חדשות ואירועים

מפגש בית הספר למדעי המחשב עם מפתחים ומעצבי שבבי אינטל 

בתאריך 20.02 התקיים  מפגש בין סטודנטים בבית הספר למדעי המחשב ומהנדסי אינטל במטרה להעמיק את הקשרים בין HIT מכון טכנולוגי חולון וענקית הטכנולוגיה אשר מובילה בתחום פיתוח ועיצוב שבבים -INTEL. 

 

מפגש בית הספר למדעי המחשב עם מפתחים ומעצבי שבבי אינטל. צילום: עופר עמרם

צילום: עופר עמרם

במפגש השתתפו גם מרצי בית הספר למדעי המחשב, בעלי ידע תיאורטי וניסיון מעשי בתחום זה, כמו גם מומחה מוביל ומחבר של ספרים רבים, מאמרים מדעיים בתחום VLSI-SoC ,פרופ' סמרי ברנוב.


האירוע נערך בהובלת מעבדת הרובוטיקה במכון, ד"ר יעקב דמטוב בשיתוף עם ראש צוות פיתוח שבבים באינטל, סהר שרעבי המשמש גם כמרצה מן החוץ בבית הספר למדעי המחשב בפקולטה למדעים במכון. 

 

מפגש בית הספר למדעי המחשב עם מפתחים ומעצבי שבבי אינטל. צילום: עופר עמרם

צילום: עופר עמרם

פרופ' אלה זאק, דקנית הפקולטה למדעים, בנאום קבלת הפנים שלה בפני הקהל, ערכה סיקור היסטורי מקיף מהופעת המחשב הראשון במכון ויצמן (1954-1964) ועד לשבבים החדשניים של ימינו. 


בסמינר דנו המשתתפים במספר נושאים וביניהם: אלגוריתמים למערכות דיגיטליות וכן, ההתפתחות של מדעי המחשב כבסיס וככוח המניע בהתקדמות של פיתוח ועיצוב שבבים חדשניים.


מטרת הסמינר הייתה לספק לסטודנטים הבנה של האינטראקציה בין האקדמיה והתעשייה המודרנית של פיתוח ועיצוב שבבים וכן, להעשיר את הסטודנטים בידע ולעורר את התעניינותם בחידושים בתחום הפיתוח והעיצוב של שבבים חדשניים.

 

מפגש בית הספר למדעי המחשב עם מפתחים ומעצבי שבבי אינטל. צילום: עופר עמרם

צילום: עופר עמרם


"תחום הצ'יפים או השבבים קרוב מאד לליבי. אני ראיתי את עולם הארכיטקטורה הדיגיטלית הולך ומשתנה בעשרים השנים האחרונות ואני גאה להכריז שכעת זו שעתם היפה של בוגרי מדעי המחשב. עבודתם של המתכנתים נזקקת יותר מכל בפיתוח השבבים החכמים שרבים מהם כבר מבוססי בינה מלאכותית – העתיד כבר כאן!" כך פרופ' איליה לווין, ראש בית הספר למדעי המחשב ב-HIT.

 

צילום: עופר עמרם

 

סהר שרעבי, ראש צוות פיתוח דיגיטלי ב-INTEL יתחיל ללמד בסמסטר הקרוב קורס ייחודי לעיצוב מערכות דיגיטליות. "אני כבר מצפה לשיתוף פעולה עם המכון ועם הסטודנטים שלו. בוגרי התואר במדעי המחשב הם חלק גדול מאד מהפיתוח של שבבים וטכנולוגיות חדשות. כלי התוכנה שבהם משתמשים המתכנתים יכולים לשמש אותם בפיתוח חומרה ומערכות מתקדמות" מסביר שרעבי וממליץ לסטודנטים להגיע לקורס בראש פתוח כדי "ללמוד הכל. ההבנה בחיבור שבין החומרה לתוכנה נותנת את האפשרות להוביל פרויקטים חדשים בביצוע טכנולוגיות חדשות ובכך, להוות חוד החנית של הטכנולוגיה" כך הסביר.


"בוגרי מדעי המחשב בעלי ידע טכני בתחום פיתוח התוכנה יוכלו לספק פריצת דרך משמעותית בפיתוח דורות חדשים של שבבים המשלבים טכנולוגיות מחשב מודרניות, אלמנטים של למידת מכונה ועוד, כולל אלגוריתמים מודרניים של בינה מלאכותית" כך ציין ד"ר דמטוב.

 

מפגש בית הספר למדעי המחשב עם מפתחים ומעצבי שבבי אינטל. צילום: עופר עמרם

צילום: עופר עמרם


HIT מכון טכנולוגי חולון גאה להיות המוסד שחרט על דגלו את המוטו "האקדמיה של התעשייה". רבים מהסטודנטים במכון הנם עובדים תעשיית ההיי טק והטכנולוגיה אשר משלבים את לימודיהם במהלך עבודתם. היכולת של המכון להתחדש ולשנות את תכנית הלימודים בצמוד להתקדמות הטכנולוגית .