הפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה מכשירה מהנדסים ומהנדסות שמסוגלים להתמודד עם אתגרי הטכנולוגיה העכשווית ולהוביל חדשנות בתעשייה. התואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ב-HIT מעמיק את הידע ואת המיומנויות בתחומים מתקדמים כגון מערכות תקשורת, עיבוד אותות, אלקטרוניקה מתקדמת ומערכות בקרה. התוכנית מקנה את הידע הנדרש לחיבור בין האקדמיה לתעשייה, פועלת בממשק הדוק עם תעשיות ההיי-טק והביו-טק ומעניקה הכשרה גם בתחומי הביו-קונברג’נס באוריינטציה יישומית. התואר נותן יתרון משמעותי בשוק העבודה התחרותי ומאפשר להשתלב בתפקידי מפתח במחקר ופיתוח, בתעשיות עתירות ידע ובמוסדות אקדמיים.
תוכנית הלימודים לתואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ב-HIT מכשירה מהנדסים ומהנדסות עם קשר ישיר להתפתחויות התעשייה ולדרישות העולות ממנה. בתוכנית מלמדים מרצים ומרצות מובילים בתחום, והיא משלבת קורסי ליבה מעמיקים עם התמחויות ספציפיות שמאפשרים לסטודנטים ולסטודנטיות להרחיב את ידיעותיהם בתחומים כגון מערכות תקשורת, עיבוד אותות, אלקטרוניקה מתקדמת ומערכות בקרה.
התוכנית מציעה גם קורסים בנושאים עדכניים כמו בינה מלאכותית, אינטרנט של הדברים (IoT) ומערכות משובצות מחשב, המכינים את הסטודנטים והסטודנטיות להתמודדות עם אתגרי הטכנולוגיה העכשווית ולהובלת חדשנות בארגון.
לצד השיעורים התאורטיים יש פרויקטים מעשיים במעבדות מתקדמות שמקנים ניסיון מעשי חיוני, מחקר מתקדם ועבודת תזה או פרויקט גמר משמעותי.
מסלול הלימודים בתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ללא תזה נועד לאפשר לימודי המשך מתקדמים לבוגרי ובוגרות תואר ראשון שרוצים להעמיק את הידע שלהם בתחומי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, בדגש על ההתפתחויות החדשות בענף. תוכנית הלימודים מתעדכנת בהתאם להתפתחויות בתעשייה, ומלמדים בה מרצים ומרצות מובילים בתחום ההוראה והמחקר.
מסלול הלימודים בתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה הכולל תזה הוא הרחבה של תוכנית הלימודים לתואר ללא תזה. התוכנית מאפשרת לסטודנטים להתמקצע ולהיות בחוד החנית של התחום וללמוד במעבדות עם ציוד חדשני המאפשר מחקר בחזית המדע והטכנולוגיה.
הפקולטה מקיימת קשרים ושיתוף פעולה בהכשרת מהנדסים ומהנדסות, בהקמת מעבדות ובמחקר יישומי עם חברות כגון מוטורולה ECI, אורביט, אינטל, התעשייה האווירית, רפא"ל, חיל המודיעין, מרכזי הנדסה בצה"ל ועוד. שיתוף פעולה זה מאפשר להשתמש בידע מתקדם שפותח בתעשייה לשם קיום המחקרים.
התוכנית לתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ב-HIT מיועדת לבוגרי ובוגרות תואר ראשון בהנדסת חשמל, אלקטרוניקה ותחומים קרובים רלוונטיים כמו הנדסת מחשבים ומדעי המחשב. היא מתאימה לאנשים ונשים עם חשיבה אנליטית, יכולת פתרון בעיות מורכבות וסקרנות לחידושים טכנולוגיים, שרוצים להיות בחזית ההתפתחות הטכנולוגית בתחום:
משך הלימודים: שנתיים
ימי לימוד: שני סמסטרים בשנה, יום או יומיים בשבוע בשעות אחר הצוהריים והערב, ובנוסף יום שישי
תחילת לימודים: סמסטר חורף, סמסטר אביב
שכר לימוד: אוניברסיטאי
מלגות למצטיינים ומצטיינות יינתנו בכפוף לתקנון.
תואר ראשון מוכר
תואר ראשון המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בציון ממוצע של 80 ומעלה.
תואר ראשון מוכר
תואר ראשון המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בציון ממוצע של 85 ומעלה.
תארים רלוונטיים: הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, או תואר זהה המוענק על ידי מוסד להשכלה גבוהה המוכר בישראל.
