי הכלל. כל זאת במסגרת חדשנית, תומכת ומנוסה שיודעת להוציא את המיטב מכל סטודנט וסטודנטית. השילוב הזה הוא המתכון המנצח שלנו במכון הטכנולוגי חולון והסיבה לכך שבוגרי הפקולטה מאיישים היום עמדות מפתח בעולם העיצוב בארץ ובעולם.
התערוכה מלווה בקטלוג המוצג בפורמט דיגיטלי וזוכה לסיקור תקשורתי רחב בכל אמצעי התקשורת הארציים והבינלאומיים. חשיפה רחבה זו מהווה פלטפורמה אידיאלית להצגת הכישורים של הסטודנטים ובמה נהדרת ליצירת קשרים עם הגופים המרכזיים בתעשייה.
תערוכות נוספות מתקיימות במסגרת המחלקתית מעת לעת בהתאם לתוצרי הקורסים השונים. בכל אחת משלוש המחלקות בפקולטה מתקיימת תערוכה מסורתית לפי הפירוט שלהלן:
"באמצע" התערוכה המסורתית של המחלקה לעיצוב תעשייתי מוצגת בחול המועד בחג הפסח ופתוחה לקהל הרחב. בתערוכה מוצגים פרויקטים מתוך הקורסים השונים הנלמדים במסגרת המחלקה והפקולטה.
תערוכת מצטיינים – המחלקה לעיצוב פנים מציגה מדי תחילת סמסטר את הפרויקטים המצטיינים בכל אחת מהשכבות. התערוכה מוצגת בגלריה ויטרינה במכון הטכנולוגי חולון ופתוחה לקהל הרחב.
After Party – התערוכה אוצרת מקבץ של אחד עשר פרויקטי גמר נבחרים שנוצרו על ידי בוגרי המחלקה לעיצוב תקשורת חזותית. מקבץ העבודות מייצג עיסוק בטווח רחב של נושאים הרלוונטיים לכאן ועכשיו במגוון סוג מדיה, מאיור ואנימציה דרך צילום טיפוגרפיה ממשקים ואפליקציות ועד לבינה מלאכותית ומציאות מדומה. תהליכי העבודה משלבים מחקר עומק ופרשניות מקורית. התוצרים מציעים פתרונות חזותיים ייחודיים לתכנים מורכבים.
שיתופי פעולה עם תעשייה וגורמי חוץ
הפקולטה נמצאת בקשר מתמיד עם שלל גורמים בשוק הפרטי כולל קשרי מחקר ופיתוח, במסגרת זו מתקיימת שיתופי פעולה אקדמיים במסגרת הקורסים השונים ביניהם שלושה קורסים אודתם נפרט להלן, קורס הקליניקה, קורס הסטאג' וקורסים המשתפים פעולה עם התעשייה.
קורס הקליניקה מתקיים בשיתוף עם המרכז לחדשנות ויזמות במכון FUTURE HIT
במסגרת זו מתקיים ליווי פרויקטים עם גופים חיצוניים. הקורס פועל בפורמט של צוות עבודה, הכולל מרצה וסטודנט מהתחום הרלוונטי. הצוות חובר לגוף המפתח ומלווה אותו בהתאם לנדרש לצרכי הפרויקט, במתן שירות ותמיכה בנושאי עיצוב שונים.
להלן פירוט של מספר פרוייקטים שהתקיימו בשנת הלימודים תשפ"ג:
. פרויקט "בדידות" – משרד הרווחה (תעשייתי).
• מרכז רפואי איכילוב – גריאטריה שיקומית (פנים + תעשייתי).
• מרכז רפואי "בלינסון" + ד"ר אמיר גורפינקל – סנסור לניתוחי קטרקט (תעשייתי).
• קליניקת בית חכם + הפקולטות למדעים ולהנדסת חשמל – "קמפוס חכם" (פנים + תעשייתי).
• GLoWD (בינלאומי) – תקשורת פוסט קורונה (פנים + תעשייתי).
• משרד הבריאות (SIT) – אתגרים בבריאות הנפש (תעשייתי).
• אוניברסיטת חיפה – פיתוח פרוטוקול טיפולי מבוסס VR (תקשורת חזותית).
• אסותא רמת החיל – עיצוב מרחבי בריאות ביחידה האונקולוגית (פנים).
• מרכז רפואי "סורוקה" – אמצעי להכוונת מחט ביופסיה (תעשייתי).
• מרכז רפואי "סורוקה" – אמצעי לקיבוע מנח גוף במערכת MRI (תעשייתי).
• מרכז רפואי "שניידר" – מחלקה כירורגית (תעשייתי).
• "כתר" פלסטיק – אמצעי איחסון DIY (תעשייתי).
• "מפרו" – מערכות מדידה מתקדמות (תעשייתי).
• 5 קליניקות עיצוב" שונות שליוו את המחזור האחרון של האקסלרטור Future HIT”" (תעשייתי + תקש"ח)
קורס הסטאג' מאפשר לסטודנטים הלומדים בשנה ג' התמחות סמסטריאלית באחד מהמשרדים המובילים בתחומם בארץ ובחו"ל ההתמחות בהיקף של 160 שעות מתקיימת בסמסטר קיץ ומאפשרת לסטודנטים לעבוד בתעשייה , לצבור ידע וניסיון בעולם האמיתי.
להלן שמות החברות הפועלות בשיתוף עם המחלקה לתקשורת חזותית
Facebook
Playtika
Deloitte
WIX
Amdocs innovation
Israeli defense force
Igloo creative
08:15
Firam
Yellowtail/zemingo
להלן שמות החברות הפועלות בשיתוף עם המחלקה לעיצוב פנים
ברנוביץ קרוננברג
גל מרום
דן טורים
הילה מאייר תכנון תאורה
יואב מסר
ירון טל
לוי חמיצר
סטודיו MU
פורטל אדריכלים
פיבקו אילן
דנה אוברזון
ענת גנות אדריכלים
אזולאי מיכאל
דניאל רוזנטל טחנה לעיצוב
לרמן אדריכלים
ספריית החומרים
ויזר שרון אדריכלים
מיכי סתר
דנמושלין סימון אדריכלות וניהול
סטודיו שרית שני חי
סטודיו סמואלוב
סטודיו ליש
מיכל האן
סטודיו BA
ערן נעים סטודיו
סטודיו טולמנס
להלן שמות החברות הפועלות בשיתוף עם המחלקה לעיצוב תעשייתי
סטודיו טיקו
Peleg Design
Nomadity
ECOncrete
HU.BE סטודיו
Prime Manyone
Zipit
Tom
אוטוטו
מונקי ביזנס
שורש
פגסוס מדיקל
Kipod
שיתופי פעולה עם התעשייה
בכל אחת מהמחלקות מתקיימים שיתופי פעולה עם גורמי בתעשייה. במסגרת זו הסטודנטים מתרגלים התמודדות עם נושא רלוונטי. הקורס מלווה על ידי מרצה ופועל במטרה לחקור, ללמוד ולהציע פתרון עיצובי לאתגר שבחרו.
המחלקה לתקשורת חזותית
1. Wacom פיתוח פתרונות תומכי טכנולוגיה
2. יד ושם- יצירת סרטונים עבור לאסוף את השברים
3. המשרד לביטחון פנים , קומיקס בנושא אלימות ברשת
4. משרד החינוך – נגד אימות
5. וואנס – עיצוב בנעליים
6. בית ספר רימון
7. יד ושם – פוסטרים, תחרות ארצית
8. משכל דיגיטל – החברה להתחדשות עירונית
9. הזנק לעתיד
10. פסטיבל אינדי נגב
11. דפוס משי – עיצוב פוסטרים – להקות
12. שיתופי פעולה שונים במסגרת המעבדה לאינטראקציה – חברת פלאפון
13. neurosteer meterials
14. אגודה ישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה, זוית ידיעות מדע וסביבה – סרטים בנושא חוץ סביבה, השפעת התחממות על כדור הארץ
המחלקה לעיצוב פנים
1. משרד החינוך
2. בית חולים וולפסון
3. מרכז שיקומי רעות.
4. בניין שיקום איכולוב
5. מייקרוסופט
6. אגף שיקומי שיבא
7. המועצה הישראלית לבנייה ירוקה
8. brainstorm IL בתחום Neurosesign
9. Ryerson קנדה
10. Global WeDesign ארה'ב
11. שת"פ בקורס בינלאומי בקיימות עירונית
12. שת"פ עם עריית חולון
13. משרדים נבחרים לעיצוב וארכיטקטורה במסגרת קורס סטאז'
14. עזריאלי – מרכז חולון
15. שיתוף פעולה בשבוע ecoweek
16. צה"ל- חיל השיריון
17. כלא נווה תרצה- תכנון עיצוב מחדש של תאים וחללים נחוצים בכלא.
18. בית חולים אברבנאל- תכנון עיצוב מחדש .
19. בית החולים שניידר לילדים.
המחלקה לעיצוב תעשייתי
1. טייני לאב, פרויקט פיתוח מוצרים התפתחותיים לתינוקות. שיתוף פעולה בפעם ה- 12 ברציפות.
2. קאפרו, פרויקט לעיצוב מערכות מדידה מקצועיות וביתיות.
3. FIXPERT
4. משכ"ל – החברה להתחדשות עירונית
5. "כתר" פלסטיק.
בינלאומיות
הפקולטה לעיצוב רואה חשיבות רבה בקיום ופיתוח קשרים בינלאומיים עם מוסדות מקבילים בחו"ל ומעודדת את החשיפה למתרחש בעולם האקדמי במוסדות שותפים ברחבי העולם .
במסגרת היחסים הבינלאומיים מתקיימת התכנית לחילופי סטודנטים, התכנית לחילופי מרצים ושבוע
הסדנאות הבינלאומי. עוד הפקולטה מקיימת שיתופי פעולה, פרויקטים משותפים, ימי עיון ותערוכות עם
מוסדות מובילים בתחום העיצוב ברחבי העולם.
