כרטיס כניסה להיי טק: התמחות חדשה בבינה מלאכותית בתואר.B.Sc במתמטיקה שימושית

התכנית ההתמחות חדשה בבינה מלאכותית ומדעי הנתונים יוצאת לדרך בתכנית הלימודים במתמטיקה שימושית בבית הספר למדעי המתמטיקה.

למידת מכונה ובינה מלאכותית גנרטיבית אלו רק חלק מהתחומים שנמצאים בליבת העשייה הטכנולוגית בישראל ובעולם. אפילו בעולמות הפיננסיים והביטוחים, ההנחה הפשוטה היא כי מי שרוצה להשתלב במקום טוב בשוק העבודה, חייב ידע רחב ומדויק בנושא הזה.

בית הספר למדעי המתמטיקה ב-hit מכון טכנולוגי חולון, בראשותו של ד"ר אנטולי גולברג משיק תכנית התמחות חדשה בבינה מלאכותית ומדעי הנתונים. הסטודנטים הבוחרים במסלול החדש יעמיקו לתוך עולמות הבינה המלאכותית והביג דאטה לצד, עבודה פרקטית ומעשית בבנייה ויצירת מערכות דומות. "מדובר בתחום חדש אשר ניתן ללמד רק מבחינה מעשית. הבוגרים ילמדו כיצד עובדת הבינה מלאכותית ברמה הגבוהה ביותר" אומר ד"ר ירמיהו קמינסקי, מרצה בכיר בבית הספר למדעי המתמטיקה.

ניכר מאד כי בוגרי התואר במתמטיקה שימושית הינם בעלי יתרון על פני סטודנטים אחרים בכל הנוגע לחשיבה מתמטית וליכולת ולפתור בעיות מורכבות. ההבנה המעמיקה במתמטיקה מאפשרת לסטודנטים לחקור יותר לעומק את התחום של בינה מלאכותית. במהלך הלימודים בהתמחות, יתנסו הסטודנטים בעבודה פרקטית מעשית ביצירה ושימוש בכלי בינה מלאכותית.

"בוגרי ההתמחות הזאת יוכלו להשתלב מאד בקלות בתעשיית ההיי טק הישראלית" אומר ד"ר קמינסקי. "תהיה להם הבנה יותר מעמיקה הנדרשת ביותר בעולם הטכנולוגי המשתנה של שוק ההיי טק. הידע המתמטי משמש ברבות הפעמים יתרון בולט בעת קבלה לעבודה".

כל תעשיית הבינה המלאכותית וכן, הפיתוחים הטכנולוגיים שבאו בעקבותיה, הן כולם תוצר של המתמטיקה. היתרון שמקבלים בוגרי ההתמחות החדשה הוא הבסיס המתמטי, שמשמש מקור להבנה של היכולות של הבינה המלאכותית בהווה ובעתיד. אכן, הבוגרים של התכנית יוכלו למצוא את עצמם בתפקידי אלגוריתמאים, מתכנתי בינה מלאכותית, machine learning engineer, data scientist, data engineer ועוד.