מן המניין
סטודנט או סטודנטית שהוועדה ללימודי תואר שני קבעה שהנתונים שלהם מאפשרים את קבלתם ושלומדים לפי תוכנית הלימודים לתואר שני.
על תנאי
סטודנט או סטודנטית שלומדים לפי תוכנית הלימודים לתואר שני, אבל צריכים לעבור מספר מצומצם של קורסי השלמה.
לא מן המניין
בוגרי או בוגרות תואר ראשון בתחום שונה, אך רלוונטי ללימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, בציון ממוצע של 85 ומעלה. סטודנטים אלה יידרשו לעבור קורסי השלמה לפי החלטת הוועדה ללימודי תואר שני, בתוך פרק זמן שייקבע על ידי הוועדה.
תוכנית התואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מיועדת להכשיר סטודנטים וסטודנטיות למחקר ולפיתוח בנושאי מערכות חשמל ומערכות תקשורת ואלקטרוניקה. הלימודים לתואר השני מקנים ידע תאורטי רחב אבל גם מיומנויות מעשיות באמצעות ביצוע מחקר עצמאי (עם הנחיה) בהיקף של תזה. זהו הבסיס לפיתוח מכשירים ומערכות מורכבות במגוון תחומים, כולל מכשור רפואי, מערכות אבטחה וכלי תקשורת. כמו כן, התוכנית לתואר שני במסלול עם תזה מכשירה מוסמכים ומוסמכות שיוכלו להמשיך ללימודי תואר שלישי באוניברסיטאות.
תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מאפשר להשתלב במשרות בכירות בתעשייה ובהיי-טק. בישראל יש מחסור גדל והולך במהנדסים ובמהנדסות עם תואר שני, והביקוש לעובדים ועובדות מוסמכים עולה בהתמדה. לימודים לתואר שני בתחום מאפשרים להתמקד ולחקור נושא ספציפי לעומק, והם מקנים יתרון בראיונות עבודה ובהשתלבות במשרות בכירות.
מוסמכים ומוסמכות בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מבוקשים בארגונים מרכזיים בתעשייה הישראלית, בחברות היי-טק, בחברות סלולר, בתעשיות ביטחוניות (משרד הביטחון, רפא"ל), במשרדי ממשלה (האנרגיה, התשתיות, הכלכלה והתעשייה) ובחברות מהמגזר הפרטי. בנוסף, מי שיבחרו במסלול עם תזה יוכלו להמשיך ללימודי תואר שלישי, ובסיומו להשתלב כחלק מסגל ההוראה במוסדות להשכלה גבוהה או למלא תפקידי מחקר, פיתוח, שיווק וניהול מובילים.
תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה כדאי ללמוד במוסד בעל מוניטין וניסיון, עם סגל הוראה בכיר ומנוסה שמכיר היטב את הנעשה בתעשייה ובעולם, ועם תשתיות הוראה ומחקר ברמה גבוהה.
בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ב-HIT מכון טכנולוגי חולון, תשתית הלימודים כוללת מעבדות מחקר עם ציוד חדשני שמאפשר מחקר בחזית המדע והטכנולוגיה בתחומים שמהם אפשר לבחור נושא לתזה.
סגל ההוראה הבכיר בתוכנית מורכב ברובו מחוקרים וחוקרות ותיקים ברמה אוניברסיטאית, שהתקדמו בזכות המחקרים שלהם ובזכות פרסום מאמרים בכתבי עת מדעיים בינלאומיים ובכנסים מדעיים מקצועיים. רוב חברי וחברות הסגל האקדמי הבכיר בתוכנית הם בדרגת פרופסור מן המניין, פרופסור חבר ומרצה בכיר, ולכולם ניסיון בהעברת קורסים ובהנחיית עבודות מחקר לסטודנטים ולסטודנטיות שלומדים לתואר שני או שלישי באוניברסיטאות בארץ ובעולם.
לא פחות חשובה העובדה שהפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ב-HIT מתעדכנת כל העת בהתאם להתפתחויות בתעשייה. במסגרת זו היא מקיימת קשרים ושיתופי פעולה עם מגוון חברות וארגונים, כולל מוטורולה, ECI, אורביט, אינטל, התעשייה האווירית, רפא"ל, חיל מודיעין, מרכזי הנדסה בצה"ל ועוד. שיתופי פעולה אלה מאפשרים להשתמש בידע מתקדם שפותח בתעשייה לצורך קידום המחקרים.