כאן נפרט על הקורס היחודי "שבוע סדנאות בינלאומי" ועל התכנית לחילופי סטודנטים
שבוע סדנאות בינלאומי – הקורס מתקיים בסמסטר הראשון של שנת הלימודים. הקורס מיועד לסטודנטים מהתואר הראשון, בשנה ג'. במסגרת קבוצות הלימוד בכל אחת מהמחלקות, עיצוב פנים, עיצוב תקשורת חזותית ועיצוב תעשייתי, מתקיימות מספר סדנאות בהנחית שני מרצים: מרצה מוביל ממוסד מקביל בחו"ל בשיתוף עם מרצה מהפקולטה. מטרת הסדנאות לעסוק בפרויקט בודד בתהליך עיצובי מואץ, ובסימולציה של עבודת
סטודיו מקצועית, המערבת באופן פחות לינארי את תהליכי הפיתוח המסורתיים של לימוד, חקר, בידוד תובנות מרכזיות, אפיון, גיבוש קונספטים והצגתם, תוך צורך מהותי יותר לניהול זמן ותמצות אמצעי התקשורת והשכנוע אם שותפי הפיתוח בפרויקט.
התכנית לחילופי סטודנטים
התכנית לחילופי סטודנטים מתקיימת בפקולטה לעיצוב כשני עשורים, במסגרתה מקיימת הפקולטה קשרים אקדמיים עם מעל 50 מוסדות מובילים ברחבי העולם העוסקים בהוראת העיצוב. התכנית מציעה לסטודנטים בפקולטה הזדמנות ייחודית לצאת ללימודים במוסדות מקבילים בחו״ל לפרק זמן של סמסטר אחד [בשנה ג׳ ללימודים]. מטרת התכנית לאפשר לסטודנטים להרחיב אופקים, להתנסות ולהתמקצע בתחום לימודיהם בקרב תרבות ושפה שונות. מטרה נוספת היא להיחשף לזירה הבינלאומית וליצור קשרים מקצועיים ואקדמיים עם עמיתים בחו"ל.
סטודנטים המגיעים אלינו מצטרפים לשנה ג' ולומדים יחד עם הסטודנטים הישראלים. הלמידה יחדיו מאפשרת עבודה משותפת של הסטודנטים האורחים עם המקומיים במטרה להעשיר את העולם התוכני של הסטודנטים המקומיים והאורחים כאחת.
במסגרת התכנית מתקיים בפקולטה קורס בשפה האנגלית "הגוף הישראלי" הקורס עוסק בנושאים ותכנים ישראלים עכשוויים ובוחן סוגיות של זהות, חברה ומקומיות ובאופנים שהם באים לידי ביטוי בעיצוב המקומי.
להלן רשימת המוסדות השותפים בתוכנית החילופים
Institution | Country |
---|---|
* University of Salzburg | Austria |
University of Art and Design Linz | Austria |
* FH Joanneum University of Applied Sciences | Austria |
Limburg Catholic University College | Belgium |
* LUCA School of Art | Belgium |
ESA St Luc Bruxelles | Chile |
Instituto professional Duoc UC | China |
University of West Bohemia | Czech Republic |
Jan Evangelista Purkyne University | Czech Republic |
Estonian Academy of Arts | Estonia |
University of Lapland | Finland |
Aalto University School of Art and Design | Finland |
Ecole de Design Nantes Atlantique | France |
ESAG Penninghen | France |
Strate School of Design | France |
SDS | France |
ECV | France |
Ecole Superieure des Beaux Arts de Bordaux (EBABX) | France |
ESAM Design | France |
ESAD Orlean | France |
Duisburg Essen |
Germany |
Trier University of Applied Sciences | Germany |
HFT Stuttgart | Germany |
Muthesius Uni. Of Fine Arts and Design | Germany |
Fachhochschule Dortmund (FH Dortmund) | Germany |
FH Schwabisch Gmund * | Germany |
Weibensee Academy of Art Berlin | Germany |
Folkwang University of Arts | Germany |
TH Koln * | Germany |
The Design Factory | Germany |
Hochschule Düsseldorf University of Applied Sciences | Germany |
Institution | Country |
* HTW Dresde | Germany |
Hungarian University of Craft and Art | Hungary |
Moholy-Nagy University of Art and Design Budapest (MOME) | Hungary |
Srishti School of Art, Design and Technology | India |
ITTB -Industrial Design Centre | India |
The National Institute of Design | India |
Politecnico di Milano | Italy |
Rome University of Fine Art –RUFA | Italy |
IED Milano | Italy |
IED Cagliari | Italy |
IED Turin | Italy |
IED Florence | Italy |
IED Venice | Italy |
Università Iuav di Venezia * | Italy |
IED Como | Italy |
IED Rome | Italy |
Kauno Kolegija University of Applied Sciences | Lithuania |
Academy of Fine Arts in Warsaw | Poland |
Academy of Fine Arts in Gdansk * | Poland |
Universidade de Lisboa | Portugal |
Instituto Politecnico de Portalegre | Portugal |
The University of Architecture and Urbanism "Ion Mincu" | Romania |
Escola Superior de Disseny (ESDI) | Spain |
IED Madrid | Spain |
IED Barcelona | Spain |
BAU Design College of Barcelona | Spain |
University of Art and Design Lausanne (ECAL) | Switzerland |
Shih Chien University | Taiwan |
תכנית הלימודים העיוניים בפקולטה
תכנית הלימודים העיוניים של הפקולטה לעיצוב מורכבת מלימודי חובה עיוניים (כלל פקולטטיים ומחלקתיים) ומלימודי בחירה עיוניים. על פי הפירוט הבא:
לימודי חובה עיוניים כלל פקולטטיים
*קורסי החובה העיונים הכלל פקולטיים הינם קורסים המשותפים לכלל המחלקות ונלמדים יחד עם שאר הסטודנטים של כל מחלקה ומחלקה. על כל הסטודנטים בפקולטה להשלים את הקורסים העיוניים הבאים:
שנה א' | נ"ז | שנה ב' | נ"ז | שנה ג' | נ"ז |
תולדות האמנות א' וב' | 4 | היסטוריה ותיאוריה של
העיצוב א' וב' |
4 | פרוסמינריון | 4 |
סה"כ לתואר 12 נ"ז בשנים א', ב' ו ג'
לימודי חובה עיוניים במחלקה לעיצוב תעשייתי סה"כ לתואר 7 נ"ז
שנה ב' | נ"ז | שנה ג' | נ"ז | שנה ד | נ"ז | |
מבוא לחשיבה שיווקית למעצבים תעשייתיים | 2 | מתודולוגיה לעיצוב | 2 | סמינר פרויקט גמר | 3 | |
לימודי חובה עיוניים במחלקה לעיצוב תקשורת חזותית: סה"כ לתואר:10 נ"ז
שנה ג' | נ"ז | שנה ד' | נ"ז |
פרסום | 3 | סמינר פרויקט גמר לתקשורת חזותית | 4 |
שיווק | 3 |
לימודי חובה עיוניים במחלקה לעיצוב פנים: סה"כ לתואר: 12 נ"ז
שנה א' | נ"ז | שנה ב' | נ"ז | שנה ד' | נ"ז |
תולדות האדריכלות והעיצוב 1 | 2 | תולדות האדריכלות והעיצוב 3 | 2 | סמינר פרויקט גמר פנים | 4 |
תולדות האדריכלות והעיצוב 2 | 2 |
במהלך השנים ג' וד' ללימודים בפקולטה יש להשלים מספר קורסי בחירה עיוניים, וכן להשלים 4 נ"ז בלימודים הרב תחומיים ו 4 נ"ז בהקבץ יזמות. פרטים נוספים בפרק "לימודי חובה חוץ פקולטטיים.
לימודים עיוניים בפקולטה לעיצוב
מרצי הקורסים העיונים:
באומן שלומית
ד"ר אהרונוביץ יצחק (קיקי)
ד"ר אלדר גיא
ד"ר בולגרו אורית
ד"ר ברטל אליה
ברק יאיר
גולדשטיין גרי
כהן גלעד
כץ עדן
לב און בהט תמר
ד"ר לוי דרור ק'
ליכטר אביב
עדי המר
ד"ר סאבין בן שושן ליאת
פרופ' אריאלי הורוביץ דנה
פרופ' פימנטל דרור
אדר' פלמון רות
● קורסי בחירה בעיצוב
מדי שנה הפקולטה מעדכנת ומתאימה את התחומים הנלמדים בהקבץ של קורסי הבחירה. מטרת הקורסים בהקבץ זה, לאפשר התנסות בתחומי ידע שאינם נכללים בלימודי החובה המחלקתיים ולהיחשף לתחומי ידע ממחלקות מקבילות. תחומי הידע מתעדכנים בהתאם לשינויים בעולם העיצוב כמו גם במרחב הטכנולוגי.
הקורסים מוצעים לסטודנטים הלומדים בשנה ג וד. היקף הנ"ז הנדרש בהקבץ זה שונה בכל מחלקה. פרטים נוספים אצל רכזת המחלקה.
להלן רשימת קורסי בחירה המוצעים בשנת הלימודים תשפ"ד בשלוש הסמסטרים , א', ב' וקיץ:
פתיחת הקורסים מותנת במינימום נרשמים.
