עולם הבריאות הדיגיטלית

רפואה דיגיטלית הופכת להיות הקו הראשון של הרפואה

 

ד"ר רפאל ברכאן, שמונה לאחרונה לתפקיד סגן נשיא לחדשנות, יזמות ובינלאומיות ב HIT, אמר עם כניסתו לתפקיד, כי הוא רואה שני כיוונים מרכזיים בעתיד המכון: להמשיך לקדם ולפתח את המכון בכל אחת מהדיסצפלינות שלו, להעמיק את המחקר, החדשנות והיזמות, בשאיפה שנוכל להציע בקרוב תוכנית לימודים לדוקטורט. כמו כן, להרחיב את תחומי הידע שלנו לעוד מחוזות ובה בשעה לא להתרחק יותר מדי מהדנ"א של המכון שהוא רב תחומיות, טכנולוגיה ועיצוב.

 

ד"ר רפאל ברכאן

צילום: סיון פרג'

 

 

אולי יעניין אותך

מינוי חדש לד"ר רפאל ברכאן - סגן נשיא לחדשנות, יזמות ובינלאומיות

צריך מהפכה בלימודי הרפואה בישראל

השקת תוכנית הלימודים "טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה"

 

 

ד"ר ברכאן הוא הוגה רעיון הקמת תכנית הלימודים בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, הראשונה מסוגה בארץ ובעולם, אשר זכתה באישור המל"ג, נפתחה השנה וזוכה להתעניינות רבה בקרב סטודנטים ואנשי מקצוע.

 

הוא תומך נלהב של הכנסת תחום הרפואה הדיגיטלית לעולמות התוכן הרפואיים השונים ומראשי הקוראים לעדכון תוכניות הלימוד וההכשרה של סטודנטים ורופאים.

"רפואה דיגיטלית היא הכיוון אליו הולך כל תחום הרפואה" אומר ד"ר ברכאן. "כמובן לא על חשבון הידע הבסיסי וההתפחות המדעית המבורכת בתחומי מדעי היסוד. לדבריו, רופאים ואנשי מדעי המחשב עוסקים בתחום המרתק של בריאות דיגיטלית כבר שנים רבות ואילו רופאים שלא יוכלו להסתגל לטכנולוגיות החדשות שיהיו חלק אינטגרלי מהמקצוע שלהם, לא ישרדו. 

 

"השינוי צריך להתחיל באקדמיה", הוא אומר "בוגרי התוכנית שלנו יוכלו להמשיך ללימודי רפואה ויהיה להם מטען ידע דיגיטלי שיאפשר להם להשתמש ולחקור טוב יותר".

תחום הרופאה הדיגיטלית טומן בחובו מקצועות נוספים אשר יווצרו כתוצאה מהכיוונים החדשים ואשר יציעו אפשרויות גיוון ובחירה חדשים לסטודנטים לרפואה אשר לא יבחרו במסלול רפואה קליני. לדוגמה, אנליסטים של מידע רפואי או מומחים בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה.

"למקצועות הללו יש דרישה בבתי חולים, בקופות חולים, בחברות ביטוח רפואי, בחברות פארמה, ולא פחות בסטארט־אפים", אומר ד"ר ברכאן, "הם מסוגלים לאסוף, לנתח ולטייב מידע רפואי, לסייע בחילוץ תובנות קליניות מתוכו ומעל לכל - להיות מגשרים בין הקלינאים, אנשי המדע ואנשי הטכנולוגיה".

 

לצורך בניית התוכנית האקדמית בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, רוכזו כוחות מעולים מעולם ההשכלה הגבוהה ומנהלי בתי חולים, פרופסורים בתחומי מדעי הרפואה, הנדסה ביו־רפואית ומדעי המחשב, לצד יזמים ואנשי תעשייה.

 

בטווח הארוך רואה ד"ר ברכאן את HIT כמוסד אוניברסיטאי לכל דבר העומד בשורה אחת עם המוסדות המובילים במחקר בישראל. "בטווח של שלוש השנים הקרובות, אונ מתכננים הקמת פקולטה שישית ב-HIT למקצועות הבריאות/רפואה דיגיטלית, אשר תהווה את ראש החץ של אקדמיה ומחקר בתחום זה במדינת ישראל."

 

 

פורסם: 01/12/2020