צללית של של אנשים
פרופ' חנן קמינסקי
ראש התכנית בהקמה לתואר שני בעיצוב לסביבה טכנולוגית

עיצוב סביבה טכנולוגית מתמקד בחקירת הממשק שבין האדם, הטכנולוגיה והסביבה בעידן הדיגיטלי המתפתח. התוכנית לתואר השני בעיצוב לסביבה טכנולוגית ב-HIT מכון טכנולוגי חולון הוא מכשירה מעצבים ומעצבות בעלי חשיבה ביקורתית ויכולות טכנולוגיות גבוהות, שיוכלו להתמודד עם אתגרי העתיד בעולם הדיגיטלי. הסטודנטים והסטודנטיות נחשפים לטכנולוגיות מתקדמות ולשיטות מחקר עדכניות, לומדים דרך פרויקטים מעשיים ונהנים משיתופי פעולה עם התעשייה. התוכנית מכינה את הלומדים בה להוביל חדשנות בתחום העיצוב הטכנולוגי ולהשתלב בתפקידי מפתח בחברות מובילות בשוק.

ייעוץ והרשמה
טלפון6404*
מזכירות סטודנטים
טלפון03-5026997

על תוכנית הלימודים

התוכנית מכשירה מעצבים ומעצבות להיות מובילי דעה ולקדם פעילות עיצובית אסטרטגית בחברות, בארגונים ובאקדמיה: הובלת תהליכי עיצוב ופיתוח, הטמעת טכנולוגיות חדשות ומתחדשות והכנסת חדשנות. התוכנית מתמקדת בהכשרה יישומית לכלל תפקידי העיצוב המשלבים תהליכי פיתוח וחדשנות, בדגש על עיצוב כגורם מערכתי מאחד ובעל ערך.

תוכנית הלימודים לתואר שני בעיצוב לסביבה טכנולוגית מציעה גישה אקדמית חדשנית לשילוב של טכנולוגיה ועיצוב. בבסיס התוכנית יש מעבדות עיצוב לסביבה טכנולוגית עתידית וחיבור משמעותי לשיתופי פעולה עם התעשייה. הסטודנטים והסטודנטיות בתוכנית נהנים מחשיפה לעולם טכנולוגי עשיר בתחום עיצוב באמצעות אלגוריתמים, מציאות מדומה ובינה מלאכותית (AI) והם מרחיבים את ארגז הכלים שלהם בעזרת קורסי בחירה ייחודיים כגון עיצוב שירות, טרנסמדיה, טכנולוגיות חישה ועוד.

 

סמסטר א' סמסטר ב'
קורסי חובה 6 ש"ש 12 נ"ז 5 ש"ש 10 נ"ז
קורסי בחירה 1.5 ש"ש 3 נ"ז 1 ש"ש 2 נ"ז
סמינריון 1.5 ש"ש 3 נ"ז
סה"כ 7.5 ש"ש 15 נ"ז 7.5 ש"ש 15 נ"ז

 

סמסטר א' סמסטר ב'
קורסי חובה 4 ש"ש 8 נ"ז 3 ש"ש 6 נ"ז
קורסי בחירה 1 ש"ש 2 נ"ז 1.5 ש"ש 2 נ"ז
סה"כ 5 ש"ש 10 נ"ז 4.5 ש"ש 9 נ"ז

ייחוד התוכנית

מערכות
מורכבות

התוכנית עוסקת בלימוד מערכות מורכבות, והיא ייחודית בעולם מסוגה. בבסיס התוכנית מצויה התפיסה של סביבה טכנולוגית כאינטגרטיבית המשלבת מכלול טכנולוגיות שמשלימות זו את זו.

PBL
למידה מבוססת פרויקטים

עיקר הלימוד וההוראה מנוהלים במסגרות המבוססות על פרויקטים (Project Based Learning), בעבודה בצוותים שונים ובהנחיה של מנחים ומנחות ממגוון תחומים.

חיבור
לתעשייה

התוכנית מפגישה סטודנטים וסטודנטיות עם אנשי ונשות מקצוע ומומחים בתחומי הטכנולוגיה העדכניים ביותר.

מרצים
מובילים

סגל המרצים והמרצות בתוכנית כולל מעצבים ממגוון תחומים, מדענים, אנשי טכנולוגיה ותאורטיקנים בתחומים הרלוונטיים, שיעבדו בצוותים משותפים בחלק מהקורסים.

למי מיועד התואר?

התואר השני בעיצוב לסביבה טכנולוגית ב-HIT מתאים לאנשים ונשים סקרנים, שחיים טכנולוגיה ונושמים עיצוב ואסתטיקה, עם תואר ראשון בעיצוב, באמנות, בקולנוע, בתחומי המדעים המדויקים ועוד. התוכנית מיועדת למי שרוצים ורוצות להעמיק את הידע שלהם בממשק שבין עיצוב לטכנולוגיה, ומעוניינים לעסוק בניהול ובעיצוב עכשווי במגוון אפיקי טכנולוגיה בחברות היי-טק, להוביל פיתוח והטמעה של חדשנות בחברות ובארגונים, להיות יזמים עצמאיים או להשתלב באקדמיה כחוקרי וחוקרות עיצוב.

הלימודים בתוכנית מותאמים לעולמות החדשנות ועונים על הצורך ברב-תחומיות בעולם דינמי שדורש גם וגם: גם חיבור לעיצוב – משלב החזון ועד לכלים ולמיומנויות שנדרשים כדי לממש אותו – וגם הבנה בטכנולוגיה, היכרות עם האפשרויות שהיא פותחת וידע איך לחבר בינה לצורכי העיצוב בארגונים, בחברות ובפרויקטים.

