חדשות ואירועים

שיתוף הפעולה בין מכון טכנולוגי חולון לבין בית החולים בני ציון


ד"ר מלי שר, מרצה בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה לוקחת חלק במהלך חדשני כדי לשפר את בקרת המצאי והחלוקה של תרופות ייעודיות באשפוז יום.

 

בתמונה: החוקרות האמונות על הפרויקט

בתמונה: החוקרות האמונות על הפרויקט

 

מדי חודש ניתנות במרכז הרפואי בית החולים בני ציון כאלף טיפולים תרופתיים מיוחדים למאושפזי יום באמצעות שימוש בתכשירים מענקיים - תרופות הנרכשות על ידי קופות החולים וניתנות ללא תשלום לבתי חולים לטובת מבוטחיהם. מדובר בעיקר בתרופות ביולוגיות הדורשות אישור פרטני טרם הנפקתן על מנת להבטיח את בטיחות המטופל. 

 

תהליך זה, הכולל בדיקה ידנית של האישורים ורישומם היומי בקובצי נתונים, מהווה נטל רב על אנשי הצוות הרפואי ומביא לשגיאות תכופות. בנוסף, הוא פוגע באיכות השירות הניתן למטופלים הרבים המגיעים מדי יום.

 

על כן יזמו בית החולים העמק ומכון טכנולוגי חולון (HIT) שיתוף פעולה במטרה לייעל מאוד תהליך זה. מובילת המיזם מטעם HIT הן ד"ר מלי שר מהפקולטה לתעשייה וניהול לצד, הדס שחף רוקחת בכירה מבית החולים בני ציון.

 

מטרת המיזם היא מעבר מוחלט לניהול דיגיטלי של כל שרשרת האספקה וההקצאה של התרופות הייעודיות. החוקרות יגדירו את דרישות המערכת הנדרשת לשם כך, תוך דגש על פשטות ויעילות מרביות. כמו כן הן יציעו דרך מיטבית ליישומה בשטח. 

 

יישום המערכת צפוי להניב שיפורים ניכרים בהיבטים שונים: הפחתה משמעותית בעומס על אנשי הצוות, חיסכון בהוצאות, הגברת בטיחות הטיפולים ושיפור השירות למטופלים.

 

מאחר שהבעיה קיימת בכל בתי החולים ברחבי הארץ, הפתרון יוכל להתאים גם למוסדות רפואיים נוספים בעתיד, ובכך להביא לפריצת דרך בתחום הטכנולוגי במערכת הבריאות הישראלית.