חדשות ואירועים

מאמר של סטודנט לתואר שני בפקולטה להנדסה, פורסם במגזין Laser&Optics Technology

 

רמי דדבייב, סטודנט לתואר שני בפקולטה להנדסה, פרסם מאמר, שני במספר, במגזין היוקרתי Laser&Optics Technology. המאמר נכתב במסגרת פרוייקט הגמר שלו בהנחיית ד"ר דרור מלכה, מהפקולטה להנדסה.

כל המחקר ותכנון הרכיב החדש (מפלג מסיב פלסטיק) נעשה במכון.  
ד"ר מלכה: "מדובר בהישג מדהים שכן זו פעם ראשונה שסטודנט לתואר שני מפרסם שני מאמרים בעיתון ברמה של Q2 באופטיקה ו-Q1 בהנדסה ( IF=2.5)".

 

ד"ר דרור מלכה ורמי דדבייב

 

תיאור הפרויקט: 

אחת מהדרכים הטובות ביותר לענות לדרישת קצב השידור ההולך וגדל הוא שימוש בטכנולוגיית פילוג אורכי גל במערכות תקשורת באור נראה. כיום כל המכלולים אשר מסוגלים לפלג את אורכי הגל עבור מערכות אלו מבוססים על מכלולים אופטיים אשר כוללים בתוכם עדשות ופילטרים, דבר אשר מגביל את הגודל והביצועים של מערכת התקשורת. 

סיבי הפולימר מאוד נפוצים כיום ומשמשים תחליף מעולה וזול לסיבי הזכוכית כאשר אנו רוצים לשדר אותות במרחקים קצרים, כגון תקשורת בתוך מבנה, מטוס או רכב. לסיבי הפולימר יש יתרון על סיבי הזכוכית המסורתיים בזכות כושר העמידה שלהם בכיפוף ומתיחה ומחירם הזול אשר מאפשר הקמת תשתיות בעלות נמוכה. 

אנו מציעים תכנון חדשני עבור מפלג RGB המבוסס סיב פולימר אופטי רב ליבות בעל ליבה עשויה מפוליקרבונט (PC) וחומר המעטפת עשוי מחומר פולימרי הנקרא CYTOP.
התכנון החדש מבוסס על הוספת מוטות פוליקרבונט לאורך הסיב המאפשר שליטה במרחק הצימוד בין ליבות שכנות. מיקום המוטות והפרמטרים הגאומטריים של הסיב הפולימרי עברו ניתוח וסימולציה תוך כדי שימוש בשיטת BPM (Beam Propagation method) בשילוב עם קודים במטלב.

התוצאות מראות שהאותות ה-RGB ניתנים לפילוג לאחר התפשטות האור למרחק של 20 מילימטר יחד עם Crosstalk מעולה בתחום שבין 19.436- ל- 26.471- דציבלים, רוחב סרט גדול בתחום שבין 5.6 ל- 11.3 ננומטר וניחות נמוך בתחום שבין 1.246 – 0.828 דציבלים.

 

קישור למאמר >>

 

 

 

פורסם: 01/05/2019