סמסטר א'
שם השעור | שעות שבועיות | נ"ז |
מעצבים יזמים | 2 | 2 |
מידול ואנימציה ותלת ממד | 4 | 2.5 |
רוויט | 4 | 2.5 |
מעבדת ריהוט 1 | 4 | 2.5 |
Make:ID – פיתוח מוצרים אינטראקטיביים | 4 | 2.5 |
בטוב טעם, עיצוב בהקשר קולינרי | 4 | 2.5 |
כתיבה ואיור ספרי ילדים | 4 | 2.5 |
דפוס משי | 4 | 2.5 |
מיתוג ועיצוב אריזות מזון | 4 | 2.5 |
ארגז כלים ליום שאחרי: עיצוב, פרזנטציה ומה שביניהם | 2 | 2 |
כולעיצוב 1 | 4 | 2.5 |
מיתוג עסקי ואישי | 4 | 2.5 |
מעצבים פקולטה | 4 | 2.5 |
עיצוב בחומרים רכים | 4 | 2.5 |
סטורי – יסודות התסריטאות | 4 | 2.5 |
אנימציה קלאסית | 4 | 2.5 |
קומיקס יומנים וחפצי יום יום | 4 | 2.5 |
Service Design – מבוא ל | 4 | 2.5 |
צילום וחלל | 4 | 2.5 |
Israeli body | 4 | 2.5 |
המעצב כמוביל תהליכים | 2 | 2.5 |
סמסטר ב'
שם השיעור | שעות שבועיות | נז |
רוויט | 4 | 2.5 |
מעצבים בסרט- עיצוב בעקבות סרטי קולנוע | 4 | 2.5 |
קליגרפיה | 4 | 2.5 |
דפוס משי | 4 | 2.5 |
מעבדת עיצוב ויצירתיות חישובית | 4 | 2.5 |
פיתוח התמחות לתלת-מימד ומציאות מדומה | 4 | 2.5 |
עיצוב סאונד | 4 | 2.5 |
מעצבים עיצוב | 4 | 2.5 |
עיצוב קרמי 2 | 4 | 2.5 |
צילום, צופה, חלל | 4 | 2.5 |
המעצב כפרזנטור – שימוש בטכניקות מעולם המשחק והויז׳ואל להעברת פרזנטציה ולניהול זהות מול קהל | 4 | 2.5 |
אמנות האנימציה בין מסך לבמה | 2 | 2 |
המעצב כמוביל תהליכים | 2 | 2.5 |
עיצוב קרמי 1 | 4 | 2.5 |
מחזיר אור | 4 | 2.5 |
אוריגמי | 4 | 2.5 |
כולעיצוב 2 | 4 | 2.5 |
עיצוב פנים עירוני | 4 | 2.5 |
עיצוב צעצועים | 4 | 2.5 |
שנדלירים – עיצוב לחללי פנים | 4 | 2.5 |
סטאז' בעיצוב תעשייתי הכרת העולם המקצועי | 4 | 2.5 |
הגוף הישראלי Israeli body | 4 | 2.5 |
small wonders | 4 | 2.5 |
meta desgin | 4 | 2.5 |
סמסטר קיץ
שם השיעור | שעות שבועיות | נ"ז |
עיצוב קרמי 2 | 4 | 2.5 |
צילום ועריכת וידאו | 4 | 2.5 |
צילום מתקדם | 4 | 2.5 |
דפוס משי | 4 | 2.5 |
סדנת אופניים | 44 | 2.5 |
סדנת פיתוח והתנסות בשעם | 4 | 2.5 |
ברצלונה 1 | 4 | 2.5 |
פריז | 4 | 2.5 |
סטאז בעיצוב פנים- הכרת השוק המקצועי | 8 | 5 |
קורס התמחות (סטאז׳) תקשורת חזותית | 8 | 5 |
❖ לימודי אנגלית
המל"ג – המועצה להשכלה גבוהה קבעה שתי דרישות בלימודי השפה האנגלית:
לימודי רב תחומיים
לימודים רב תחומים הינם לימודים אקדמיים בנושאים כלליים, הנלמדים מחוץ למסגרת הישירה של הלימודים המקצועיים לתואר. מטרתם היא הקניית ידע וכישורי חשיבה בתחומי תרבות, חברה ומדעי האדם והסביבה, ולהרחיב ידע נוסף ללימודים המקצועיים ומקצועות המשנה הקשורים אליהם.
פרטים על הלימודים הרב תחומיים ורשימת הקורסים מופיעים באתר המכון.
בנוסף, חייב כל סטודנט בקורסים אלו כחלק מלימודיו לתואר לצבור 4 נ"ז בלימודים הרב תחומיים ו 4 נ"ז בהקבץ היזמות. כדי להקל על עומס הלימודים לתואר, מומלץ לחלק את ה בלימודים הרב תחומיים על פני שנים א'-ג' ולא לדחותם.
התואר השני בעיצוב לסביבה טכנולוגית M.Des. ראש התוכנית: פרופ' חנן קמינסקי
התוכנית מיועדת לאנשים סקרנים שחיים טכנולוגיה ונושמים עיצוב ואסתטיקה. תכנית התואר השני בעיצוב לסביבה טכנולוגית מותאמת לעולמות החדשנות ועומדת על הצורך ברב-תחומיות בעולם דינמי הדורש מאנשים להיות גם – וגם.
התואר מתאים לאקדמאים מתחומים מגוונים, המעוניינים להיות מפתחי עיצוב עכשווי באפיקי הטכנולוגיה השונים, להוביל תהליכי פיתוח והטמעה של חדשנות בחברות ובארגונים וגם להיות יזמים עצמאיים.
מטרות התוכנית ויעדיה
התוכנית מכוונת להכשרת מעצבים לפעילות עיצובית אסטרטגית, שבאמצעותה יוכלו להוביל תהליכי עיצוב ופיתוח, טכנולוגיות חדשות ומתחדשות, לייזום החדרת חדשנות וכן לשמש כמובילי דעה באקדמיה. התוכנית מתמקדת בהכשרה יישומית לכלל תפקידי העיצוב המשלבים תהליכי פיתוח והטמעת חדשנות, בדגש על עיצוב כגורם מערכתי מאחד ובעל ערך.
ייחוד התוכנית
• מערכות מורכבות: התוכנית הינה ייחודית בעולם ועוסקת בלימוד מערכות מורכבות. התוכנית מושתת על תפיסתה של סביבה טכנולוגית כאינטגרטיבית וכמשלבת מכלול טכנולוגיות המשלימות זו את זו.
• PBL (Project based Learning): עיקר הלימוד וההוראה ינוהלו במסגרות מבוססות פרויקטים, בעבודת צוותים מגוונים ובהנחיית מנחים מתחומים שונים.
• חיבור לתעשייה: התוכנית תפגיש את הסטודנטים עם אנשי מקצוע ומומחים בתחומי הטכנולוגיה העדכניים ביותר.
• מרצים מובילים: מצבת המרצים בתוכנית כולל מעצבים מתחומים שונים, מדענים, אנשי טכנולוגיה ותאורטיקנים בתחומים הרלוונטיים, שיעבדו בצוותים משותפים בחלק מהקורסים.
על תכנית הלימודים
התוכנית מציעה גישה אקדמית חדשנית לשילוב של טכנולוגיה ועיצוב:
בבסיס התוכנית מעבדות עיצוב לסביבה טכנולוגית עתידית וחיבור משמעותי לשיתופי פעולה עם התעשייה.
הסטודנטים בתוכנית ייהנו מחשיפה לעולם טכנולוגי עשיר בתחום עיצוב באמצעות אלגוריתמים, מציאות מדומה ובינה מלאכותית (AI) וירחיבו את ארגז הכלים שלהם בעזרת קורסי בחירה ייחודיים כגון עיצוב שירות, טרנסמדיה, טכנולוגיות חישה ועוד.
מסגרת הלימודים
סה"כ היקף התוכנית 24.5 ש"ש (49 ש"ס) | 49 נ"ז
ימי לימוד: יום וחצי לימודים: יום שלישי יום מלא ויום שישי
משך הלימודים: שנתיים
מועד תחילת הלימודים: אוקטובר
השלמות: יילמדו בסמסטר נפרד: סמסטר אביב. קורסי השלמה ידרשו ממועמדים בעלי זיקה נמוכה לתחום העיצוב או הטכנולוגיה.
צוות ההוראה:
ברטל איתן |
גרייזל ניסן |
הרינג מיכאל טל |
מרו רוני |
נאור איציק |
אדר' נידם יורם |
ד"ר אייל גרוס |
ד"ר איל גרוס |
ד"ר גלית ולנר |
ד"ר הגלעדי נעמה |
ד"ר ון-אסן אילת יעל |
ד"ר יעל אלבו |
ד"ר לוי דרור ק' |
ד"ר מיכל גורדון |
ד"ר מסינס אליאס |
ד"ר סייפן בטרגיני |
ד"ר רביד רובנר |
סיגל ברניר |
פרופ' אריאל בניס |
פרופ' דנה אריאלי |
פרופ' קמינסקי חנן |
פרופ' ראבד דוד |
צחי דינר |
תוכנית הלימודים:
התכנית לתואר שני בעיצוב לסביבה טכנולוגית 49 נ"ז ו 24.5 ש"ש (49 ש"ס) | ||||
שנה א סמסטר א | ||||
מספר קורס | שם קורס | מס' שעות הוראה שבועיות (ש"ש) | מס' נ"ז | |
38015 | תרבות דיגטלית | 1.00 | 2.00 | |
38017 | מבוא למורכבות | 1.00 | 2.00 | |
38001 | מעבדה שיתופית 1 | 2.50 | 5.00 | |
38011 | עיצוב באמצעות אלגוריתמים | 1.50 | 3.00 | |
קורס בחירה | 1.50 | 3.00 | ||
סה"כ לסמסטר | 7.50 | 15.00 | ||
שנה א סמסטר ב | ||||
מספר קורס | שם קורס | מס' שעות הוראה שבועיות (ש"ש) | מס' נ"ז | |
38013 | עיצוב לסביבת מציאות מדומה | 1.50 | 3.00 | |
38002 | מעבדה שיתופית 2 | 2.50 | 5.00 | |
38014 | סמינר חקר בעיצוב | 1.50 | 3.00 | |
38019 | סוגיות ליבה באקולוגיה | 1.00 | 2.00 | |
קורס בחירה | 1.00 | 2.00 | ||
סה"כ לסמסטר | 7.50 | 15.00 | ||
שנה ב סמסטר א | ||||
מספר קורס | שם קורס | מס' שעות הוראה שבועיות (ש"ש) | מס' נ"ז | |
38024 | מתדולוגיות חדשניות בעיצוב | 1.50 | 3.00 | |
38016 | יזמות וניהול חדשנות באירגונים | 1.00 | 2.00 | |
38024 | בינה מלאכותית ועיצוב | 1.50 | 3.00 | |
קורס בחירה | 1.00 | 2.00 | ||
סה"כ לסמסטר | 5.00 | 10.00 | ||
שנה ב סמסטר ב | ||||
מספר קורס | שם קורס | מס' שעות הוראה שבועיות (ש"ש) | מס' נ"ז | |
פרויקט גמר הנחיה אישית | 3.00 | 6.00 | ||
קורס בחירה | 1.50 | 3.00 | ||
סה"כ לסמסטר | 4.50 | 9.00 | ||
38022 | קולוקוויום 1 | 1.00 | 0.00 | |
38023 | קולוקוויום 2 | 1.00 | 0.00 | |
סה"כ לתואר | 26.50 | 49.00 |
תקשורת חזותית [תואר ראשון B.Design] / ראש המחלקה: דינר צחי
● כללי
התהפוכות הטכנולוגיות והתקשורתיות, הסובבות אותנו, נחוות כיום בזמן אמת גם מבלי שנבין את עוצמת המהפכה והשלכותיה החברתיות והאישיות. השינויים החברתיים וצרכי השוק שנוצרו בעקבות התפתחות אלו של המדיה האלקטרונית והפצתה, הולידו תחומים חדשים המרחיבים את שדה התקשורת החזותית.
