התוכנית של תואר שני במדעי המחשב מעמיקה את הידע התאורטי והמעשי של בוגרי ובוגרות תואר ראשון בתחום, ומכשירה אותם להתמודד עם אתגרי המחקר והפיתוח בעולם הטכנולוגי המתפתח. במהלך הלימודים של תואר שני מדעי המחשב יקבלו הססטודנטים מגוון כלים מתקדמים לפתרון בעיות מורכבות, לפיתוח טכנולוגיות חדשניות ולקידום המחקר האקדמי בתחומי מדעי המחשב.
התוכנית מתאימה במיוחד למי ששואפים להרחיב אופקים ולהוביל חדשנות בתעשייה ובאקדמיה.
תוכנית הלימודים לתואר שני במדעי המחשב מכשירה סטודנטים וסטודנטיות להתמודדות עם מגוון רחב של אתגרים טכנולוגיים, והיא כוללת מתודולוגיות וכלים מתקדמים שעליהם מתבססים פרויקטים עכשוויים של פיתוח. הלימודים מאפשרים להכיר לעומק תחומים חדשים יחסית, באמצעות מגוון יישומים, ובהם ביו-אינפורמטיקה, טכנולוגיית רשתות ובינה מלאכותית. בסיום הלימודים, המוסמכים והמוסמכות יוכלו ליהנות מיתרון בשוק העבודה ולענות על הביקוש בתעשיית ההיי-טק לאנשי ונשות מקצוע בעלי ידע תאורטי וטכנולוגי רחב ומעמיק.
המסלול הלימודי הכולל פרויקט גמר מעניק ידע רחב ומעמיק בתחומים חדשניים ומתפתחים, ועונה על צורכי התעשייה למומחים ומומחיות בעלי ידע תאורטי וטכנולוגי עדכני, עם יכולת להוביל פרויקטים מורכבים במשרות מחקר ופיתוח.
המסיימים את הסמסטר הראשון בהצטיינות יוכלו להצטרף למסלול המחקרי החל מסמסטר ב' בשנה א' (לאחר קבלת הציונים של סמסטר א' בשני קורסי החובה ובקורס הבחירה), לפי התנאים הנדרשים למעבר למסלול עם תזה והמפורטים למטה. תוכנית הלימודים בשנה ב' במסלול עם תזה שונה מתוכנית הלימודים של המסלול ללא תזה. המעבר למסלול עם תזה מיועד לסטודנטים וסטודנטיות שרואים עצמם משתלבים במרכזי חדשנות, במחקר ופיתוח, או למעוניינים להמשיך ללימודי תואר שלישי (דוקטורט) באקדמיה.
תואר שני במדעי המחשב מתאים לאנשים ונשים בעלי מעוף, חשיבה אנליטית, יכולות מתמטיות, יכולת פתרון בעיות מורכבות וסקרנות לטכנולוגיות חדשניות. תוכנית הלימודים מיועדת לבעלי תואר ראשון במדעי המחשב, מתמטיקה או הנדסה, ששואפים להעמיק את הידע בתחום, להתמחות בנושאים ספציפיים מתקדמים של המקצוע או לעסוק במחקר:
משך הלימודים: שנתיים
ימי לימוד: שני סמסטרים בשנה, יום אחד במהלך השבוע בשעות אחר הצהריים והערב, ובנוסף יום שישי
תחילת לימודים: סמסטר חורף, סמסטר אביב
שכר לימוד: אוניברסיטאי
מלגות למצטיינים ולמצטיינות יינתנו בכפוף לתקנון
תואר ראשון המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, בציון ממוצע 80 ומעלה.
תארים רלוונטיים:
כחלק מתנאי הקבלה צריך לעבור ראיון אישי בוועדה ללימודי תואר שני של בית הספר למדעי המחשב, ולקבל את אישורה.
מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון במתמטיקה או בהנדסה יידרשו לעבור את קורסי ההשלמה הבאים (אם לא עברו אותם בעבר) בציון ממוצע 80 ומעלה:
הוועדה ללימודי תואר שני יכולה לדרוש קורסי השלמה נוספים בהתאם לצורך.
מי שהתואר הראשון שלהם הוא לא במדעי המחשב, מתמטיקה או הנדסה לא יוכלו להתקבל לתואר השני במדעי המחשב.
מן המניין
סטודנט או סטודנטית שהוועדה ללימודי תואר שני קבעה שהנתונים שלהם מאפשרים את קבלתם ללימודים לתואר שני, ושלומדים לפי תוכנית הלימודים.
על תנאי
סטודנט או סטודנטית שלומדים לפי תוכנית הלימודים לתואר שני, אבל צריכים לעבור מספר מצומצם של קורסי השלמה. לאחר סיום קורסי ההשלמה בציון ממוצע של 80 לפחות, הסטודנט או הסטודנטית יעברו לסטטוס "מן המניין".
