מינוי חדש לד"ר רפאל ברכאן - סגן נשיא לחדשנות, יזמות ובינלאומיות

ד"ר רפאל ברכאן, ראש רשות המחקר, הבינלאומיות והחדשנות HIT, מונה לתפקיד "סגן נשיא לחדשנות, יזמות ובינלאומיות".

ד"ר ברכאן עומד בראש הרשות מאז הקמתה ובמסגרתה רקם כ-100 הסכמים לשת"פ עם מוסדות אקדמיים, הפועלים בלמעלה מ-30 מדינות ברחבי העולם.

הוא הגה את רעיון הקמת תכנית הלימודים בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, הראשונה מסוגה בארץ ובעולם, אשר זכתה באישור המל"ג ונפתחה השנה.

עם מינויו אמר ד"ר ברכאן כי בטווח הארוך הוא רואה את HIT כמוסד אוניברסיטאי לכל דבר העומד בשורה אחת עם המוסדות המובילים במחקר בישראל. "אנו מתכננים פתיחת תוכניות חדשות ועדכניות ועושים רענון מחדש לאקדמיה הישראלית בתחום היצע תוכניות הלימוד והכנסת עולם החדשנות והיזמות לקמפוס.

בטווח של שלוש השנים הקרובות, מתוכננת הקמת פקולטה שישית ב-HIT למקצועות הבריאות/רפואה דיגיטלית, אשר תהווה את ראש החץ של אקדמיה ומחקר בתחום זה במדינת ישראל.

ד"ר רפאל ברכאן מחזיק בתואר ראשון ושני במדעי המחשב מאוניברסיטת בר אילן והאוניברסיטה העברית. בתואר .M.D ברפואה ותואר Ph.D במדעי המוח מהאוניברסיטה העברית.
הוא הרצה במכללה למינהל והקים שם את המעבדה לרפואה חישובית בבית הספר למדעי המחשב במסלול האקדמי במכללה.
למכון הטכנולוגי הצטרף לפני 6 שנים והיה ממקימי המרכז להגנת סייבר ומעבדת MADE. כיהן בתפקיד ראש רשות המחקר וייסד את מרכז החדשנות והיזמות FUTURE.

פורסם: 05/11/2020