מסגרת הלימודים

משך הלימודים: שנתיים

ימי לימוד: שני סמסטרים בשנה – יום שלישי בשעות 8.00–18.00 במכון, ובנוסף יום שישי בשעות 8.00–14.00 בזום.

מועד תחילת הלימודים: סמסטר חורף

קורסי השלמה: מועמדים ומועמדות שהזיקה שלהם לתחום העיצוב או הטכנולוגיה היא נמוכה יצטרכו לעבור קורסי השלמה בסמסטר קיץ, לפני תחילת שנת הלימודים.

שכר לימוד: אוניברסיטאי (לקורסי השלמה התשלום בנפרד)

מלגות למצטיינים ולמצטיינות יינתנו בכפוף לתקנון

תנאי קבלה ורישום

תואר ממוסד אקדמי המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, בציון ממוצע 80 ומעלה.

תארים רלוונטיים:

תואר בתחומי העיצוב, האומנות, הקולנוע, התקשורת והכלכלה, או תואר בתחומי המדעים המדויקים, כולל הנדסה, מדעי המחשב, ביולוגיה ומדעי המוח.

כמו כן, תיבחן קבלת מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בתחומים אחרים, שיש להם רקע לימודי או מקצועי בעיצוב.

מי שאין להם ידע בשפת מחשב יצטרכו לעבור קורס השלמה בנושא.

כדי להתקבל לתואר שני בעיצוב לסביבה טכנולוגית יש לעבור ריאיון אישי בוועדה ללימודי תואר שני.

הגשת תיק עבודות אינה חובה, אבל זה יכול לסייע בתהליך הקבלה לתואר.

מן המניין
סטודנט או סטודנטית שהוועדה ללימודי תואר שני קבעה שהנתונים שלהם מאפשרים את קבלתם ללימודים לתואר שני, ושלומדים לפי תוכנית הלימודים.

על תנאי
סטודנט או סטודנטית שממוצע הציונים שלהם בלימודים לתואר הראשון נמוך מן הנדרש ב-5 נקודות לכל היותר, ונדרשים לעמוד במטלות שתקבע להם הוועדה ללימודי תואר שני. בריאיון הקבלה תיקבע מכסת ההשלמות הנדרשת (עד 12 ש"ס), בהתאם לזיקה בין התואר הראשון לתואר השני בעיצוב לסביבת טכנולוגית.

שאלות נפוצות

יש צורך בידע או בניסיון קודם בתכנות. מי שאינם להם ידע כזה יידרשו לעבור קורס השלמה בנושא בסמסטר קיץ (באוגוסט) שלפני תחילת שנת הלימודים.

התנאי הראשון לקבלה ללימודי תואר שני בעיצוב לסביבה טכנולוגית הוא תואר ראשון בתחום העיצוב בציון ממוצע 80 ומעלה. אפשר להתקבל לתוכנית גם עם תואר ראשון בתחומי התקשורת, הקולנוע, האומנות, הכלכלה או המדעים המדויקים, כולל הנדסה, מדעי המחשב, ביולוגיה ומדעי המוח.

כמו כן, תיבחן קבלתם של מועמדים ומועמדות עם תואר ראשון בתחומים אחרים, שיש להם גם רקע לימודי או מקצועי בעיצוב.
התנאי השני הוא ראיון אישי עם הוועדה ללימודי תואר שני. בראיון ייקבע אם יש צורך בהשלמות במקצועות העיצוב (למי שאינם בוגרי או בוגרות לימודי עיצוב) ובשפת תכנות (למי שאינם יודעים שפת תכנות).
הגשת תיק עבודות אינה חובה, אבל זה יכול לסייע בתהליך הקבלה לתואר.

התוכנית לתואר שני בעיצוב לסביבה טכנולוגית היא ללא תזה. כל סטודנט וסטודנטית נדרשים להגיש פרויקט גמר.

לאחר התנסות הלכה למעשה במהלך לימודיהם, בוגרי ובוגרות התוכנית בשלים ומוכשרים להוביל תהליכי חדשנות משולבת טכנולוגיה במגוון תחומים. הם יוכלו לעבוד במגוון עיסוקים שבהם יממשו את הכלים והמיומנויות שרכשו בתוכנית: תפקידי ניהול ופיתוח עיצוב עכשווי עתיר טכנולוגיה בחברות היי-טק, להוביל תהליכי פיתוח והטמעה של חדשנות בחברות ממשלתיות ובמגוון ארגונים, להיות יזמים עצמאיים או להשתלב כחוקרי עיצוב באקדמיה.

התוכנית נלמדת במשך שנתיים, ומתפרסת על פני ארבעה סמסטרים אקדמיים. הלימודים מתקיימים בכל יום שלישי במכון הטכנולוגי חולון בשעות 8.00–18.00, וביום שישי בזום בשעות 8.00–14.00, מה שמאפשר לשלב עבודה בתקופת הלימודים.

מעבדה 02 בסמסטר ב' בשנה א' מתקיימת בשיתוף פעולה עם מוסדות ציבור, עם חברות טכנולוגיה או עם גורמים בתעשייה.

תואר שני בעיצוב יתמקד בדרך כלל בתחום מסוים – עיצוב גרפי, עיצוב תעשייתי, עיצוב אופנה וכדומה. לעומת זאת, התוכנית לתואר שני בעיצוב לסביבה טכנולוגית מתמקדת בתפקידו החדש של המעצב בחברה, ולפיו המעצב הוא רב תחומי, הוא בעל תפיסה מערכתית וראייה אסטרטגית, הוא מגיב למציאות משתנה ויש לו יכולת יישומית גבוהה ומקצועית.