הערוצים השונים והמגוונים בהם נוגעת התקשורת החזותית כיום מחייבים אותנו להפתח ולעדכן בכל שנה את התכנים ושיטות ההוראה, כדי שנוכל כמחלקה ליצור את דור המעצבים הבא וכאקדמיה להוביל בחקר שפת העיצוב החזותי המתפתחת כיום תוך בחינת הקשרה התרבותי-חברתי הרחב בארץ ובעולם.
תפיסת תהליך הלימודים במחלקה
תהליך הלימודים בתכנית לתואר ראשון בעיצוב תקשורת חזותית, בנויה על תשתיות הבסיס המסורתיות של עולם העיצוב אשר יחד עם הבנה והתנסות במגמות חברתיות, התנהגותיות וטכנולוגיות שסובבת אותנו, . מאפשרת להכשיר את הסטודנט כמעצב תקשורת חזותית מוצלח. מעצב בעל חזון, שולט ביצירת חווית, ורסטילי בתחומים במדיות השונות.
הסטודנטים במגמה יתנסו ביסודות העיצוב:
צורה – פיתוח מיומנויות הבעה והתנסות בתהליכי חשיבה יצירתית וביטוים עם רכיבי יסוד חזותיים.
דימוי – הכרת משמעות הצורה מן הבחינות: הקוגניטיבית, המטפורית, הסמלית, התרבותית והרעיונית, ופיתוח מיומנות ביצירת דימוי ייחודי.
שפה – הבנת התחביר של הדימויים ושל המילים כרצף, היוצר משמעות חדשה; התבוננות במיקרו ובמאקרו, בהקשר של יצירת שפה חזותית ושל השימוש בה.
זהות – רכישת שליטה בתחום הרכיבים השונים, בשפה חזותית, עקבית וברורה, ומיתוג ישות בעלת אפיון מובהק, תוך דיאלוג בין האובייקטים החזותיים לצופים בהם.
טכנולוגיה – כיצד הטכנולוגיה מאפשרת מרחבים חדשים להתנסות. החל ממציאות רבודה ועולמות וירטואלים
ועד כלים חדשים שמשפרים ומשביחים את עבודת העיצוב.
חברה – כיצד מתמודדים עם ההשלכות של ההווה והעתיד על האופן שבו אנחנו מתקשרים, צורכים מחנכים. האם נוצרים הקשרים חדשים, שפות חדשות שצריך להבין את הדקדוק החדש וכיצד העיצוב משרת אותנו.
● מבנה כללי של תכנית הלימודים
תכנית הלימודים של המחלקה מחולקת לשתי חטיבות עיקריות: חטיבת היסודות, הפרוסה על פני השנתיים הראשונות; ולימודי התמחות בשנתיים הבאות, שנים ג‘ ו-ד‘:
● חטיבת היסודות – שנה ראשונה ושניה
חטיבה זו מקנה לסטודנט בסיס רחב במגוון תחומי עיסוק: יסודות העיצוב, טיפוגרפיה, תלת מימד, מבואות בשפת הפרסום, התסריטאות, ובניית דימוי וזהות. לימודי ליבה אלה מלווים בקורסים מקצועיים, כגון: רישום, צילום, איור, תוכנות מחשב ייעודיות לתחום, והיכרות עם יכולות הסדנאות המשרתות את כלל מחלקות הפקולטה לעיצוב.
● לימודי התמחות מתקדמים – שנה שלישית ורביעית
לימודי ההתמחויות המהווים המשך טבעי ללימודי היסודות, מאפשרים לסטודנטים העמקה והרחבה בפרויקטים מורכבים יותר בהם יחשפו לתחומי התמחות עיקריים בעולם העיצוב: מיתוג, טיפוגרפיה ועיצוב מערכתי מורכב, דימוי ונרטיב, עיצוב בתנועה עבור מסך ובמרחב ועיצוב למדיות דיגיטליות.
החל מהשנה השלישית, הסטודנטים יוכלו לבחור קורסים משלימים במגוון תחומים המרחיבים את החשיבה והעשייה והיצירה החזותיות. המחלקה מעודדת את הסטודנטים לשלב תחומי התמחות ולהתנסות במגוון רחב של עשייה חזותית.
● פרויקטים בשת"פ חברה / תעשיה
במסגרת הלימודים מעורב הסטודנט בפרויקטי חוץ, המשותפים לחברות ולעמותות חיצוניות. במסגרת זו נדרש הסטודנט להתמודד עם תהליך עבודה מובנה מול גוף אמיתי, המוציא לפועל את תוצר התהליך האקדמי. המחלקה זוכה לחשיפה רבה והערכה גבוהה על הישגי הסטודנטים בפרויקטים אלו. כך נוצרו שיתופי פעולה עם גורמים רבים ביניהם "יד ושם" (פרויקט "לאסוף את השברים"), סרטים ששודרו בטלוויזיה במסגרת יום השואה, יצירת אובייקטים פיזיים אינטראקטיביים במרחב הציבורי, משרד החינוך וערוץ 1 (נגד אלימות בבתי ספר), סרטונים ששודרו בטלוויזיה ובבתי ספר ברחבי הארץ, Samsung Smart TV, wacom, פסטיבל אינדינגב, שיתוף פעולה עם המשרד לביטחון פנים. יצירת סרטוני בנושא סביבה בשת"פ עם האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה . מעברונים לערוץ החיים הטובים , MTV הישראלי.
בנוסף, שיתופי פעולה מגוונים במסגרת המעבדה לאינטראקציה.
סגל המחלקה
שמות המרצים | |||||
קומפורטי גיל | גולנר-דורפמן רונית | חברוני דקל | נווה נוי | שינקר יעל | |
אבני יעל | גורפינקל אמיר | חולין ירון | נוראל סיון | שלונסקי חנן | |
אדרי אילון | גפני גולן | חליבה דוד | נחומסון שירה | שמחה פורן יפית | |
אדרת תמיר | גפני יונתן | חפשי יהודה | נרדי דניאל | שמחון מיכאל (מיכה) | |
אופנהיים שמש דויד | גרוס איל | טרפלר גיא | נתן בן | שפר תמיר | |
אורן ינון | גרופר יונתן | יוזפפולסקי מאשה מריה | סאקס ענת | שריף אופיר | |
איכילוב דפנה | גרייזל ניסן | ייגר אופיר | סגורה תמר | ||
אלוא איתן | גרינפלד לב שחר | כהן גלעד | ספיר נבות ניר | ||
אנגלמאיר זאב | דואני איריס | כהן זיו עדי | עזר עודד | ||
אנזלביץ יפעת | דואני איריס | כהן רועי | ענתבי חגית | ||
אסטנין איוון | דינר יצחק | כהנא נועה | פיורוביץ בכר שירי | ||
אריאלי הורוביץ דנה | דרשר שני | כהנא עופר | פלג אבירם | ||
אשר ג'ודית | הברפלד אבנר | כצמן סימונה | פריד טליה | ||
בוב אוראל | הד גלבוע | כרמי אילת | פרנקל עשת מירי | ||
בירקה אורטל | הופמן עומר | לוסטינגר ענת | צורף רועי | ||
בכר ארז | הרינג טל | ליבנה איל | קדוש גיל | ||
בלבן עילי | הררי נבון נטע | ליכטר אביב | קיינר קרין | ||
בן ארי אריה | וולפסון רונן | לינדנפלד טל | קלצל אלכסיי | ||
בן דוד דנה | וורניק גיל | מוסקוביץ דוד | קרליץ עדי | ||
בן יהודה עודד | ויידן ענת | מזרחי אביחי | ראובן ענבל | ||
בנזימן נעמה | ויינברג דניאל | מט סי | רבן רן | ||
ברטל איתן | ויסברג ניצן | מילגרם אבי | רובינשטיין כרמל | ||
ברנדה עדי | ורשבסקי ענת | מירז מתניה | רוזוב יאשה | ||
גולד יונתן | זיל גבי | מרגי פדי | ריינר אביגיל | ||
גולדשטיין גרי | זנדהאוז שמעון | משען אלעד | שחם דן |
● תכנית הלימודים במחלקה לעיצוב תקשורת חזותית // ( 165 ש"ס | 141 נ"ז)
שנה א סמסטר א
מס. שיעור | שם השיעור | נ"ז – נקודות זיכוי | ש"ס – שעות סמסטריאליים |
30344 | כלים ותוכנות 1 | 3 | 3 |
30345 | חשיבה יצירתית 1 | 4 | 4 |
30346 | יסודות גרפיים 1 | 4 | 4 |
30347 | מבוא לטיפוגרפיה | 2.5 | 4 |
30348 | ציור ורישום 1 | 2.5 | 4 |
30350 | יסודות האיור | 2.5 | 4 |
30445 | תולדות האמנות א | 2 | 2 |
סה"כ לסמסטר | 20.5 | 25 |
שנה א סמסטר ב
מס. שיעור | שם השיעור | נ"ז – נקודות זיכוי | ש"ס – שעות סמסטריאליים |
30351 | כלים ותוכנות 2 | 3 | 3 |
30198 | סטודיו לצילום | 3 | 3 |
30349 | טיפוגרפיה | 2.5 | 4 |
30352 | ציור ורישום 2 | 2.5 | 4 |
30353 | חשיבה יצירתית 2 | 4 | 4 |
30354 | יסודות גרפיים 2 | 4 | 4 |
30446 | תולדות האמנות ב | 2 | 2 |
סה"כ לסמסטר | 21 | 24 |
שנה ב סמסטר א
מס. שיעור | שם השיעור | נ"ז – נקודות זיכוי | ש"ס – שעות סמסטריאליים |
32050 | ציור ורישום 3 | 2.5 | 4 |
30193 | כלים ותוכנות 3 | 3 | 3 |
30355 | תקשורת חזותית 1 | 4 | 4 |
30356 | סטודיו טיפוגרפיה | 4 | 4 |
30362 | צילום ובימוי | 2.5 | 4 |
30199 | מבוא לעיצוב אינטראקטיבי | 3 | 3 |
30440 | היסטוריה ותיאוריה של העיצוב א | 2 | 2 |
סה"כ לסמסטר | 21 | 24 |
שנה ב סמסטר ב
