חדשות ואירועים

אירוע הצגת פרויקטיי גמר הפקולטה להנדסה

 

זו השנה הרביעית בה התקיים במכון אירוע חשיפה לפרויקטי גמר של סטודנטים בפקולטה להנדסה.

 

פרופ' אדוארד יעקובוב

 

באירוע, אשר נערך בנוכחות נשיא המכון, פרופ' אדוארד יעקובוב, דקאן הפקוטה להנדסה פרופ' יוסף בן עזרא, מנכ"ל המכון מר שמואל גולדברג ראש הרשות למחקר, חדשנות ובינלאומיות ד"ר רפאל ברכאן וסגל המרצים של הפקולטה, הוצגו 12 פרויקטים אשר מייצגים את תחומי העיסוק העיקריים בפקולטה.

 

את הפרויקטים סקרה ושפטה ועדה מיוחדת ובסופו של האירוע הוכרזו שמות הזוכים אשר קיבלו תעודה ופרס כספי. 

ועדת השיפוט כללה את: פרופ' אורי מחלב, ד"ר רונן שושניק, ד"ר נונל טירר, ד"ר דניאל קוטיק מהפקולטה להנדסה במכון וד"ר גבאי, ד"ר קריביצקי (אוניברסיטת תל אביב)

 

פרופ' אדוארד יעקובוב, בירך את הנוכחים ואמר כי הוא גאה בפקולטה להנדסה החוגגת יחד עם המכון 50 שנות פעילות וכי הפקולטה והסגל האקדמי המצוין שלה מביאים הרבה כבוד ויוקרה למכון. "הפרויקטים המוצגים נמצאים כולם ברמה הגבוהה ביותר ובוגרי הפקולטה והסטודנטים שלה הם השליחים הטובים ביותר של המכון בתעשייה ובחברה" הוסיף הנשיא.

 

מנכ"ל המכון, מר שמואל גולדברג סיפר לנוכחים על תוכניות פיתוח התשתית של המכון הכוללות את בניין 9 שעתיד לאכלס את הפקולטה להנדסה.

 

פרופ' יוסף בן עזרא, דקאן הפקולטה להנדסה העלה על נס את היוזמה של ד"ר מיכל בלברג וד"ר חן פרימן להצגת פרויקטים נבחרים והעניק להם תעודות הוקרה.

 

כמו כן הוענקו תעודות הוקרה לד"ר עמוס בר-דע, לגב' אסתי טל, רכזת תחום תקשורת בפקולטה ולמר גיל אחרק, ראש מנהל הפקולטה, על תרומתם הרבה לפקולטה בפרט ולמכון בכלל.

 

פרופ' בן עזרא מעניק תעודות הוקרה לד"ר חן פרימן ד"ר מיכל בלברג

 

פרופ' בן עזרא מעניק תעודת הוקרה למר גיל אחרק

 

ד"ר בר-דע 

 

פרופ' בן עזרא ציין בסיפוק את העלייה במספר הסטודנטיות שהגישו פרויקטים לתחרות- העומד השנה על שבע.

חבר השופטים בחר בשלושה פרויקטים זוכים ואילו קהל המוזמנים בחר את הפרויקט הרביעי כ"חביב הקהל".

 

הנוכחים האזינו להרצאה "חלל כחול לבן" מפי ענבל קרייס, מפעל החלל, התעשייה האווירית בישראל, אשר סקרה את הישגי תעשיית החלל הישראלית מראשיתה ועד היום.

 

גב' ענבל קרייס 

 

 

מקום ראשון

מערכת מבוקרת ליצרת שדה מגנטי לתלת פאזי מסתובב | אלכסיי אנפילוגוב ומעיין תמרי
מנחים: ד"ר דן קצין וד"ר גנדי מקריניץ'

 

 

פיתוח ובניה של מודול שמטרתו לייצר קו תלת-פאזי בתחום התדרים בין 0 ל-100 קילוהרץ ובעל הספקים גבוהים במוצאים. המערכת מצוידת במעגל למדידת זרם בכל מוצא וכן ב- MATLAB GUI למטרת שליטה על פרמטרים מסוימים כגון אמפליטודה, כיבוי\הדלקה של ערוצים וכו'.

 

 

מקום שני

גודל האישון וסנכרונו בין נבדקים בזמן האזנה לסיפור עלילתי - מיפוי מוחי באמצעות fMRI וחיזוי תפקודי קשב וזיכרון | סיון אהרוני ויקטרינה גוליצקי
מנחה: ד"ר ארז סימוני

 


ידועה האמרה כי העיניים הן ראי לנפש האדם. מחקרים אחרונים בחקר המוח מצביעים כי מעקב אחר גודל האישון לאורך זמן, אינו קשור רק לשינוי רפלקסיביים (כמו כמות האור או המרחק לעצם מסויים), אלא נמצא בקורלציה עם פעילות נוירונלית המתרחשת באזורי מוח שונים המופעלים על-ידי המערכת הניורו-אדרנלית. במיוחד, התרחבות והתכווצות האישון אשר נעשית ע"י מערכת העצבים האוטונומית נמצאה קשורה לתהליכים קוגניטיביים גבוהים כגון קשב, עומס קוגניטיבי וזיכרון.
מחקר זה פותח צוהר להבנת תהליכים המתרחשים במוח ע"י ניטור לא פולשני, פשוט וזול של גודל האישון. במיוחד, התרכזנו במדידה דינמית של גודל האישון (התרחבות או התכווצות לאורך זמן) בזמן שנבדקים האזינו לגירוי נרטיב שמיעתי (סיפור קצר). השווינו דינמיקה זו למידע קיים של תגובות fMRI לאותו סיפור, וכמו כן בדקנו את הקשר בין זיכרון של הנבדקים לאחר שהקשיבו לסיפור לגודל האישון בזמן האזנה לסיפור.
 

 

מקום שלישי

צמיד מצוקה | לירון בושרי ואליה שאלתיאל
מנחים: ד"ר מאיר ארבל ומר יורי יורצ'נקו

 


פיתוח מוצר אוטונומי, זול ונוח לתפעול, המהווה התקן לזיהוי מצב מצוקה בזמן אמת ומתריע בעת אירוע באמצעות עדכון נקודת הציון וניגון שמע.
 

 

פרויקט חביב הקהל

מערכת אבחון אקוסטו- אופטית | אלכדנדר אביזוב ויאן קרוק
מנחה ד"ר מכיל בלברג

 

 

שימוש בחיישן אקוסטו-אופטי ליישומים ביו רפואיים הכוללים דימות רקמות שונות בתוך רקמה מפזרת. הפרויקט כלל את חקר השפעת סוג הרקמה הנמדדת והטמפרטורה על מאפייני האות מהלך העבודה תוך שימוש בטכנולוגיה קיימת במערכת מעבדתית למדידה לא פולשנית של מדדים.

 


פורסם: 08/12/2019