הבוגר המצטיין שמשנה את עולם אבטחת המידע

יוסי זאבי, בוגר תואר ראשון במדעי המחשב מהפקולטה למדעים ב- HIT מכון טכנולוגי חולון מספר על הדרך שעשה, על האקזיט בחברה הראשונה שעבד, החברה שהקים עם שותפיו והטיפ שנותן לכל סטודנט.

בתמונה: יוסי זאבי

יוסי זאבי סיים בהצטיינות את הלימודים ב- HIT מכון טכנולוגי חולון בשנת 2013 עם תואר ראשון מבית הספר למדעי המחשב שבפקולטה למדעים. הוא מספר שבהתחלה שקל את הלימודים דווקא באוניברסיטת תל אביב אבל מהר מאד הבין שהמקום שלו כאן ב- HIT. "הייתה אווירה מאד משפחתית ב- HIT והמקום הרגיש לי נכון עם כל המעטפת שאני צריך על מנת להשלים את הלימודים שלי".

עם סיום הלימודים, יוסי התחיל לעבוד בחברת סטארט-אפ ישראלית בשם Cybertinel אשר פיתחה מוצר אבטחת מידע עם יכולת מעקב וזיהוי בזמן אמת של פעילויות בלתי שגרתיות של משתמשים במערכת - מורשים או לא מורשים וזיהוי הנזק שלהם. "הצטרפתי לשני השותפים ממש בתחילת דרכם ומהר מאוד התברגתי לתפקיד ניהולי ואף פיתחתי עבורם תשתית התחלתית למוצר אבטחת מידע חדש" מספר זאבי.

בחודש אוגוסט 2015, Cybertinel עשתה אקזיט ונמכרה לענקית הסייבר הישראלית, CyberArk תמורת 20 מיליון דולר. "זה היה מאוד מרגש. זהו מוצר שהייתי שותף בפיתוח שלו ולאחר תקופה יחסית קצרה זה היה נחמד לראות את פירות ההצלחה" מספר יוסי ומוסיף כי כחלק מעסקת המיזוג, הוא החל לעבוד ב- CyberArk עד שנת 2016 אז הקים עם 2 שותפיו, מיכאל אסרף ורועי כהן את Vicarius, שעוסקת בפיתוח מוצר אבטחת מידע אף היא.

Vicarius היא חברת אבטחת מידע שפיתחה פלטפורמה לתיקון אוטונומי של פרצות אבטחה בארגונים מבוססי ענן. הפלטפורמה שפיתחנו -,vRx  היא למעשה הראשונה בתעשייה לתיקון אוטונומי מקצה לקצה של פרצות אבטחה בארגונים מבוססי ענן. חברת Vicarius השיקה לאחרונה את  ,vuln_GPTכלי שיוצר סקריפטים לזיהוי ולסגירת חולשות ופרצות אבטחה בתוכנות ללא התערבות אדם.

היום זאבי הוא ה- CTO של החברה שהקים שהשלימה סבב גיוס B של 30 מיליון דולר. ל- Vicarius משרדים בישראל ובניו יורק והם מספקים שירותים ל- 400 לקוחות מהחברות החזקות במשק העולמי.

יוסי מספר כי רבים מהקורסים שבחר לקחת במהלך התואר שלו שירתו אותו נאמנה כאשר נכנס לתעשייה. "בחרתי ללמוד קורסים שקשורים בפיתוח בעיקר כדי לצבור כמה שיותר ידע שיעזור לי בכרטיס הכניסה לתעשיית ההייטק", הוא אומר. "זה נכון שבתור סטודנט לא תמיד יודעים למה לכוון ומה בדיוק קיים בתעשייה ולכן אסטרטגית, צריך לבחור בדיוק את הקורסים שמעניינים ומושכים כדי להשקיע בהם ולבנות את ארגז כלים שלך".

לימודי מדעי המחשב ב-HIT  מאפשרים הבנה, תכנון ופיתוח של תהליכי מחשוב ותכנות כמו גם בהבנת תהליכי ייצוג והעברת מידע באופן האופטימאלי. כל זאת תוך פיתוח מיומנויות עבודה, מחקר ולמידה עצמית. הבוגרים הופכים בעלי ידע תיאורטי ומעשי מתקדם בעלי יכולות השתלבות והובלה בהמשך דרכם בתעשייה או באקדמיה. חברי הסגל בבית הספר למדעי המחשב הינם חוקרים ומרצים בעלי מוניטין, אשר מאחוריהם ניסיון רב בעולם התכנות והמחקר בתעשיית ההייטק.

קישור לעמוד ה Linkedin של יוסי