חדשות ואירועים

"תמיד יהיה מי שמוכן להקשיב, רק צריך למצוא אותו"

היום הבין-לאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מצוין ב-3 בדצמבר מדי שנה ומוקדש לקידום ההבנה כלפי אנשים עם מוגבלות 

 


מור לביא הוא סטודנט שעתיד להתחיל שנה שנייה בלימודי התואר הראשון בפקולטה להנדסה תעשייה וניהול. מור בן 28, מתגורר בחולון ובנוסף לחיים הסטודנטיאליים שלו, הוא מתמודד גם עם דלקת מפרקים. "זה נגרם בדרך כלל מלחץ וסטרס וכל מפרק יכול להתנפח ולכאוב במהלך היום" מספר מור ומתבדח על כך שבכל כיתה הוא בודק היכן נמצא הפתח של המזגן ולאן האוויר הקר יוצא, מכיוון וקור יכול להחמיר את הכאב שלו.
 
המחלה התפרצה אצלו ב-2002 ומאז, מור סובל ממנה עד היום. "זה התחיל שהייתי בכיתה ב' וכבר אז, אושפזתי בבית החולים לשלושה חודשים. מאז אני כבר מאוזן אבל עדיין יותר קשה בחורף", אומר מור ומוסיף כי יש לו נוקשות מסוימת במפרקים שמקשה עליו לכתוב וללכת.


דלקת מפרקים שגרונית היא מחלה אוטואימונית כרונית רב-מערכתית, הפוגעת במיוחד במפרקים וגורמת להריסתם. המחלה מאופיינת בדלקת רב-מפרקית, היקפית וסימטרית, פעמים רבות בשילוב עם פגיעה מערכתית מחוץ למפרקים. הגורמים לדלקת מפרקים שיגרונית אינם ידועים, אולם ההנחה הרווחת מייחסת מחלה זו לגורמים גנטיים שונים בשילוב השפעות סביבתיות.


מור החל את לימודיו במכון לפני כשנתיים בפקולטה להנדסה תעשייה וניהול ובמקביל, מוענק לו ליווי צמוד מצוות דקנט הסטודנטים. "כשהתחלתי את לימודיי במכון לא ידעתי אילו זכויות מגיעות לי כסטודנט עם מוגבלות ואכן הופתעתי לגלות את כל ההתאמות שניתנות. אחד הדברים שהכי עזרו לי היה קורס אסטרטגיית למידה שדקנט הסטודנטים העניק לי ולסטודנטים זכאי המרכז, בשיתוף עם מכון פוירשטיין, אשר עזר לי לשפר את הדרך שבה אני לומד" אומר מור.

 

כחלק מתפיסה כוללת של המכון במתן הזדמנות שווה למימוש הזכות הבסיסית לרכישת השכלה גבוהה, פועל במכון הטכנולוגי המרכז לקידום הסטודנט תחת דקנט הסטודנטים. המרכז מתמקד בצרכים הייחודיים של סטודנטים עם צרכים מיוחדים; סטודנטים עם לקויות למידה וסטודנטים עם מוגבלויות כגון כבדי שמיעה וחרשים, לקויות ראייה, נכות על רקע נפשי, נכות על רקע מחלות כרוניות, אוכלוסיות מגוונות, עולים חדשים וסטודנטיות בהריון ולאחר לידה, תוך מתן מענה אינדיבידואלי לכל אחת ואחד. 


"התחלתי את הלימודים בתחושה כללית של 'מה אני עושה פה?!' אבל לאט לאט הבנתי ולמדתי שזה אפשרי. אני לא מוותר לא לעצמי וללא לחלומות שלי" מספר מור ומוסיף כי החלום שלו הוא להמשיך לתואר שני בייעוץ ארגוני ואפילו להפוך למתרגל במכון בעתיד. כשנשאל על מסר שהיה רוצה להעביר לסטודנטים אחרים עם מוגבלות, מור לא חשב יותר מדקה ואמר "אל תוותרו! לפעמים זה נראה הכי קל לוותר, במיוחד שיש לך מוגבלות אבל אל תעשו את זה! כשמחפשים, תמיד מוצאים מישהו שיקשיב ויעזור".

 

דקנט הסטודנטים בימי המלחמה

בתקופה הנוכחית, דקנית הסטודנטים הקימה יחד עם מנהלת המרכז לקידום הסטודנט, הגב' מיכל זכריה וצוות היועצות במרכז, מוקד לתמיכה נפשית אשר מהיום הראשון למלחמה מסייע לסטודנטים להתמודד עם מצוקות, חרדות וחששות, על רקע אירועי המלחמה. 


דקנט הסטודנטים בימים אלו מעניק לסטודנטים מעטפת רחבה של מענים, הן בהיבט של התמודדות עם מגבלות והן בהיבטים נפשיים וכלכליים על מנת לחזק את החוסן שלהם ולספק להם כלים להתמודדות בתקופה מאתגרת זו. כמו-כן אנו מתכננים סדנאות הכנה ללמידה וסדנאות אסטרטגיות למידה לשנה א' על מנת לעזור לסטודנטים החדשים לעבור ממצב של אי פניות מנטלית ורגשית ללמידה אפקטיבית, כך ציינה דקנית הסטודנטים, ד"ר לימור סהר-ענבר.