חדשות ואירועים

מחקר סטודנטיאלי מציע שדרוג תקשורת אופטית לתעשייה

 

מחקר של בוגרי הנדסה מציע ייעול אנרגטי חשמלי ואופטי של מודולטור - רכיב בתקשורת אופטית. תוצאות המחקר פורסמו אף בכתב עת בינלאומי מוביל בתחום האופטיקה.

 

מחקרם של יוליה לייבין וולדיסלב מושייב, בוגרים טריים של הפקולטה להנדסה, בהנחיית ד"ר דרור מלכה, פורסם בכתב העת המוביל Optics & Laser Technology.

 

המחקר מציע ייעול של מודולטור תחת לחץ של מתח חיובי. המודולטור הוא רכיב האחראי לשידור מידע בקצבים גבוהים ומתוכנן על מנת לעבוד עם אנרגיה נמוכה. החוקרים הצליחו להראות יעילות אנרגטית חשמלית ואופטית טובה תחת אילוץ של מתח חיובי. 

 

ד"ר דרור מלכה:
"במסגרת המחקר ערכו הסטודנטים סימולציות אלקטרו אופטיות ו-RF, על מנת להוכיח שהרכיב הזה יעיל אנרגטית תחת האילוצים הקיימים בתעשייה לעבודה בקצבים מאוד גבוהים. יישום המחקר יאפשר ייצור של משדר אופטי יעיל שיוכל לשדר תקשורת למרחקים גדולים ובקצבים גבוהים תוך חיסכון בעלויות".

 

ולדיסלב מושייב:
"אנו מודים לד"ר דרור מלכה אשר ליווה אותנו, הנחה, ותמך בנו לאורך הדרך בעשייה של הפרויקט וכתיבת המאמר . זכיתי ללמוד נושא מעניין שלא הכרתי לפני, הפרויקט דרש ממני לחקור, להתעניין ולהתעמק בנושאים שונים מה שהוביל לעשייה טובה יותר של הפרויקט וכתיבת המאמר. 
כיום אני עובד כמהנדס בתעשייה האווירית ובזכות המאמר התקבלתי ללימודי השלמה לתואר שני באוניברסיטת ת"א".

 

יוליה לייבין:
"מדובר בתחום חדשני של רכיבים אופטיים שמאוד סקרן אותי. אני ממליצה על התחום ומעודדת בנות נוספות להיכנס אליו וללמוד אותו התחום מאוד מתפתח ויש לו כיוונים רבים בתעשייה האלקטרו אופטית ותתי נושאים מרובים".

 

פרסום מחקר סטודנטיאלי מרגש כתמיד אך אינו מפתיע כאשר מדובר בד"ר מלכה. זהו המחקר הרביעי שרק החודש אנו מפרסמים אשר סטודנטים שלו פרסמו בכתבי עת יוקרתיים.

 

אולי יעניין אותך

שיטה חדשה לפיתוח מרבב אופטי (Multiplexer) פותחה על ידי בוגרות הפקולטה להנדסה

שיפור ביצועים במערכות תקשורת - מאמרים של בוגרי הנדסה התפרסמו בחו"ל

 


תקציר:
ה MZM) Mach-Zehnder modulator) – המסחרי נדרש להיות פעיל סביב נקודת העבודה (באזור שידור ליניארי) עם צריכת הספק נמוכה, ממדים קטנים ומתח הפעלה קטן. שליטת ההטיה נעשית על ידי optical phase shifter. עם זאת, הדיוק מוגבל על ידי שגיאות במתח ההתקן, הסחף התרמי ושגיאות ייצור. כדי להתגבר על בעיות אלה, אנו מציעים בפרויקט זה מחקר וניתוח של optical phase shifter בעל דיודה PIN העשוי מסיליקון (Si) תחת ממתח קדמי באורך גל של 1550 ננומטר באמצעות טכנולוגיית מוליך גל rib סיליקון-על-מבודד (SOI) סטנדרטי של 220 ננומטר. חקירות נומריות בוצעו על הפרמטרים הגאומטריים, ריכוז הסימום, מיקומי הסימום, אורך הגל ורמת ההטיה. התוצאות מראות כי ניתן לקבל את התכנון האופטימלי עם מתח נמוך יותר (Vπ=1.629 v), הפסדים נמוכים יותר (α=28.985 dB/cm), ואורך רכיב קצר עם רכיב בעל אורך מתח קטן במיוחד VπL=0.815 vmm. לפיכך, ניתן להשתמש במזיז פאזה זה לתכנון מודולטור מסוג Mach-zander יעיל העובד במהירות גבוהה ולקבל ביצועים טובים יותר במערכות תקשורת אופטיות.

 

למאמר המלא >>
 

 

 

פורסם: 21/01/2021