חדשות ואירועים

סטודנטים מ-HIT לוקחים חלק בבוט-קאמפ ברומניה


5 סטודנטים מתכנית לתואר שני בניהול טכנולוגיה הוזמנו לקחת חלק במחנה קיץ ייחודי של אוניברסיטת  קלוז' נאפוקה ברומניה

סטודנטים מ-HIT בבוט-קאמפ ברומניה
בתמונה: הסטודנטים מ-HIT בביקור ברומניה


ויקטוריה גובנוב, מיכאל סוקולינסקי, יותם זאב שובל, איליה דיקמן ועומרי שמחי הם חמישה סטודנטים לתואר שני בפקולטה להנדסה תעשיה וניהול טכנולוגיה, אשר לקחו חלק בקורס אסטרטגיה עסקית בינלאומיות בהובלתו של המרצה אהרון רטנר אבל לא ציפו שהעבודה שלהם תקח אותם כל הדרך עד להאקתון מיוחד במינו ברומניה.


הקשר בין המוסדות האקדמיים החל לפני כשלוש שנים עם הגעתה של משלחת מכובדת בת עשרה משתתפים מאוניברסיטת קלוז' נאפוקה אל HIT מכון טכנולוגי חולון. המשלחת הרומנית התרשמה מאד מפעילות המכון וביקשה ליצור שיתופי פעולה בתחומים שונים. אחת המרצות שמאד התלהבו מאופי המכון ומפועלו היא פרופ' אנקה קוסטנטינקו, חוקרת שיווק תעשייתי באוניברסיטה הטכנולוגית של קלוז'-נאפוקה. פרופ' קוסטנטינקו יצרה קשר עם רטנר וביקשה ליצור ממשק עבודה משותף בין הקורסים של שני המרצים.


איליה דיקמן הוא סטודנט לתואר שני בהנדסת מערכות בפקולטה להנדסה תעשייה וניהול טכנולוגי ב-HIT מכון טכנולוגי חולון וכבר היום הוא עובד בתעשייה ומשמש מהנדס מערכות מידע באלתא. "במסגרת הקורס של אהרון רטנר הוצג לנו מקרה בוחן שהיינו צריכים יחד, צוות של 5 סטודנטים מישראל ועוד 4 סטודנטים מרומניה, לפתור ולהציג לשאר הכיתה. המקרה שניתן לנו היה סימולציה של 'חדירה שיווקית' של מוצר צרפתי לשווקים הישראלי והרומני" מספר דיקמן. "עבדנו יחד על הפרויקט והצגנו תכנית מפורטת למוצר פיקטיבי בשם "פינס" של קופסאות מתנה לחגים ומועדים שתכולתן מלאה במוצרי פרימיום צרפתיים כמו קרמים ובשמים".


המצגת של דיקמן וחבריו הייתה כה מוצלחת עד כדי שפרופסור קוסטנטינקו החליטה להזמין את החמישה, יחד עם המרצים, אהרן רטנר ואריק שדה מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה להגיע למחנה קיץ מיוחד שמתקיים בחסות ארגון ה-EUT+ (ארגון גג של 8 קמפוסים מובילים בתחומי הטכנולוגיה באירופה). המרצים והסטודנטים של HIT היו הנציגות הישראלית היחידה בכנס זה.

סטודנטים מ-HIT בבוט-קאמפ ברומניה
בתמונה: הסטודנטים מ-HIT בביקור ברומניה


"לאחר השותפות המוצלחת שלנו בלימוד משולב עם סטודנטים מרומניה ומישראל, אנו שמחים להציע לסטודנטים מ-HIT את ההזדמנות להכין אותם להיות יזמים על ידי מציאת פתרונות באמצעות פיתוח בר קיימא ודיגיטליזציה" אמרה פרופ' קוסטנטינקו בהזמנה.


במסגרת הבוט-קאמפ, התחברו הסטודנטים הישראליים עם סטודנטים מרחבי אירופה  מאוניברסיטאות שונות בפולין, קפריסין, ספרד, צרפת ועוד. פרופ' אריק שדה העביר הרצאה בנושא "אופטימיזציה של החלפה של מוצרים" ואהרון רטנר העביר הרצאה בנושא "איך הפכה ישראל לסטארט אפ ניישן". "ניכר שהסטודנטים מהמכון היו מאד בולטים ומוצלחים בכנס ועררו עניין רב. עוד ניכר כי שמו של המכון עושה לו כנפיים ברחבי אירופה וכבר במחנה היו כמה מרצים ממוסדות אירופיים שביקשו שניצור שיתוף פעולה דומה לזה שיש לנו עם אוניברסיטת קלוז'-נאפוקה גם איתם" אמר רטנר.


שיתוף הפעולה עם אונ' קלוז'-נאפוקה התאפשר לאור הסיוע האדמיניסטרטיבי של המשרד הבינלאומי במכון, המעודד קיום קשרים אקדמיים של מרצי המכון עם המוסדות בחו"ל. בין היתר, המשרד מעודד השתתפותם של סטודנטים בתוכניות וסדנאות קצרות וכן כנסים בחו"ל, על ידי סיוע במימון הנסיעה וייצוג המכון.


ל-HIT מכון טכנולוגי חולון פעילות ענפה בחו"ל עם מספר תכניות שיתוף פעולה בינלאומי וביניהם גם תכניות לחילופי סטודנטים, עם כ-130 מוסדות אקדמיים מיותר מ-35 מדינות.



פורסם: 03/08/2023