בואו להכיר את ד"ר אריאל בניס

ד"ר אריאל בניס, מרצה בפקולטה לניהול טכנולוגיה. בעל רקע אקדמאי ותעשייתי בתחומי המחשוב ומערכות המידע, בתפקידים הנדסיים ומחקריים שונים. ד"ר בניס בעל דוקטורט במערכות מידע רפואיות מאוניברסיטת פריס צפון, והתמחה בבינה מלאכותית, ומיוחד בלמידה חישובית וכריית מידע. לאריאל תואר אקדמי נוסף בקניין רוחני וניהול חדשנות מאוניברסיטת פייר ומארי קירי.

אריאל בניס

בצרפת, טרם עלייתו, עסק ד"ר בניס הן במחקר יישומי במערכות מידע, הנדסת רשתות וניהול מידע, והנדסת איכות וניהול סיכונים. במקביל לימד כמרצה בבתי ספר להנדסה ובאוניברסיטת פריס צפון מקצועות ליבה ובחירה בטכנולוגיות מידע.

בארץ ד"ר אריאל בניס עסק בעריכת פטנטים ובמחקר יישומי בכריית מידע למערכות תומכות החלטה בעולם האינטרנט, הרשתות החברתיות ומערכת הבריאות. הוא חבר סגל במכון הטכנולוגי והחל ללמד בקיץ האחרון.
כאיש תעשייה ומחקר סבור ד"ר בניס כי אקדמיה והוראה חייבים להיות קשורים לתעשייה.

"הוראה צריכה להיות אפקטיבית ולמחקר צריכים להימצא יישומים", אומר ד"ר בניס, "אני אוהב ללמד, הלמידה היא אינסופית והכלים שאני נותן לסטודנטים הינם המפתח להמשך. הכוונה שלי היא לשלב את האקדמיה עם החדשנות היישומית. שילוב זה ייתן לסטודנטים את הבסיס ללמוד ולהרחיב את הידע כאשר המטרה היא להתרכז במה שמעניין", הוא מדגיש.

לדברי ד"ר בניס היתרון הבולט של המכון הטכנולוגי, הוא העובדה שמתקיימת כאן נקודת החיבור בין האקדמיה והתעשייה, ומושקעים מאמצים בפיתוח קשרי חוץ. "גם אם סטודנט יבחר בהתמחות מסוימת, מה שיקבע בסופו של דבר הוא הניסיון שלו בתעשייה ולכן יש חשיבות עצומה להזדמנות שניתנת כאן לסטודנטים לפרויקטים משותפים עם התעשייה".