פיתוח למידה הפך בשנים האחרונות למקצוע מבוקש מאוד. מפתחות ומפתחי למידה נהנים מביקוש צומח בעולם הארגוני, במערכת החינוך ובאקדמיה. מדובר במקצוע מרתק ומגוון שיש בו משמעות, שליחות ואתגר ולא פחות חשוב, יכולת השתכרות גבוהה, כשכירים או עצמאיים. קורס פיתוח למידה ארגונית של חברת מתודיקה ובית הספר ללימודי תעודה HIT, הוא הקורס המעודכן, הותיק והמקיף ביותר בתחום הלמידה הארגונית אשר כבר הכשיר למעלה מ-1,000 אנשי ונשות מקצוע. למידה היא ערך, למידה היא חגיגה – בואו ללמוד איתנו איך לעשות את זה נכון!

ייעוץ והרשמה ומזכירות סטודנטים
6441*

על לימודי תעודה בפיתוח למידה ארגונית

קורס פיתוח למידה ארגונית של חברת מתודיקה ובית הספר ללימודי תעודה HIT, פועל משנת 2005 ברצף. הקורס מאפשר לסטודנטים לרכוש את הגישה, השפה המקצועית, ואת המיומנויות הנדרשות לפיתוח תוצרי למידה ותהליכי למידה בצורה שיטתית ומובנית. הקורס מקנה הבנה מעמיקה בתהליך פיתוח למידה, החל משלב איתור הצורך וכלה במתן פתרון הדרכתי אפקטיבי, תוך התייחסות מקיפה למודלים לפיתוח הדרכה, שיטות הדרכה חדשניות, שימוש בטכנולוגיות למידה ועוד.

במסגרת הקורס תלמדו איך לקחת כל תוכן מקצועי ולהפוך אותו לתהליך למידה אפקטיבי, איך ללמוד את הארגון מבפנים ואיך לנווט את ההתפתחות המקצועית בפיתוח למידה לתפקידים בכירים בתחומי משאבי אנוש, שיווק, תקשורת פנים ארגונית ועוד.

סרטונים, לומדות, וידאו אינטראקטיבי, משחקי למידה, פיתוח באמצעות כלי AI – פיתחנו במתודיקה כל סוג של תוצר הדרכתי בכל פורמט שיש, ובאופן המקצועי ביותר. התכנים בקורס מבוססים על חקר המוח וחקר הלמידה הארגונית, ומתעדכנים על בסיס שוטף לפי המגמות העולמיות והחדשניות ביותר בתחום, כדי להבטיח שתצאו לשוק עם מלוא הכלים והספקטרום המקצועי הנדרש להתמודד עם כל אתגר.

לרשות הבוגרים והבוגרות עומדת קהילת הבוגרים הפעילה והתומכת, בה אנו ממשיכים לפרסם בכל שבוע תכנים מקצועיים מעשירים, לייצר חיבורים מקצועיים, לאתר הזדמנויות תעסוקה רלוונטיות ולהמשיך לנווט את מסע ההתפתחות בהצלחה.

למי הקורס מתאים?

• כל מי שרוצה להתמקצע בפיתוח תהליכי למידה ארגונית מתוך ארגון מסחרי או ציבורי.
  • כל מי שרוצה לחזק את היכולות בפיתוח למידה ו/או פיתוח תוכן.
  • כל מי שרוצה לעשות שינוי מקצועי ולהתמקד בפיתוח, יצירה ועיצוב של תכנים דיגיטליים.
  • כל מי שרוצה ללמוד לעומק פיתוח תוכן דיגיטלי, גישה עיצובית והבעה בכתב ממקצועות כמו הוראה, יעוץ ארגוני, שיווק דיגיטלי, ניהול תוכן, תפקידי הדרכה או טכנולוגיות למידה בארגונים.