מס. שיעור | שם השיעור | נ"ז – נקודות זיכוי | ש"ס – שעות סמסטריאליים |
30360 | תקשורת חזותית 2 | 4 | 4 |
30361 | עיצוב מוצרים אינטראקטיביים | 4 | 4 |
30363 | איור | 2.5 | 4 |
30441 | היסטוריה ותיאוריה של העיצוב ב | 2 | 2 |
סה"כ לסמסטר | 12.5 | 14 |
שנה ג סמסטר א
מס. שיעור | שם השיעור | נ"ז – נקודות זיכוי | ש"ס – שעות סמסטריאליים |
30364 | עיצוב בתנועה | 4 | 4 |
30365 | עיצוב מוצרים דיגיטליים | 4 | 4 |
31235 | פרסום | 3 | 3 |
39062 | פרוסמינריון | 4 | 4 |
30367 | עיצוב תוכן מורכב | 2.5 | 4 |
30368 | אנימציה | ||
35470 | איור למוצרים דיגיטליים | ||
30372 | הדימוי החזותי | ||
30374 | עיצוב למרחב הווירטואלי | ||
30436 | עיתונאות עצמית – עיצוב פנזינים | ||
סה"כ לסמסטר | 17.5 | 19 |
שנה ג סמסטר ב
מס. שיעור | שם השיעור | נ"ז – נקודות זיכוי | ש"ס – שעות סמסטריאליים |
30369 | סטודיו לעיצוב מתקדם | 4 | 4 |
30370 | סטודיו למיתוג ואריזה גרפית | 4 | 4 |
31117 | שיווק- תקשורת חזותית | 3 | 3 |
31938 | פיתוח סביבת VR | 2.5 | 4 |
31915 | מידול ואנימציה ותלת ממד | ||
30375 | עיצוב גנרטיבי | ||
30377 | עריכה מתקדמת | ||
30378 | אובייקטים חכמים | ||
30371 | אנימציה מתקדמת | 2.5 | 4 |
30178 | עיצוב אינפוגרפיקה | ||
30379 | אריזה ומיתוג למסך | ||
32910 | ויצירה במרחב art direction | ||
30179 | עיצוב דמויות | ||
סה"כ לסמסטר | 16 | 19 |
שנה ד סמסטר א
מס. שיעור | שם השיעור | נ"ז – נקודות זיכוי | ש"ס – שעות סמסטריאליים |
30382 | מעבדה לעיצוב | 2.5 | 4 |
30052 | סמינר פרויקט גמר (משלימים) | 4 | 4 |
30380 | קונספט ארט למשחקים | 2.5 | 4 |
30183 | פיתוח חוויות וירטואליות | ||
35472 | עיצוב מחולל שינוי | ||
30381 | עיצוב רב תחומי | ||
סה"כ לסמסטר | 9 | 12 |
שנה ד סמסטר ב
מס. שיעור | שם השיעור | נ"ז – נקודות זיכוי | ש"ס – שעות סמסטריאליים |
31250 | פרויקט גמר תקשורת חזותית | 5.5 | 4 |
5.5 | 4 | ||
קורסי בחירה
|
|||
עיצוב – בחירה | 10 | 16 | |
סה"כ קורסי בחירה | 10 | 16 | |
אשכול רב תחומי | |||
רב תחומי | 4 | 4 | |
רבת תחומי יזמות | 4 | 4 | |
סה"כ לאשכול הרב תחומי | 8 | 8 | |
סה"כ בתואר | 141 | 165 |
● עיצוב תעשייתי [תואר ראשון B.Design] / ראש המחלקה – עופר זיק
● כללי
לתפיסתנו עיצוב תעשייתי צריך להימצא בכל נקודה בה האדם פועל, דרך אובייקטים בעולם.
המעצב התעשייתי צריך לשלוט בתחומים רבים ושונים, כדי לבצע נאמנה את עבודתו ולאפשר לאדם כלים המותאמים לצרכיו המשתנים. כנגזרת, תכנון מוצרים דורש ידע בטכנולוגיה, בהנדסת אנוש, באסתטיקה, בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה ועוד מגוון רב של תחומים. על המעצב להיות בעל ידע כללי רחב ובעל גמישות מחשבתית, להיות יצירתי בפתרונות הטכניים שהוא מפתח, כמו גם ביכולות אסטטיות שיאפשרו פיתוח צורה ודימוי שייושמו במוצר. הכשרת הסטודנט מתחילה מיד עם כניסתו למחלקה ובהדרגה, ההתמודדות המקצועית נהיית מורכבת יותר, במקביל לגדילת נפח התרגילים.
המחלקה לעיצוב תעשייתי מכשירה את הסטודנט להתמודד עם נושאים מגוונים רבים, כך שבסיום תקופת הלימודים, כאשר הסטודנט עומד לבדו מול האתגרים המקצועיים, יש בידיו מלוא הכלים לבחור נתיב עצמאי או להתחיל את דרכו בתעשיה בארץ או בחו"ל.
ארבע שנות הכשרתו של הסטודנט מקנות לו את הכלים להתמודד עם תכנון קפדני, מלא ומקצועי בכל נושא בתחום. עם זאת, המערכת גמישה מספיק דייה, כדי לאפשר לכל אחד לבטא בצורה אישית את עצמו ולמצוא תחומי משנה המעניינים אותו במיוחד, במסגרת קורסי העשרה.
לצד פרויקטים שיוזמים מנחי המחלקה, אפשר לעבוד על תרגילים המדמים מצב אמיתי, שבו יש קשר הדוק עם התעשייה המקומית. תעשייה זאת נותנת משוב מידי, המבוסס על ניסיונם המקצועי של ענפיה השונים, ומאלצת את הסטודנט להתמודד עם גורמים חיצוניים, אמיתיים ככל האפשר.
כמו כן, הפרויקטים במחלקה לעיצוב תעשייתי נותנים הזדמנויות לעבודה עצמית ולפיתוח גישה אינדיבידואלית, לצד עבודה בקבוצות. מגוון הקורסים הנלמדים במחלקה מחולק לנושאים, בהתאם לדרישות הייחודיות בכל סמסטר. לצד הקורסים הראשיים מוצעים קורסים בטכנולוגיה, באמנות, וגם קורסי העשרה.
סגל המחלקה
שם מורה | שם מורה | שם מורה | ||
פרופ' צרני גד | ורנר אפלבאום נעם | עשת עמיאל שיר | ||
פרופ' ראבד דוד | זינגר רונה | פוטש איתי | ||
פרופ' שטיינבוק נעמה | זיק עופר | פרבר עמית | ||
אברהם טלילה | טובי אלירון | פרגר גלילי טל | ||
אגסי נעמה | טל דור | פרוביזור דורית | ||
אור לוקה אורי | יהלומי רועי | פרנקו ערן | ||
אליעזר נמרוד ז'ק | יחיא שווקמן דנה | צור טל | ||
אלפיה עדי | כהן אסף | קדם שחר | ||
ארבלי גלינה | כהן שאול | קול עידן יונתן | ||
אתר שיר | כפרי עדי | קולמן נעם | ||
באומן שלומית | כץ יוגב | קומסקי אלונה | ||
בזובוב פיודור | כתרי עדי | קליפשטיין גיא | ||
בן ארוש יוסי | לב אילונה | קלצל אלכסיי | ||
בן צבי אורי | ליפשיץ צפרוני עפרי | קן-דרור בועז | ||
ברוידא בן | מיניבאיב אנה | קרני שרון | ||
ברפמן יניב | מיר שלמה גל | רביב אלון | ||
גרייזל ניסן | נוימן עדי | רוזנברג אלי | ||
דובר נועם | נועם גופר דפנה | רויטיך גנאדי | ||
דרורי בועז | סוסנובסקי דוד | שטראוס שלום | ||
הלרמן אילת | ספיר תומר | שכנאי רועי | ||
וינברום אסף | ערמון אילון | ששון איל |
● תפיסת תהליך הלימודים במחלקה
המחלקה לעיצוב תעשייתי מכשירה את בוגריה לפעול כמעצבים תעשייתיים באחד התחומים המורכבים והדינאמיים ביותר בשוק התעסוקה העולמי.
מעצב תעשייתי פועל במרחב אין סופי של תחומי עשייה ומיצובו הבסיסי בכל שדות הפעילות ממקם אותו כמוביל וכמתווה דרך, ראשון לא רק בין שווים, אלא גם הישות המגבשת את התפיסה סביבה מתגבש המוצר.
תהליך הלימוד הוא לפיכך תהליך רחב לאין שיעור מסה"כ המיומנויות הנלמדות ונרכשות לאורך 4 שנות הלימוד במחלקה. תוכנית הלימודים כוללת שילוב של הקניית ידע מקצועי מחד ומאידך עשייה והתנסות מתמשכים בתהליכי חשיבה ויישום רעיוני. בתהליכים אלו הסטודנט לוקח על עצמו אחריות לא רק להגות את רעיונותיו, אלא גם לבסס ולהוכיח את אמיתותם ואמינותם הלכה למעשה.
שנת הלימודים הראשונה היא מבוא לעיצוב תעשייתי על מרכיביו הרבים והשונים. זאת שנה של עשייה בלתי פוסקת והתנסות מתמשכת תוך כדי רכישת מיומנויות בסיסיות נדרשות ולימוד "השפה" המקצועית. במהלך השנה נחשפים הסטודנטים (בין השאר) ללימודי רישום, פיסול, היסטוריה של העיצוב, תוכנות רלבנטיות, מידול, אנתרופולוגיה, תרבות חזותית, ושורה ארוכה נוספת של נושאים החושפים בפניהם את עולם העיצוב התעשייתי.
שנת הלימודים השנייה מתייחדת בהכרות עם כלל המרכיבים של עיצוב תעשייתי. הסמסטר הראשון עוסק ברובד הבסיסי ביותר של התחום באמצעות פרויקטים העוסקים במרכיבי "צורה", "פונקציה" ו"טכנולוגיה" תוך שימת דגש על שלבים בפיתוחו הצורני שלי מוצר.
הסמסטר השני "מכניס לתמונה" גם אספקטים של שיווק, תרבות חזותית, הנדסת אנוש, תוכנות תיב"מ, חומרים וטכנולוגיות יצור, מורפולוגיה, תקשורת חזותית וכל כיוצא באלו.
