בשבילם השמיים אינם הגבול

12 סטודנטים גילאי 18-19, בוגרי תוכנית "מצוינוער", אשר סיימו תואר ראשון במקביל ללימודיהם התיכוניים, זכו במלגת הצטיינות על הישגיהם במתימטיקה ומדעי המחשב בשנת 2020, תרומתו של מר יוסף בר נתן.

בוגרי תוכנית 'מצוינוער' 2022 - HIT מכון טכנולוגי חולון
בוגרי תוכנית "מצוינוער" 2022

הטקס המרגש, שנדחה מפאת הקורונה, התקיים במכון ובו חולקו תעודות מצטייני נשיא ודקאן לבוגרות ולבוגרים.

נשיא המכון, פרופ' אדוארד יעקובוב, מייסד התוכנית, אמר בדברי ברכתו כי לפני כעשרים שנה, כאשר הגה לראשונה את התוכנית, נתקל בלא מעט קשיים ובחוסר אמונה מסביבתו, אולם הוא חשב אז, בדיוק כמו היום, שהדור הצעיר ובעל היכולות, הוא זה שצריך לקדם ולאפשר לו להמריא אל על בתחומי המדעים והטכנולוגיה.

"אני מאוד גאה בכך שהתוכנית רצה וממשיכה להניב פירות. אני גאה בסטודנטים ובסטודנטיות המצטיינים שבאים מכל קצות העיר חולון, עיר שחרתה על דגלה את החינוך, התרבות וטיפוח הדור הצעיר.

"זכיתם בשתי מערכות לימודים", אמר פרופ' יעקובוב, "בית הספר והמכון הטכנולוגי. התמורה להשקעה שלכם באה לידי ביטוי בכך שאתם 'נחטפים' ליחידות עילית בצבא ובהייטק. אני כולי גאווה על כך שארבעה מתוך חמישה שלמדו קורס מתקדם בנושא טומוגרפיה, היו סטודנטים בתוכנית "מצוינוער".

אין פסגה שאינכם יכולים לכבוש", אמר הנשיא, "הצלחתכם היא הצלחתו של המכון כולו ואני מצפה לראות אתכם שוב איתנו בתארים המתקדמים שלכם".

נשיא המכון הודה בחום לתורם המלגות מר יוסף בר נתן, אשר שנים רבות מלווה את התוכנית ומאפשר לה להתקיים. עוד הודה הנשיא לראש עיריית חולון אשר מסייע אף הוא בהשלמת המלגות ופועל יחד עם המכון ללא לאות ולאורך שנים לקידום ההשכלה הגבוהה בעיר.

מר יוסף בר נתן, תורם המלגות

מר יוסף בר נתן, תורם המלגות פנה למצטיינים ולמצטיינות ואמר: "אני עוסק מזה 40 שנה בחינוך ובמלגות, אך התוכנית הזו קסמה לי במיוחד, כי היא עוסקת במציאת הטובים שבחבורה. אתם כלות וחתני השמחה ואנו מאוד גאים בכם. אני עצמי גאה בנשיא המכון ובראש העיר על עשייתם הבלתי נלאית לאורך שנים לקידום החינוך ולמצויינות". לדבריו, העתיד צפון כולו בחדשנות ובמקצועות העתיד כגון ביו טכנולוגיה, ננו טכנולוגיה, רובוטיקה, ביו גנטיקה, סייבר, ביו רפואה ועוד. "אתם תהיו בעתיד חוד החנית של המדע בישראל ובעולם", אמר בר נתן.

ראש עיריית חולון, מר מוטי ששון אמר לסטודנטיות ולסטודנטים: "אתם סיירת המצטיינים של העיר חולון בתחום החינוך ותפקידכם בעתיד יהיה לתרום ולתת מעצמכם כפי שאתם נתרמתם". עוד אמר כי "היום הוא יום של גאווה, שכן אתם תלמידים חולוניים שהגיעו להישגים בלתי רגילים ואותי זה מרגש באופן אישי. יחד עם ידידי הטוב פרופ' יעקובוב אנו מקדמים ודוחפים את המכון קדימה ובעזרתו הגדולה של מר יוסף בר נתן אשר תורם בנדיבות לטובת דור העתיד".

דר' שי גול, ראש תוכנית 'מצוינוער'
ד"ר שי גול, ראש תוכנית "מצוינוער"

ד"ר שי גול, ראש תוכנית "מצוינוער" אמר כי השנה ראוי לציין את העובדה ש- 50% מהסטודנטים הן סטודנטיות, דבר שלא היה קיים במחלקות למתימטיקה מדעי המחשב והנדסה. עוד ציין ד"ר גול כי כמה מהסטודנטים הינם דור שני למצטיינים מאותה משפחה.

מיכל אהרוני ואיילת שבתאי בוגרות תוכנית 'מצוינוער'
מיכל אהרוני ואיילת שבתאי בוגרות תוכנית "מצוינוער"

מיכל אהרוני ואיילת שבתאי נשאו נאום תודה בשם מקבלי המלגות ואמרו כי הן נרגשות מהמעמד שכן הן התחילו את התואר בהיותן בתיכון והלימודים עודדו אותן לשאול שאלות ולהאמין בעצמןוביכולות שלהן. קבלת תעודת הצטיינות משקפת שאפשר להתמודד עם אתגרים גדולים גם בגיל צעיר, סיכמו השתיים.

מקבלות ומקבלי המלגות:

• איילת שבתאי מצטיינת נשיא