נושאים לימוד נבחרים

• פיתוח ועיצוב תוכן אפקטיבי, מבוסס חקר מוח, לכל תהליך למידה.
  • הכרות עם למידה חזותית ועיצוב חווית למידה
  • שליטה בטכנולוגיות למידה נפוצות ושימוש נכון בכלי AI לפיתוח תוכן אפקטיבי
  • הכרות מעמיקה עם התעשייה, התנסות בסימולציות הכוללות תחקור מומחי תוכן ותקשורת עם לקוח
  • הכנת תיק עבודות אישי הכולל דוגמאות לפיתוח תוכן במגוון פורמטים אפשריים
  • ייעוץ קריירה אישי וליווי במציאת עבודה

תוכנית הלימודים: 3 תחומי ליבה

מדע הלמידה:
למידה מותאמת לחקר המוח, פיתוח תוצרי למידה, תוצרי ידע דיגיטליים ולמידה ארגונית מא׳-ת׳

• למידה מותאמת חקר המוח – ללמוד איך ללמוד, טכניקות קידוד-אחסון-שליפה, למידה ויזואלית (אינפוגרפיקה וקידוד כפול), למידה מטעויות, מדעי המוטיבציהפיתוח תוצרי למידה – מצגות, סדנאות, עזרי עבודה, מיקרו למידה, תמיכה ביצועים
    go digital – לומדות, קוויזים, סרטוני אנימציה, סרטוני וידאו, פיתוח תוכן באמצעות כלי AI, טכנולוגיות למידה בכיתה, זום במיטבו.למידה ארגונית מ א'-ת': תחקור מומחי תוכן, מצורך לתכנית עבודה, מדידת אפקטיביות, מודלים קלאסיים בפיתוח הדרכה, ניהול פרויקטי למידה, תכניות עבודה שנתיות.

ריאליטי צוותי:
סימולציה מתגלגלת לפיתוח תוצרי למידה ארגונית בצוותים עם אימוני זום
סילבוס נפתח –

• תכנון ופיתוח שיעור פעיל
  • פיתוח תסריט לסרטון וידאו
  • פיצוח אתגר הדרכתי ארגוני

ללמוד ולקבל משוב:
למידה עצמאית מונחית, תרגול פיתוח ועיצוב תוצרי למידה.
סילבוס נפתח –

• פעילויות כיתה הפוכה – ללמוד איך ללמוד
  • בניית תיק עבודות אישי
  • פיתוח תוכן דיגיטלי – לומדות, קוויזים וסרטוני אנימציה
  • קבלת משוב על כל תוצר הדרכתי

סגל ההוראה

את הקורס מובילים עידו צדוק וגדעון זילר בשיתוף עם צוות מרצים מחברת מתודיקה אשר עובדים בתעשייה וחיים את המקצוע כל יום, כל היום.

מסגרת הלימודים

הקורס בהיקף של 100 שעות לימוד אקדמיות, המתפרסות על 12 מפגשי למידה בפורמט היברידי:
6 מפגשים בחברת מתודיקה ו-6 מפגשים בזום.

• 50 שעות למידה משותפת בכיתה פרונטלית או דיגיטלית
  • 20 שעות עבודה צוותית בזום
  • 30 שעות למידה עצמית מונחית

הקורס הבא ייפתח ב-15 במאי 2024.
כל המפגשים מצולמים ומוקלטים בזום.

תעודת גמר

בוגרות ובוגרי הקורס יקבלו תעודה אקדמית על ביצוע 100 שעות למידה מטעם היחידה ללימודי תעודה, HIT וחברת מתודיקה.

חשוב לדעת על לימודי פיתוח למידה ארגונית

תנאי הקבלה כוללים שיחה מקדימה עם מנהל הקורס, כדי לוודא התאמה מקצועית ולהבטיח שתקבלו את מלוא הערך מתוכנית הלימודים. אין צורך בידע טכני מוקדם.

1. נוכחות ב-80% ממפגשי הלמידה (ניתן להשלים במידת הצורך)
  2. הגשת תרגילים אישיים וקבוצתיים

בגמר הקורס ניתן להשתלב לעבודה בפיתוח הדרכה במערכת הארגונית, התעשייתית או הציבורית, במערכת החינוך ובאקדמיה. תפקידי פיתוח הדרכה יובילו בהמשך לתפקידים בכירים בתחומי משאבי אנוש, שיווק, תקשורת פנים ארגונית ועוד.

באמצעות כרטיס אשראי ניתן לפרוס את תשלום שכר הלימוד עד 7 תשלומים שווים ללא ריבית.

תקנון חוק המכר לקריאה