שנת הלימודים השלישית והרביעית עומדות בסימן העמקה בעיצוב תעשייתי ומספקות פרויקטים ותהליכים מתודולוגיים של עיצוב יחד עם טעימות ונגיעות בתתי תחומים בתוך עולם העיצוב – דגשים של חשיבה סביבתית, המעצב כיוצר, אחריות חברתית בעיצוב וכן עבודה בשיתופי פעולה מול התעשייה בפרויקטים ״אמיתיים״.
שנת הלימודים השלישית נותנת דגש על תהליכי פיתוח מתודולוגיים ובמקביל נותנת במה לשפה והאמירה האישית של כל סטודנט. הסמסטר הראשון עוסק בתהליך פיתוח ארוך – פרויקט יחיד בדך כלל, בסביבה עתירת מורכבות. בסמסטר השני נערכים קורסים מקבילים המאפשרים העמקה בתהליך תעשייתי מחד (בדרך כלל שיתוף פעולה עם חברה חיצונית ועבודה כ"מעבדת עיצוב" אל מול בריף מקצועי) ומאידך פרויקט עם דגש חברתי, תרבותי או סביבתי בו באים לידי ביטוי כלים אמפטיים בעיצוב , הבנה של עיצוב ככלי לשינויי אמיתי, וכן אמירה אישית של הסטודנט. בשנה זו גם נפתחים קורסי הבחירה וכן מתקיים באופן מסורתי שבוע סדנאות בנ"ל עם מרצים אורחים מחו"ל.
קורסי הבחירה – בשנה ג נפתחים קורסי הבחירה במחלקה (לשנים ג, ד) – קורסים בנושאים מגוונים ומעניינים אותם יכולים לבחור הסטודנטים המתעניינים בתחום. קורסים לדוגמה: עיצוב צעצועים, עיצוב בחומרים רכים, אינטראקציה, עיצוב קולינרי, עיצוב בטכנולוגיות הדפסה מתקדמות ועוד.
שנת הלימודים הרביעית והאחרונה היא שנת פרויקט הגמר. פרויקט הגמר הינו פרויקט שכל כולו הסטודנט. הסטודנט הוא זה שהוגה את הרעיון של הפרויקט, הסטודנט מאפיין את הפרויקט, מנהל את הזמן, מנווט את התפתחות הפרויקט, ועוסק בכל היבט לאורך תהליך הפיתוח בן תשעת החודשים שלו. פרויקט הגמר הוא למעשה פלטפורמה להביא ליידי ביטוי את כל שנלמד, נוסה, ותורגל לאורך שלוש השנים הראשונות של הלימודים.
ארבעת שנות הלימוד של עיצוב תעשייתי במחלקה לעיצוב תעשייתי HIT הן שנים עמוסות, אינטנסיביות, פותחות אופקים. הן גם שנים של לימוד מלא שמחת חיים, עניין וסקרנות פורצת גבולות. מרבית תהליכי הלימוד הם תהליכים שמעורבות הסטודנט בהם מוחלטת ונעשית בקבוצות לימוד קטנות, אינטימיות של לימוד "בגובה העיניים".
קל זה אינו הולך להיות, אבל מעניין, מלהיב, ומלא אתגר וסיפוק, זה בהחלט יהיה.
כמה מהדגשים בעולם העיצוב התעשייתי כפי שבאים לידי ביטוי בלימודי המחלקה:
● עיצוב בפריזמה תרבותית וחומרית
עולם של ביטוי עצמי אינטימי, התייחסות לתרבות ויזואלית וחומרית, זהו עולם של יחס ישיר בין אמצעים לתוצאה. זהו תהליך ונקודות המוצא של התהליך הן: ביטוי אישי, הבעת דעה ונקיטת עמדה. המעצב פועל “לבד“, ללא מערכת תומכת, ומתוך צורך לחדש מסגרות התייחסות רעננות, לשנותן ולייצרן. מעצבים כאלה הם יוצרים, הפועלים מחוץ למערכת הרגילה או לצדה, מגדירים/בונים מערכת לעצמם, ופועלים מחוץ למסגרות המקובלות. התחום חוקר ובודק את גבולות העשייה בעיצוב מן ההיבט החומרי ומן ההיגד האישי, מתוך מוטיבציה אישית גבוהה והנעה עצמית.
● עיצוב בסביבה טכנולוגית מואצת
בתקופה של האצה טכנולוגית, שילוב תחומים והרחבת גבולות – המחלקה שמה גדש נרחב הן על אוריינות טכנולוגית והן על הנגדת ידע כלים ויכולות טכנולוגיות לסטודנטים. גישה זו מאפשרת למעצבים-לעתיד להתייחס לטכנולוגיה, לאלקטרוניקה, לקוד וללוגיקה כחלקים מסך העיצוב הכולל וכך לפתח יכולות ופרויקטים מורכבים, מפותחים ומשולבים בהם אין "קופסאות שחורות" . הטכנולוגיה היא כלי נוסף בארגז הכלים והאפשרויות הפתוחות לסטודנטים.
● עיצוב מוצרים ועיצוב בשירות התעשייה
עיצוב תעשייתי (Industrial Design) היה מאז ומתמיד, מעצם הגדרתו, לב המקצוע. העיצוב התעשייתי מתמקד במתן ערכים תרבותיים ותפקודיים למוצרים תוצרת התעשייה. מתחילת המאה ה21- נוסף למעצב התעשייתי תפקיד חדש – כמוביל וכמאיץ של חדשנות ושל קידמה טכנולוגית, ושל קידמה רעיונית. המעצב מתכוון לעולם “תעשייתי מתקדם“, לעולם של עסקים המונע מצרכים שיווקיים, מתקשורת בין-לאומית ומכמויות “גדולות“, עולם של צרכנות המונית ושל שיווק, עולם של תמחור, ייצור ותפיסה גלובלית / גלובו-לוקלית (מוצרים גלובליים המותאמים ללוקאלי). אופיו של המעצב הוא האופי של שחקן קבוצתי, יזם עסקי ומנהל עיצוב.
● עיצוב ככלי לשינוי – חברתי, סביבתי, אנושי
קיימת היכרות עם תחומי פעילות עיצוב, הפותחת את פרספקטיבת המרחב שבו פועל העיצוב ומכלילה בתוכו אספקטים, שבדרך כלל היו מחוץ לטווח העיסוק של המעצב – מעבר לטווח השיקולים של החברות הכלכליות ומעבר לטווח הייתכנות הצרכנית. זאת, ברמת יחסי האדם והחברה, ברמת יחסי החברה והסביבה, וברמת מהות תפיסות העולם והעיצוב המערביות. התמחות זאת מעודדת פעילות עיצוב מתוך מעורבות ואחריות גבוהות לחברה ולסביבה. המעצב משפיע על התהליכים בעולם המתועש ועל השלכותיהם על החברה ועל הסביבה, שבהן הוא פועל. עולמו של מעצב כזה הוא עולם של מחויבות, אחריות ואכפתיות, יכולת השפעה מהותית על הפרט ועל הסביבה, ואופי של מוביל חברתי, רעיוני ומחנך.
● שיתופי פעולה עם תעשייה ופעילות ציבורית של תלמידי המחלקה
המחלקה לעיצוב תעשייתי מייחסת חשיבות עליונה לשמר את הרלבנטיות שלה כמוסד שבוגריו מעצבים תעשייתיים, בטיפוח הקשר עם "העולם החיצון" שהוא לדידנו- התעשייה והקהילה שסביבנו. עיקר פעילות טיפוח הקשר הזאת מתבצע באמצעות שיתופי פעולה עם חברות תעשייתיות וארגונים חברתיים וקהילתיים. במהלך כל שנת לימודים משתפת המחלקה פעולה עם מספר גדול של חברות וארגונים כחלק מהפרויקטים הלימודיים הנעשים בה. שיתופי הפעולה הם תהליך עבודה משותף עם החברות והארגונים בהם זוכים הסטודנטים להיחשף ולהתעמת עם נתוני אמת, תמיכה מקצועית מחד והזדמנות לעצב מוצר "אמיתי" שייוצר ע"י החברה כחלק מקו המוצרים שלה.
שיתופי הפעולה מתבצעים עם חברות מכל תחומי התעשייה. בין השאר שתפנו פעולה עם חברות כמו "אינטל", "מוטורולה", "טייני לאב", "כתר", החברה הלאומית לדרכים (מע"צ), יקבי רמת הגולן, חרסה, נגב קרמיקה ועוד, ועוד חברות בחתך תחומי פעילות רחב.
במסגרת פעילות זו, קיימה המחלקה בעשור האחרון, פרויקט שיתוף פעולה עם חברת המוצרים ההתפתחותיים לתינוקות, "טייני לאב". שיתוף הפעולה עם החברה בא לידי ביטוי בכך שלמעלה מ-75% מפגישות הקורס התקיימו בהשתתפות אנשי "טייני לאב", בהם אנשי שיווק, אנשי יצור, אנשי פיתוח או הנהלת החברה. האינטראקציה הקרובה והדיאלוג השוטף יצרו את האפשרות להציג בסוף התהליך שורה מרשימה של מוצרים חדשים, בעלי רציונאל שימוש חזק, עם התאמה מדויקת לקהל המשתמשים הספציפי, שכולם ברי יצור תעשייתי. התהליך בקורסים אלו שחשף את הסטודנטים לתהליכי האמת של פיתוח מוצרים והצורך לעגן כל מוצר בהגיון שיווקי, ייצורי, בתחום שהרוב המוחלט של הסטודנטים לא חווה כמשתמשים (הורים לתינוקות), היווה נקודת מפנה משמעותית מבחינת הסטודנטים המשתתפים בהבנת עיצוב תעשייתי.
דוגמא נוספת, שונה במהותה, לשיתוף פעולה של המחלקה, הפעם עם ארגון חברתי/קהילתי הוא שיתוף הפעולה עם ביה"ח "אלין" וארגון "מהנדסים ללא גבולות". ביה"ח "אלין" הוא מרכז שיקום לילדים ונוער עם פגיעה ושיתוק מוחין בדרגה גבוהה. מטרת הפרויקט הייתה לעצב עבורם גן שעשועים בו יוכלו לשחק למרות היותם רתוקים לכסא גלגלים וחלקם נושאים ציוד הנשמה במשקל עשרות ק"ג.
