עולם הבריאות הדיגיטלית

HIT מנגישה את עולם הרפואה הדיגיטלית לאוכלוסייה החרדית

במסגרת אישור המל"ג, התוכנית הבלעדית לתואר ראשון בתחום הרפואה הדיגיטלית, תתרחב לבני ברק ובעתיד לבית שמש ותיפתח במכללת 'מבחר'. התואר ראשון (.B.Sc) בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה עבור נשים מהמגזר החרדי.
התואר יאפשר לבוגרות מתאימות להמשיך למסלול 4 שנתי לתואר ד"ר ברפואה.

תמונת אווירה: רופא מקליד בטבלט, ברקע DNA ותרכובות פחמן

במסגרת אישור המועצה להשכלה גבוהה, התוכנית הייחודית בתחום הרפואה הדיגיטלית של HIT מכון טכנולוגי חולון – טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, מתרחבת לבני ברק ולמגזר החרדי.

במסגרת האישור, נשים בנות המגזר החרדי יוכלו ללמוד לראשונה תואר ראשון (B.Sc.) בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה. התואר יילמד במכללת 'מבחר', המפעילה תוכניות לימוד בשיתוף מוסדות אקדמיים שונים עבור המגזר החרדי.

טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה היא תוכנית הלימודים לתואר ראשון (B.Sc.), חדשנית, פורצת דרך והיחידה מסוגה בישראל. התוכנית פותחה בהמשך לצרכים המשתנים של מערכות בריאות בארץ ובעולם, לאור ההתקדמות המואצת בעולם הטכנולוגיות הרפואיות שמאפיינת את השנים האחרונות, בעיקר בהיבטי טכנולוגיות מידע רפואי ובינה מלאכותית (AI). מטרת התוכנית היא לפתח הון אנושי טכנולוגי-רפואי, עדכני, לטובת הרפואה, התעשייה והמחקר היישומי. כאמור, בוגרות התואר תוכלנה להמשיך למסלול ה-4-שנתי להשלמה לרפואה שבסיומו יוכשרו כרופאות. בוגרות התואר שיבחרו לא להמשיך למסלול ה-4-שנתי, תוכלנה להשתלב במרכזי חדשנות ומחקר בארגונים רפואיים, חברות תרופות, חברות ביטוח רפואי וחברות הזנק בתחום הטכנולוגיות הרפואיות כאנליסטיות (מנתחות) של מידע רפואי עם הבנה רחבה בבינה מלאכותית (AI).

התוכנית לרפואה דיגיטלית של HIT תיפתח ותופעל מתוך מכללת 'מבחר'.

פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT מכון טכנולוגי חולון: "אנו מודים למל"ג על האישור לפתיחת התוכנית המהווה הכרה בחשיבותה לציבור החרדי כמו גם הבעת אמון באיכות התוכנית ובמצוינות חברי הסגל שלה. מעבר למחקר ולהוראה המכון גם ממלא שליחות חברתית ולאומית בהגדלת מספר הרופאים בישראל באמצעות התכנית המוכרת גם כמסלול קדם-רפואה ע"י המל"ג, ובעתיד הקרוב תתרחב תרומתו של המכון גם בקיום תוכניות לימוד ייחודיות לציבור החרדי במרכז חרדי חדש שייפתח ע"י המל"ג בעיר בית -שמש."

ד"ר רפאל ברכאן, סגן נשיא ומייסד התוכנית בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה: "האוכלוסייה החרדית, כחלק אינטגרלי מאוכלוסיית המדינה, נחשפה ביתר שאת מאז הקורונה למהפכת הבריאות הדיגיטלית בבתי החולים וברפואת הקהילה. אך טבעי הוא כי סטודנטיות מאוכלוסייה חשובה זו תוכלנה להשתלב ולתרום למהפכה זו ברמה הלאומית, בפיתוח ובהטמעה של טכנולוגיות רפואיות, כמענה לאתגרים הרבים של מערכת הבריאות."

מיזם נוסף שבו לוקח חלק HIT הוא הקמת מח"ר (מסגרת חרדית) אקדמית בעיר בית שמש, בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת אריאל, אוניברסיטת בר אילן, מכללת אורות ישראל, מכללת גבעת וושינגטון ומבח"ר- מכללת בני ברק החרדית. בבית שמש ילמדו תארים אקדמיים עבור המגזר החרדי על ידי מרצים מ-HIT מהפקולטה לטכנולוגיות למידה, ומהמחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה.

החלטת הוות"ת, בהמשך לקול קורא שפורסם בחודש מרץ 2023, קבעה כי: "ההצעה (של HIT) פותחת אופק לשילוב במחקר ובתארים מתקדמים וכן תחומי לימוד אשר אינם פתוחים כיום לציבור החרדי, לדוגמא טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה וטכנולוגיות למידה".

פורסם: 03/03/2024