חדשות ואירועים

זהוי אפילפסיה ותקשורת של רכבים אוטונומיים- בין פרוייקטי הגמר בפקולטה להנדסה

יום חשיפת הפרוייקטים הנבחרים הוא שיאה של העבודה המאומצת על פרוייקטי הגמר והוא מתבצע בפקולטה להנדסה, מאז 2016. 

 


השנה התבצעו הפרוייקטים בצורה שונה מאשר בעבר, מאחר והסטודנטים והמנחים נאלצו להתמודד עם אתגרי התקופה והדרישה לריחוק חברתי. רוב הסטודנטים החלו את פרוייקט הגמר עוד לפני פרוץ המגפה, ולכן נאלצו להתאים את ביצועו למצב. 


11 פרוייקטים נבחרו, מתוך למעלה מ 100 פרוייקטי גמר והם מוצגים בצורה וירטואלית באתר התערוכה שנבנה במיוחד. מוזמנים כבר עתה להיכנס ולהתרשם מהפרויקטים.

 

פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT אמר כי הפקולטה להנדסה היא הפקולטה הותיקה ביותר במכון ואחת מהפעילות ביותר ונחשבת לאחת המובילות בארץ. נשיא המכון הביע את גאוותו בסטודנטים ובתוצרים המיוחדים שלהם כפי שבאו לידי ביטוי בפרויקטיי הגמר.


דקאן הפקולטה להנדסה, פרופ' יוסף בן עזרא :"אומרים שידע הוא אור. אתם מפיצי האור שלנו. אני גאה בפרויקטים שלכם וגאה לשמוע שזכיתם במחמאות מהשופטים אשר סקרו אותם.אני מאחל לכם שאת הדחף שלכם למצוינות תשמרו גם להמשך חייכם ותעבירו לאחרים.


יום החשיפה התקיים השנה ב ZOOM וכלל הרצאת אורח של פרופ' רן בליצר, ראש מערך החדשנות בשרותי בריאות כללית, בנושא "רפואת העתיד-רפואה מנבאת". 


פרופ' בליצר הרצה על טכנולוגיה של עיבוד תמונה, למידת מכונה וניתוח נתונים רפואיים וכיצד הם מאפשרים ניבוי התפתחות מחלות, זהוי מהיר של הדמיות רפואיות ואף איפיון של קבוצות סיכון לחלות באופן קשה יותר במחלת הקורונה. 


בהמשך, הסטודנטים המשתתפים הציגו את תקצירי הפרוייקטים שלהם לקהל ולאחר מכן הוכרזו ש ופרויקט חביב הקהל. 


במקום השלישי ובפרס של 1000 ש"ח זכה פרויקט מס.2 
הערכת כיווניות מערכי אנטנות
מציגים: מיכאל פירגר ויהושע מורדחייב
מנחה: פרופ' חיים מצנר


במקום השני ובסכום של 2000 ש"ח זכה פרויקט מס. 4
תקיפת רשתות נוירונים עמוקות לסיווג תמונות
מציגים: ארז גל וקליין עמית פנינה
מנחה: פרופ' יוסף בן עזרא

 

במקום הראשון ובפרס של 3000 ש"ח זכה פרויקט מס. 9 
מערכת לזיהוי התקפי אפילפסיה
מציגים: סופיה זאגידולין, ויקי פדלון
מנחה: ד"ר מיכל בלברג 


בתואר הפרוייקט "חביב הקהל" זכה פרויקט מס. 3
תכנון ובנייה של מערכת אקטיבית דו מסלולית לניתוב אותות שמע.
מציגים: דניאל זילכה ותומר קפורי
מנחה: פרופ' אלי גרשון 

 

ד"ר מיכל בלברג, יו"ר ועדת ההיגוי לאירוע פרויקטי הגמר:
"למרות האתגרים הנוספים, אשר עמדו בפני הסטודנטים השנה, התוצרים שלהם מאוד רציניים, ברמה אקדמית גבוהה, עם חדשנות ויכולת תרומה עתידית לחברה ולמדע. 
המגוון שלהם עשיר וכולל פרוייקטים בחקר ביצועים או תכנון של רכיבי תקשורת אופטית מתקדמים, מידול ויצור של אנטנות לווין, תקשורת בין רכבים אוטונומיים, חומרה ותכנה למערכות שמע, ויזואליזציה של צלילים, מערכות לומדות לאתגרים שונים, כולל זהוי התקפי אפילפסיה ותקיפת רשתות נוירונים וכן פרוייקט בתכנון מערכת חשמל סולארית המחוברת למתח ברשת הארצית.

 

על הפקת הארוע הוירטואלי אחראים ראש מנהל הפקולטה להנדסה, גיל אחרק, אסתי טל, ד"ר עמוס ברדע, ד"ר חן פרימן וד"ר מיכל בלברג. שיר מזרחי עיצבה והפיקה את אתר התערוכה הוירטואלית. הארוע תופעל על ידי מערך המיחשוב בראשותו של גל שטיינהרט והילה אמיתי ממחלקת השווק. 


תודה מיוחדת לנשיא המכון פרופ' אדוארד יעקובוב ולמנכ"ל המכון שמואל גולדברג על התמיכה בארוע ובהענקת הפרסים, ולדיאן הפקולטה להנדסה, פרופ' יוסףבן עזרא על התמיכה בהפקה ובחזון. 

 

 


 

לאתר התערוכה 

 


נערך: 17/12/2020

פורסם: 15/12/2020