המחלקה לעיצוב פנים במכון הטכנולוגי חולון מכשירה דורות של מעצבים ומעצבות באחד השדות המרתקים, המאתגרים והמגוונים ביותר. תוכנית תואר בעיצוב פנים במחלקה רואה במעצב הפנים דמות מובילה בתהליכי התכנון והעיצוב. תואר לימודי עיצוב פנים מעניק כלים רבים המעודדים חשיבה אישית ויכולת פעולה משמעותית למען החברה והסביבה, כמו גם יכולת עבודה בצוות המאפשרת מגוון רחב של כיווני מחקר ועשייה.
תוכנית הלימודים הארבע-שנתית במחלקה לעיצוב פנים מעניקה בסיומה תואר ראשון בעיצוב ואפשרות להמשך ישיר לתואר שני בעיצוב לסביבה טכנולוגית. הלימודים לתואר בעיצוב פנים מתחלקים לארבעה שלבים עיקריים:
שנה א' – יסודות ומבואות שהם המסד ללימודים.
שנה ב' – תרגול והטמעת כלים בתכנון ופיתוח פרוגרמה מורכבת.
שנה ג' – פיתוח יכולות חומריות וחלליות, בדגש על שליטה בתוכניות ובפרטים, ושרטוט מקצועי.
שנה ד' – התמחות בתחום נבחר, צבירת ניסיון עשיר בפיתוח פרויקטים על פי מגוון מתודות.
עקרונות התוכנית ללימודי עיצוב פנים מבוססים על לימודי ליבה – הסטודיו ולימודים היקפיים המשולבים ביניהם בהתאם לנושאי הלימוד. קורסי הליבה ממוקדים ברעיונות המרכזיים המובילים את דרכם של המעצב או המעצבת ומתפתחים משנה לשנה, עד לפרויקט הגמר שבו באים לידי ביטוי כל הכלים שנרכשו במשך ארבע שנים.
הקורסים הנלווים לסטודיו הם בתחומי המדיה, הטכנולוגיה והתאוריה, והם מוסיפים ומשכללים את הכלים שעימם הסטודנטים והסטודנטיות מעצבים את הפרויקטים שלהם, יחד עם הסדנאות והמעבדות המתקדמות הקיימות אצלנו בפקולטה לעיצוב, שיוצרות סביבת לימודים עשירה ומעשירה.
המחלקה לעיצוב פנים מתפתחת לאורך השנים ומאפשרת לכל סטודנט וסטודנטית לתואר בעיצוב פנים ללמוד באופן קבוצתי ובאופן אישי את מגוון התחומים הרלוונטיים ביותר בתחום. אנחנו מאמינים בעבודה בקני מידה שונים – מתכנון בסביבה קיימת, דרך תכנון חללי פנים, ועד לריהוט הקרוב למשתמש, ומעודדים שימוש בסדנאות ובמקסום חומרי וטכנולוגי. המחלקה מתעדכנת גם במהלך תקופת הלימודים בהתאם לחידושים טכנולוגיים, לשינויים חברתיים ולצורכי השוק.
שלל הפעילויות במחלקה לעיצוב פנים מזמינות להרחבת ידע ולהעשרה של חוויית הלימודים: סדנאות, ימי עיון, הרצאות אורח, תחרויות, תערוכות ואירועים מיוחדים. אנחנו מעודדים את הסטודנטים והסטודנטיות לתואר בעיצוב פנים לצאת ללמוד בחו"ל, בתוכניות חילופי סטודנטים במגוון רחב של אוניברסיטאות בעולם, שבהן אפשר ללמוד סמסטר חווייתי ושונה ולהרחיב את האופקים.
בנוסף, המחלקה ללימודי עיצוב פנים, שהיא חלק בלתי נפרד מהפקולטה לעיצוב, נהנית משיתופי פעולה בין מחלקות הפקולטה ומאפשרויות ייחודיות להרחבת הידע, לרכישת מיומנויות מקצועיות ולפיתוח כלים חדשים לביטוי אישי.
עיצוב פנים מגדיר מחדש בכל עת את תחום העיסוק כדיסציפלינה בניהול חיי העיר ופיתוחם, במציאת פתרונות לרווחת התושבים, בעיצוב תודעת המקום במרחבי הקיום שלנו ובכינון מגוון של תרבויות, זהויות, אורחות חיים, אופנות וטרנדים. היכולת של המעצב להתמודד עם סוגים שונים של בעיות ואתגרים הנקרים בפניו היא החוסן שלו כבעל מקצוע, ויחד איתה – חוסנה של הסביבה שבה הוא מעצב ומתכנן.
מעמדם של בוגרי ובוגרות התואר בעיצוב פנים בשוק העבודה ניצב בראש מעיינינו. כדי לחזק את מעמדם, המחלקה לעיצוב פנים מעניקה לסטודנטים ולסטודנטיות כלים רבים ומגוונים שיסייעו בהשתלבות בשוק העבודה עם סיום הלימודים.
המטרה שלנו היא להפוך בכל שנה את בוגרי ובוגרות המחלקה למבוקשים בעולם העיצוב, כמעצבים חושבים ובעלי עמדה אישית וכבעלי מקצוע מיומנים עם יכולות טכניות גבוהות. לשם כך, אנחנו מעודדים לעבור קורס ייחודי שמאפשר לסטודנטים מצטיינים הזדמנות להתנסות בעבודה מעשית במשרדים המובילים בתחומם.
משך הלימודים: ארבע שנים
ימי לימוד: שני סמסטרים בשנה, חמישה ימי לימודים בשבוע
תחילת לימודים: סמסטר חורף
שכר לימוד: אוניברסיטאי
פתיחת הרשמה לשנת תשפ"ו: 24.11.2024
סיום הרשמה לשנת תשפ"ו: 16.3.2025
תנאי הקבלה ללימודי עיצוב בפקולטה לעיצוב:
בגרות: זכאות לתעודת בגרות ישראלית או לתעודת בגרות מחו"ל.
הקבלה ללימודי תואר ראשון בפקולטה לעיצוב מתבססת על ממוצע הציונים בתעודת הבגרות, על הציון במבחני ההתאמה ועל מספר המקומות בתוכנית.
מבחני ההתאמה כוללים תרגיל בית, תרגיל מעשי, ראיון אישי והצגת תיק העבודות.
פתיחת הרשמה לשנת תשפ"ו: 24.11.2024
סיום הרשמה לשנת תשפ"ו: 16.3.2025
מבחנים במערכת הדיגיטלית:
פרסום תרגיל בית 18.2.2025
הגשת תרגיל בית 18.3.2025 – במועד זה תתבקשו להעלות את התרגיל לאזור אישי מקוון
מבחנים מעשיים וראיון בקמפוס: 8.4.2025
הקבלה ללימודי תואר ראשון בפקולטה לעיצוב מתבססת על ממוצע הציונים בתעודת הבגרות ומבחני המיון והקבלה הכוללים מספר תרגילים, ראיון אישי והצגת תיק העבודות. בכל אחת מהמחלקות מתקיים פורמט שונה של מבחן. תרגילי שלב א' ושלב ב' יתקיימו פיזית בקמפוס המכון.
מטרת מבחני הקבלה ללימודים היא לאתר מועמדים ומועמדות מתאימים העומדים בדרישות המחלקה אליה מבקשים להתקבל ובהתאם למספר המקומות הפנויים בכל מחלקה.