"מלחיץ אבל התרגלנו": הסטודנטים הבינלאומיים שנשארו בישראל בזמן מלחמת "חרבות ברזל"

לארה ולאון, סטודנטים בפקולטה לעיצוב מגרמניה החליטו להישאר בישראל לאחר השבת ב-7.10 והתחילו את הסמסטר ב-HIT מכון טכנולוגי חולון

עת פרצו האירועים הנוראיים שהובילו לפתיחה במבצע "חרבות ברזל", אז ב-7.10, מרביתם של הסטודנטים הבינלאומיים של HIT השוהים בישראל, החליטו שלא להישאר לתחילתו של הסמסטר, וחזרו לביתם בתפוצות, אך לא כך נהגו כולם.

לאון הרגנרוטר הוא סטודנט בן 24 לעיצוב תעשייתי באוניברסיטה למדעים שימושיים בשטוטגרט, גרמניה (HFG). לאון הגיע בסוף חודש ספטמבר מביתו שבמינכן במסגרת חילופי סטודנטים על מנת להתחיל סמסטר במחלקה לעיצוב תעשייתי שבפקולטה לעיצוב ב-HIT. "היו לי כל מיני אפשרויות ללימודים במסגרת הפרויקט של חילופי הסטודנטים אבל החלטתי שאני רוצה לעשות זאת בישראל" מספר לאון ומוסיף שלמרות האירועים הוא לא מתחרט.

לארה בת 23, מאאלן, גרמניה, סטודנטית לעיצוב תקשורת חזותית מ-HFG לא תיארה לעצמה שככה תראה תקופת חילופי הסטודנטים בישראל. "ב-7.10 הייתי בהוסטל בתל אביב שבו אני שוכרת חדר וברגע אחד התחילו סירנות ואזעקות. לא כל כך הבנתי מה קרה. כל מי שסביבי היה דבוק למסכי החדשות והסבירו לי שצריך להגיע למרחב מוגן, אבל היה נראה שאף אחד לא מופתע וזה משהו שקרה כבר בעבר" מספרת לארה.

השניים מספרים כי גם כאשר החלו לקבל שיחות טלפון מודאגות מהמשפחה ומהאוניברסיטה בגרמניה, הם לא סרו לבקשתם והחליטו להישאר, הם הרגישו עטופים ב"חום הישראלי" על ידי חבריהם הסטודנטים. "החברים והמשפחה היו מודאגים. אפשר להבין אותם. הם ראו בחדשות חטופים והפצצות וחשבו שאני באמצע שדה הקרב בזמן שאני הייתי בחוף בתל אביב", אומר לאון. "בסופו של דבר התרגלתי לאזעקות. השותפים שלי לדירה הפכו לחברים טובים שלי ולא רציתי לעזוב אותם בזמן קשה כזה.

לאון הרגנרוטר

לארה וליאון מספרים על איך נראית מלחמה בעיניים של מי שלא חווה דבר דומה מעולם. "כאב לי מאד על הישראלים. אני לא כל כך מצליחה להבין את החדשות כי הן בעברית אבל התסכול והייאוש ניכר על הפנים של האנשים" אומרת לארה. "כל הזמן הבהרתי למשפחה שלי שיש כאן כיפת ברזל והיא מגנה עלינו ובכלל, למרות כל האזהרות לא הרגשתי פחד או חשש. האנשים כאן נתנו לי תחושה מאד טובה. נראה שזו לא הפעם הראשונה שלהם".

בחודש שעבר לאון ולארה יצאו חזרה לגרמניה לחופשת חג המולד והזמן המשפחתי שמגיע איתה. לפני שבועיים הם חזרו בטוחים בעצמם והחלו את הלימודים בסמסטר כאן ב-HIT. הפקולטה לעיצוב קולטת מידי שנה סטודנטים אשר מגיעים מחו"ל במסגרת תכנית חילופי סטודנטים ממגוון מדינות בחו"ל כמו איטליה, צרפת, גרמניה, הודו ועוד.

הפקולטה לעיצוב ב-HIT מקיימת מערכת קשרים ענפה עם מספר רב של מוסדות לימודים לעיצוב באירופה ובאסיה ובין היתר, תכניות חילופי סטודנטים ופרויקטים עיצוביים משותפים. "אנחנו שמחים מאד על ההחלטה של לארה וליאון להישאר איתנו כאן במהלך אירועי "חרבות ברזל", למרות ועל אף המצב הקשה. במשך כל הזמן שמרנו על קשר איתם ודאגנו לכל צרכיהם כאן בישראל ובסופו של דבר לארה אפילו החליטה להישאר סמסטר נוסף כאן במכון", אומרת חמדה כהן, ראש מנהל הפקולטה לעיצוב.

המשרד הבינלאומי בהובלת אירה איבשין גואטה, ראש התכנית הבינלאומית לשותפויות ומיזמי ניידות וקים ריין, רכזת חילופי סטודנטים, מטפל ודואג לכל צרכיהם של הסטודנטים הבינלאומיים אשר מגיעים לכאן מארצות זרות כדי לקחת חלק בתכניות לימוד משותפות. המשרד הבינלאומי מלווה את לארה ולאון עוד במהלך האירועים מאז ה-7.10 וכן, עד לסיום הסמסטר בפקולטה לעיצוב.

HIT מכון טכנולוגי חולון גאה לקחת חלק בעשייה הבינלאומית בהשתתפות מוסדות אקדמיים ומכוני מחקר שונים בעולם. המכון מקיים מערכת של שיתופי פעולה עם כ- 130 מוסדות אקדמיים בכ-35 מדינות, אשר כוללים תכניות חילופי סטודנטים, מחקרים משותפים וכן, ביקורים הדדיים במסגרת כנסים ואירועים חוצי יבשות.

קריאה נוספת