חדשות ואירועים

אפליקצייה שפותחה בפקולטה למדעים מספקת מידע על זיהום אוויר בארץ

 

גלי קורול וטלי צבנג סטודנטיות מהפקולטה למדעים, פיתחו אפליקציה חדשנית בשם "PollunNot" המראה את דרגת זיהום האוויר בכל מקום בארץ בזמן אמת.

 

 

גלי קורול וטלי צבנג, סטודנטיות בנות 19 שלומדות בתכנית "מצוינוער" של המכון הטכנולוגי חולון פיתחו את האפליקציה במסגרת השתתפותן במיזם "מערך פרויקטים" של הפקולטה למדעים מדויקים במהלך לימודיהן לתואר הראשון במתמטיקה שימושית אותו סיימו לאחרונה וכעת שתיהן עתידות להתגייס לצה"ל.


את האפליקציה הן פיתחו בהנחיית המנחים אלכס גלייזר  - ראש צוות פיתוח GIS בחברת "טלדור" ואביאל נוהי – מומחה לפיתוח יישומי GIS בסביבת Android, אשר הוא עצמו בוגר המיזם. פיתוח היישום הונע מתוך רצון להעלות את המודעות לבעיית זיהום האוויר ולנסות להוביל שינוי בנושא בחברה. כיום קיימות קבוצות סיכון רבות שסובלות מזיהום אוויר, בינהן חולי אסתמה, מבוגרים, תינוקות, בעלי רגישויות ועוד.

 

האפליקציה מציגה את רמות זיהום האוויר על גבי מפה וירטואלית באמצעות שימוש בצבעים שונים לייצוג רמות זיהום שונות. המידע על מדדי הזיהום מגיע מתוך API של משרד לאיכות הסביבה, מעובד בשרתי היישום ומוצג למשתמש באמצעות פלטפורמה של Google Maps. באפשרות המשתמש לבחור אזור להצגה או להשתמש במיקום הנוכחי בו הוא נמצא ולראות את פילוח המזהמים השונים הקיימים באוויר באותו אזור. בנוסף, המשתמש יכול לבחור שני תאריכים ולבחון את רמת זיהום האוויר בשניהם- לדוגמה יכול לבדוק את רמת הזיהום בל"ג בעומר, שנשחשב כשיא זיהום האוויר בישראל לבין יום כיפור שנחשב היום בו רמת הזיהום הנמוכה ביותר. אפשרות נוספת באפליקציה מיועדת לקבוצות הסיכון השונות, באזור האישי יש אפשרות להתאים את ההתראות לפי רגישות לזיהום אוויר ולמיקוד לאזור מסוים בארץ.


גלי קורול: "אין ספק שסוגיית זיהום אוויר בישראל ובעולם הנה סוגיה שצריכה להטריד את כולנו, ואנחנו מקוות שנצליח באמצעות האפליקציה להשפיע. כיום אנחנו בשלבי פיתוח אחרונים ומשלבות את הפיתוח במקביל עם הגיוס לצה"ל. אנחנו מקוות להוציא אותה לשימוש הרחב של משתמשי האנדרואיד עם שילוב של נתונים נוספים כמו רוחות, משקעים, לחות ועוד".

 

מצגת הסבר על האפליקציה
דף מידע בנושא

 

פורסם: 30.12.18