לא מן המניין
מועמד או מועמדת יכולים להתקבל כסטודנטים "שלא מן המניין" אם נותרו להם לא יותר משני קורסי השלמה. סטודנט או סטודנטית במעמד זה יוכלו לקחת קורסי חובה או בחירה רק אם קיבלו אישור מהוועדה ללימודי תואר שני, בכפוף למילוי דרישות הקדם הרגילות.
במהלך סמסטר ב' של שנה א' בלימודי התואר השני אפשר לעבור למסלול עם תזה בתנאי שעומדים בדרישות הבאות:
המעבר למסלול עם תזה מותנה בקביעה של הוועדה ללימודי תואר שני שהמועמד או המועמדת מתאימים למסלול זה.
כדי לעבור למסלול עם תזה נדרש ממוצע של 90 ומעלה בשלושת הקורסים האלה בסמסטר א' של התואר השני:
הלימודים בתואר שני במדעי המחשב ב-HIT משלבים ידע תאורטי וידע טכנולוגי מעמיקים עם לימוד מתודולוגיות וכלים מתקדמים. כך, סטודנטים וסטודנטיות שהשלימו את התואר הראשון לפני כמה שנים ייחשפו במהלך הלימודים לתואר השני לגישות ולשיטות חדשות שפותחו רק בשנים האחרונות.
סטודנטים וסטודנטיות שסיימו זה עתה תואר ראשון יוכלו להתמחות במהלך התואר השני בתחומים חדשים, להעמיק ולבצע עבודת מחקר או עבודה מעשית מעמיקה שתסייע להם להפוך למומחים בתחומם ולעמוד בחזית ההתקדמות בתחום שבו יבחרו.
כיום, יש התפתחות מואצת בתחומי מחקר וטכנולוגיה חדשים במדעי המחשב, המגוון רחב וכולל שיטות רבות ומגוונות, ביניהם:
בהתאם לכך הלימודים בתואר שני במדעי המחשב, משלבים ידע תיאורטי וידע טכנולוגי מעמיקים, ובנוסף גם חשיפה ולימוד של מתודולוגיות וכלים מתקדמים.
הם חושפים תלמידים שהשלימו את התואר הראשון לפני מספר שנים לגישות ושיטות שלא היו קיימות ופותחו בשנים האחרונות ותורמות ללמידה מתמשכת והכרחית בעידן שבו פיתוחים במדעי המחשב מתקדמים בקצב מהיר.
הם מאפשרים לתלמידים שזה עתה סיימו תואר ראשון להתמחות בתחומים החדשים, להעמיק ולבצע עבודת מחקר או עבודה מעשית מעמיקה שעוזרת להם להפוך למומחים בתחומם ולעמוד בחזית ההתקדמות בתחום בו יבחרו.
תואר שני במדעי המחשב מאפשר לתת מענה לאתגרים חדשים ומורכבים בעולם הטכנולוגי שמתפתח בקצב מהיר. כיום נדרשים אנשי ונשות הפיתוח לידע תאורטי וטכנולוגי מעמיק במדעי מחשב, לצד היכרות עם פיתוח אלגוריתמים, מתודולוגיות וכלים מתקדמים שעליהם מתבססים פרויקטי פיתוח עכשוויים.
בעוד לימודי התואר הראשון מקנים ידע בסיסי ומכשירים את הבוגרות והבוגרים להשתלבות בתעשיות ההיי-טק וללימודים מתקדמים, הלימודים לתואר שני מאפשרים העמקה בידע העדכני הנדרש בהיי-טק והרחבה של ארגז הכלים לרכישת ידע עדכני מחזית המחקר האקדמי.
הלימודים לתואר שני משמשים גם קרש קפיצה לעולם המחקר, לתואר שלישי ולמחקר ופיתוח מתקדמים בתעשיות עתירות הידע.
התוכנית נמשכת כשנתיים ומתפרסת על פני ארבעה סמסטרים. הלימודים מתקיימים בשני ימי לימודים בשבוע. מבנה התוכנית מאפשר לשלב לימודים עם עבודה או עם שירות צבאי.
התוכנית לתואר שני במדעי המחשב ב-HIT תורמת לצמצום הפער הקיים בין הביקוש בעולם ההיי-טק לאנשי ונשות מקצוע בעלי ידע רחב ומעמיק ובין ההיצע הקיים בשטח.
התוכנית לתואר שני במדעי המחשב תורמת להתמודדות עם האתגר הזה באמצעות שילוב של ידע תאורטי וידע טכנולוגי מעמיקים, ולימוד של מתודולוגיות וכלים מתקדמים שעליהם מתבססים פרויקטים עכשוויים של פיתוח. תוכנית הלימודים מקנה למוסמכים ולמוסמכות בתואר שני במדעי המחשב יתרון בולט בשוק העבודה, ומאפשרת לענות על הביקוש בתעשיית ההיי-טק לאנשי ונשות מקצוע בתחום.