הסטודנטים שנפגשו עם הילדים, המטפלים שלהם, הוריהם ובקרו בסביבת הקיום היומיומית של הילדים פיתחו 8 מתקני שעשועים (קרוסלה, מגלשה, וכדומה) שהותאמו למגבלות הילדים, תוך שהם לא רק מעצבים את המתקנים, אלא גם בונים אבי- טיפוס לבדיקת היתכנות, שעליהם הסטודנטים והילדים מבצעים ביחד ניסויי שטח לבדיקת ההתאמה מרבית למוגבלות הילדים. הפרויקט זכה להצלחה מדהימה לא רק מצד הילדים, הוריהם והצוות המטפל, אלא גם מבחינת החוויה החד פעמית שחוו הסטודנטים וחידוד ההבנה שעיצוב תעשייתי במהותו נעשה ע"י בני אדם עבור בני אדם.
תכנית הלימודים במחלקה לעיצוב תעשייתי, תשפ"ד // ( 164 ש"ס | 141 נ"ז
שנה א | ||||||||
שנה א' / סמס' א' | ||||||||
מספר קורס | מקצוע | ש"ס | נ"ז | מספר קורס | מקצוע | ש"ס | נ"ז | |
31936 | יסודות העיצוב 1 | 8 | 8 | 31937 | יסודות העיצוב 2 | 8 | 8 | |
32002 | סדנה 1 | 4 | 3 | 39109 | המחשה 2 | 4 | 3 | |
39108 | המחשה 1 | 4 | 3 | 32005 | סדנא 2 | 4 | 3 | |
30105 | ציור ורישום א | 4 | 2.5 | 32919 | סוליד 1 | 3 | 2 | |
39085 | יסודות המחשב לעיצוב תעשייתי | 3 | 2 | 30446 | תולדות האמנות ב' | 2 | 2 | |
30445 | תולדות האמנות א' | 2 | 2 | |||||
רב תחומי 1 | 2 | 2 | ||||||
סה"כ | 27 | 22.5 | סה"כ | 21 | 18 | |||
שנה ב | ||||||||
שנה ב' / סמס' א' | ||||||||
מספר קורס | מקצוע | ש"ס | נ"ז | מספר קורס | מקצוע | ש"ס | נ"ז | |
31931 | עיצוב תעשייתי 1 | 8 | 8 | 31932 | עיצוב תעשייתי 2 | 8 | 8 | |
32011 | תהליכים וחומרים 1 | 3 | 3 | 32018 | תהליכים וחומרים 2 | 3 | 3 | |
32922 | סוליד 2 | 3 | 2 | 30441 | היסטוריה ותאוריה של העיצוב ב' | 2 | 2 | |
30440 | היסטוריה ותאוריה של העיצוב א' | 2 | 2 | 32936 | מתודולוגיה לעיצוב | 4 | 4 | |
32338 | עיצוב קרמי 1 | 4 | 2.5 | רב תחומי יזמות | 4 | 4 | ||
32141 | גרפיקה | 4 | 3 | 32249 | מבוא להנדסת אנוש | 3 | 2 | |
רב תחומי 2 | 2 | 2 | 30286 | מבוא לטכנולוגיות אינטראקטיביות | 4 | 2.5 | ||
סה"כ | 26 | 22.5 | סה"כ | 28 | 25.5 |
שנה ג | ||||||||
שנה ג' / סמס' א' | ||||||||
מספר קורס | מקצוע | ש"ס | נ"ז | מספר קורס | מקצוע | ש"ס | נ"ז | |
31933 | סטודיו תהליכים תעשייתי | 8 | 8 | 32070 | סטודיו מקביל 1 | 4 | 4 | |
35450 | שבוע הסדנאות | 4 | 2.5 | 31934 | סטודיו מקביל 2 | 4 | 4 | |
בחירה עיצוב 1 | 4 | 2.5 | 32115 | בחירה עיצוב 2 | 4 | 2.5 | ||
חובה עיוני (פרו סמנריון) | 4 | 4 | בחירה עיצוב 3 | 4 | 2.5 | |||
32116 | המחשה ממחושבת ואנימציה | 4 | 3 | 32118 | מבוא ליזמות ושיווק למעצבים תעשייתים | 3 | 2 | |
סה"כ | 24 | 20 | סה"כ | 19 | 15 |
שנה ד | ||||||||
שנה ד' / סמס' א' | ||||||||
מספר קורס | מקצוע | ש"ס | נ"ז | מספר קורס | מקצוע | ש"ס | נ"ז | |
31935 | סטודיו עומק תעשייתי | 8 | 8 | 32140 | פרויקט גמר תעשייתי | 4 | 4 | |
30053 | סמינר פרויקט גמר | 3 | 3 | |||||
בחירה עיצוב 4 | 4 | 2.5 | ||||||
סה"כ | 15 | 13.5 | סה"כ | 4 | 4 |
תערוכות ואירועי עיצוב
עיצוב תעשייתי הינו מקצוע חדש יחסית שניתן להתווכח על מועד לידתו, אבל די מקובל שתחילתו נזקפת לתנועת ה"באוהאוס", בסוף שנות העשירים של המאה הקודמת.
בארץ התחלתו כמובן מאוחרת הרבה יותר כמו גם התודעה וההבנה של תפקידו. במטרה לשנות ולהעשיר את ההבנה לגבי העיצוב כדרך להציג את העיצוב התעשייתי לקהל הרחב ולהרחיב את הבנתו לתרומתו לחיי הבריות היא באמצעות תערוכות המוצגות לקהל הרחב. המחלקה לעיצוב תעשייתי מקיימת מדיי שנה מספר ניכר של תערוכות נושאיות הפתוחות לקהל הרחב. שתי תערוכות משמעותיות וקבועות הן תערוכת "באמצע" ותערוכת הבוגרים. תערוכת "באמצע" המתקיימת אכן באמצע שנת הלימודים, היא גם תערוכה חתך של כלל פעילות המחלקה על שלל הקורסים השונים בה. התערוכה המתקיימת באופן מסורתי במהלך הפסח צוברת עניין וקהל מבקרים רחב שלרובו הגדול זאת ההתוודעות הראשונה לתחום העיצוב התעשייתי. בשנה האחרונה בקרו בתערוכה 35,000 מבקרים.
תערוכת הבוגרים היא כשמה תערוכה המתמקדת באופן מוחלט בפרויקטי הגמר של בוגרי המחלקה (כחלק מתערוכת בוגרים כוללת של בוגרי הפקולטה). מטבע הדברים מעבר להצגת היכולת של הבוגרים זאת תערוכה המייצגת את המחלקה, מגמות הלימוד ובה, המיומנות המקצועית של בוגריה, סוג של מראה מייצגת למה שאנחנו. המחלקה "משתמשת" בתערוכה גם להצגת הבוגרים הטריים למעסיקים מתחום העיצוב.
עיצוב פנים (תואר ראשון B.Design ) ראש המחלקה אדר' אודי קרמסקי
המחלקה לעיצוב פנים שמה לה למטרה להיות בית לקהילת מעצבי הפנים, בית לסטודנטים ולסגל המרצים.
לימודי עיצוב הפנים מזמנים לפתחם של הסטודנטים עולם שלם שהוא רב תחומי ומגוון מבין תחומי העיצוב השונים. מבט על תכנית הלימודים מלמד על הייחוד והמורכבות בעולם התוכן אותו רוכשים הסטודנטים שלנו: היסטוריה ותיאוריה מהווים בסיס יידע ומחשבה לכל מהלך יצירתי. חומר, צורה וצבע מלווים את פעולות העיצוב כמילון מושגים. רעיונות, מחשבות ותפישות תכליתיות לגבי דרכי החיים שלנו מהווים בסיס לתפישה ויצירת כל פרויקט. מגע אנושי והיכרות עם קהלי משתמשים רבים הם לחם חוקנו בכל מעשה תכנון ומחשבה על חלל המתוכנן עבור קהילה. טכנולוגיות חומרים ושיטות יישום, בנייה, הרכבה ופרטי חומרים – חדשים וקיימים, גם הם בבסיס כל יצירה. אחריות חברתית והתחשבות בסביבה הקרובה והרחוקה מהווים אבן יסוד ביישום סדרי עדיפויות בעולם העיצוב. אנחנו מתנהלים בסביבות יידע ותקשורת מרובדות, לומדים תוכנות רבות ומנהלים קשרי ידע ומידע עם קצוות עולם העיצוב באופנים מגוונים. אנחנו רוכשים שפה חדשה דרכה מציגים ומייצגים את הרעיונות שלנו בכלי ביטוי ומודלים ממוחשבים, במודלים חומריים, בשרטוטים, ברישומים, סקיצות ועבודות עיצוב מתחומי האומנות הרבים. קני המידה השונים אותם אנו לומדים, מרמת המבנה בסביבתו העירונית, החברה המאכלסת אותו ועד הבורג הקטן המרכיב את מערכות עיצוב החלל שבו, ממחישים את המורכבות והיופי שבתחום.
חווית הלימוד
תכנית הלימודים נבנית בקפידה ומתעדכנת בכל תקופת הלימודים בהתאם לחידושים טכנולוגיים, שינויים מערכתיים וצרכי השוק. התכנית המתפתחת במהלך התואר, גמישה ומאפשרת לכל סטודנט ללמוד ממגוון רחב של מקצועות הרלוונטיים ביותר בתחום. אנו מקיימים פעילויות נוספות להרחבת הידע, בהן סדנאות, ימי עיון, הרצאות אורח, תחרויות, תערוכות רבות ואירועים מיוחדים נוספים.
המחלקה מהווה חלק בלתי נפרד מהפקולטה לעיצוב, דבר המאפשר קיומם של שיתופי פעולה בין מחלקתיים, בתוך מבנה סדנאות קלה וכבדה, מעבדות מחקר חומרי וטכנולוגי, וסטודיאות לחומרים מתחומים שונים. אלו מאפשרים קיומם של אירועים ושיתופי פעולה עם הקהילה המקומית והבינלאומית ופותחים אפשרויות להרחבת הידע, לרכישת מיומנויות נוספות ופיתוח כלים נרחבים לביטוי האישי של כל סטודנט. חילופי סטודנטים עם מוסדות דומים בחו'ל והתמקצעות במשרדי עיצוב בארץ, הם חלק בלתי נפרד ממהלך הלימוד של הסטודנטים שלנו.
תכנית הלימודים
התכנית היא ארבע שנתית, ומכינה את הסטודנטים מתחילת שנה א' אל סיום הלימודים לקחת חלק פעיל בשוק העיצוב המקומי והעולמי.
השנה הראשונה, היא שנה של יסודות, בה אנו מכירים ולומדים את בסיסי הידע בתחומי העיצוב השונים. חשיבותה של השנה היא בהכרת מעשה העיצוב בהקשרו המיידי והקרוב לסטודנט, כמעשה המחולל שינוי הקושר את גופנו אל אובייקטים, אל סביבתנו הקרובה, כמאחד בין מעשה העיצוב לאדם ביצירת "אובייקט" השייך ל"גוף", וכמאחד בין מעשה העיצוב לסביבה הקרובה בפיתוח ויצירת "מקום" עבור "פעולה".
השנה השנייה, היא שנה של מבוא לעיצוב פנים וסינתזה בין תחומי הידע ובין הכלים הנרכשים, שנה בה אנו מקנים כלים המשכללים יכולות הביטוי ומפתחים את החשיבה המושגית ויכולות הפיתוח הצורני ביצירה ובעיצוב. חשיבותה של השנה היא בפיתוח מושגיות המעשה העיצובי, בהקשר שבין אובייקט לייצוג רעיוני, בהכרת הפרוגראמה – המרכיב המילולי רעיוני של פרויקט כסמן חברתי ותרבותי המשליכים על מעשה עיצוב הפנים, לראשונה בחלל קטן. שנה זו מעלה לראשונה ההתמודדות עם קהילה ואתר מבני – בפרויקט המקדם התערבות מבנית ופרוגרמאתית.
השנה השלישית, היא שנה של תרגול וסינתזה, באינטגרציית הנושאים הנלמדים לכדי פרויקטים הגדלים בקנה המידה והמורכבות שלהם. חשיבותה של השנה היא בפיתוח פרויקטים בגישה אידיאולוגית, בבחינת זהות קהילתית-חברתית ומסחרית ולימוד מתודות מחקר בסיסיות, והתמודדות עם קונטקסט מפותח עבור הפרויקטים לעיצוב פנים מפורט. בהמשך השנה פרויקטי עיצוב פנים מפורט, המחברים את תחומי הלימוד לכדי פרויקטים בהם חלל ואובייקט משפיעים זה על זה.
בשנה הרביעית האינטגרציה בין כל הנושאים הנלמדים, עם העשרה מתחומי תרבות נרחבים, היא שנה אישית, שנה בה לאחר פרויקט המתמודד עם נושאים רב תחומיים לכדי פרויקטים רעיוניים במדיות ייצוג שונות, מגיע הסטודנט לפרויקט הגמר, בו נושא על מחלקתי מכוון לעבודת מחקר המהווה בסיס לפרויקט בנושא אישי, הקרוב לליבו של הסטודנט בהתאם לבחירתו, והם מהווים את אקורד הסיום לארבע שנות הלימוד.
בהכשרת מעצבי הפנים אנו שמים דגש בדגש עיקרי על הרכשת ידע, פיתוח ושכלול החשיבה של הסטודנט כאדם יוצר, כמבקר, המקיים תהליכי מחקר מבוססי ידע ומנומקים, ומחויבים לחברה בה הם מתקיימים. אנו מקנים את הידע הטכנולוגי הדרוש לפתח פתרונות יצירתיים, ישימים או רעיוניים, ידע חומרי וידע מערכתי בתוך השדות השונים בהם מתקיים תחום עיצוב הפנים.
סגל המחלקה:
בורשטיין | איתמר | גבעולי פיימן | איריס | נאור | איציק | |||
אדר' עמוס | בר-אלי | אדר' מתן | גוטהייט | ניר | שובל | |||
אדר' גל | גאון | גוטליב | קרן | קוטיק | ירון | |||
אדר' ניסן | ורשבסקי | אדר' גרינברג | עתליה | סולומון | נועה | |||
אדר' יואב | מאירי | גריבי | אילן | סט | הדס | |||
אדר' יורם | נידם | אדר' דה לנגה | טל | ספשילוב | אלינה | |||
אדר' רות | פלמון | אדר' היימן | רועי | אדר' אופיר | פרידריך | |||
אדר' ברכה | קונדה | אדר' גולן | הדרי | פרנק | ציפי | |||
אדר' אודי | קרמסקי | הראל כנות | צמרת | קולין | דנה | |||
אדר' לילך | שטיאט | זליחובסקי | רועי | רויטיך | גנאדי | |||
אלימן פיבקו | מעיין | טליוסף | אורלי | רונן שואף | ליבנה | |||
אלבז | אשר | אדר' יבין דודסון | גלית | שבדרון | שיר | |||
אלה | שרון זהרה | יעלה גולן | קרן | שטרייכמן-טל | ענבל | |||
אליאסי | ירון | כהן | מיכל | קורן | רועי | |||
אמסלם | דרור | צ'לניצקי | יוני | שריג | אירה | |||
בזובוב | פיודור | לב און בהט | תמר | תדמור | אביחי | |||
בלחמן | ליסה (אליזבטה) | לוי | אפרת | תורגמן וינשטין | טליה | |||
בן דב | יואב | אדר' אריאל | ליפשיץ | אדר' חגי | תמיר | |||
גוגנהיים | שלי | מוברמן | ענת | הגלעדי גריננברג עתליה | נעמה | |||
גורדון | דנה | ד"ר, אדר' אליאס | מסינס | אדר' ברוידא | אביטל | |||
בר אור הראל | שרון | מרו | רוני |
להלן תכנית הלימודים על פני ארבע שנות לימוד בחלוקה לשנים ולסמסטרים
תוכנית הלימודים במחלקה לעיצוב פנים, תשפ"ד 168 ש"ס / 154נ"ז | ||||||||
שנה א | ||||||||
סמסטר א | סמסטר ב | |||||||
מספר קורס | שם הקורס | ש"ס | נ"ז | מספר קורס | שם הקורס | ש"ס | נ"ז | |
31929 | יסודות העיצוב 1 | 8 | 7 | 31930 | יסודות העיצוב 2 | 8 | 7 | |
33002 | סטודיו סדנה 1 | 4 | 2.5 | 39204 | סטדיו סדנה 2 | 4 | 4 | |
39211 | רישום, שרטוט ותיעוד 1 | 2 | 2 | 39212 | רישום ותיעוד 2 | 2 | 2 | |
39200 | עיצוב ממוחשב גרפי 1 | 2 | 2 | 39210 | צילום חלל ומבנה | 2 | 2 | |
39191 | טכנולוגיה R1- תורת החומר | 2 | 2 | 39201 | דיגום תלת מימד 1 | 2 | 2 | |
39197 | ציור ורישום | 2 | 2 | 39192 | טכנולוגיה 2- תורת המבנה | 2 | 2 | |
33334 | תולדות האדריכלות והעיצוב 1 | 2 | 2 | 33335 | תולדות האדריכלות והעיצוב 2 | 2 | 2 | |
30445 | תולדות האמנות א | 2 | 2 | 30446 | תולדות האמנות ב | 2 | 2 | |
רב תחומי 1 | 2 | 2 | רב תחומי 2 | 2 | 2 | |||
סה"כ | 26 | 23.5 | סה"כ | 26 | 25 | |||
שנה ב | ||||||||
סמסטר א | סמסטר ב | |||||||
מספר קורס | שם הקורס | ש"ס | נ"ז | מספר קורס | שם הקורס | ש"ס | נ"ז | |
33172 | מבוא לעיצוב פנים | 8 | 7 | 33178 | עיצוב פנים 1 | 8 | 7 | |
39205 | סטודיו סדנה 3 | 4 | 4 | 39206 | סטודיו סדנה 4 | 4 | 4 | |
39202 | דיגום תלת מימד 2 | 2 | 2 | 39203 | דיגום תלת מימד 3 | 2 | 2 | |
39198 | רפרזנצטיה וייצוג 1 | 2 | 2 | 39199 | רפרזנצטיה וייצוג 2 | 2 | 2 | |
39193 | טכנולוגיה 3- מרכבי המבנה | 2 | 2 | 39194 | טכנולוגיה 4- תיאורה | 2 | 2 | |
39211 | שיטות מחקר 1- מבנה סביבה | 2 | 2 | 30441 | היסטוריה ותיאוריה של העיצוב ב' | 2 | 2 | |
33336 | תולדות האדריכלות והעיצוב 3 | 2 | 2 | רב תחומי 4 | 2 | 2 | ||
30440 | היסטוריה ותיאוריה של העיצוב א' | 2 | 2 | סה"כ | 22 | 21 | ||
רב תחומי 3 | 2 | 2 | ||||||
סה"כ | 26 | 25 |
שנה ג | ||||||||
סמסטר א | סמסטר ב | |||||||
מספר קורס | שם הקורס | ש"ס | נ"ז | מספר קורס | שם הקורס | ש"ס | נ"ז | |
33174 | עיצוב פנים 2 | 8 | 7 | 33171 | עיצוב פנים 3 | 8 | 7 | |
39207 | סטודיו סדנה 5 | 4 | 4 | 39208 | סטודיו סדנה 6 | 4 | 4 | |
39200 | עיצוב פרמטרי 1 – מדיה | 2 | 2 | 39196 | טכנולוגיה 6- ממשק אדם מכונה אקולוגיה | 2 | 2 | |
39195 | טכנולוגיה 5- חומרים מתקדמים | 2 | 2 | 39215 | פרוססמניריון/ שיטות מחקר 3 | 2 | 2 | |
39214 | שיטות מחקר 2 -עירוניות תיאורה | 2 | 2 | עיצוב בחירה 2 | 4 | 2.5 | ||
עיצוב בחירה 1 | 4 | 2.5 | עיצוב בחירה 3 | 4 | 2.5 | |||
סה"כ | 22 | 19.5 | עיוני בחירה | 2 | 2 | |||
סה"כ | 26 | 22 | ||||||
שנה ד | ||||||||
סמסטר א | סמסטר ב | |||||||
מספר קורס | שם הקורס | ש"ס | נ"ז | מספר קורס | שם הקורס | ש"ס | נ"ז | |
33177 | עיצוב פנים 4 | 8 | 7 | 33252 | פרויקט גמר | 8 | 7 | |
30052 | סמינר פרויקט גמר | 4 | 4 | סה"כ | 8 | 7 | ||
סה"כ | 12 | 11 |
* המכון שומר על הזכות לשנות את תכנית הלימודים ואת היצע קורסי הבחירה.