הכנס הבינלאומי הרביעי בנושא תאימות אלקטרומגנטית נערך ב HIT

הכנס הבינלאומי הרביעי בנושא תאימות אלקטרו-מגנטית EMC 2017  במסגרת IEEE, נערך במכון בהשתתפות מומחים ידועי שם מחו"ל. הכנס נערך ואורגן ביוזמת פרופ' מוטי חרדים, סגן הנשיא לפיתוח אקדמי , פרופ' יעקב גוון יו"ר תא EMC ב-IEEE ישראל ומשה נצר ,חבר בתא EMC ב- IEEE.

פרופ' חרדים בדברי הפתיחה
פרופ' מוטי חרדים בדברי הפתיחה. צילום: טל קליין

השנה השתתפו בכנס יותר מ - 120 אורחים אשר הגיעו ממוסדות אקדמיים שונים בארץ ובחו"ל, מהתעשייה, חברות היי טק, צה"ל, משרדי ממשלה, וארגונים שונים.

תכנית הכנס כללה יותר מ -30 הרצאות ופוסטרים, וכן הרצאות מרכזיות מפי מומחים בעלי שם בתחום תאימות אלקטרומגנטית:
מאיטליה- פרופ' לוקה רוסלי מאוניברסיטת פרוג'יה, פרופ' ג'והן סהלוס מאוניברסיטת אריסטוטל בסלוניקי, יון ואוניברסיטת ניקוסיה בקפריסין וד"ר אנטולי צליוביץ זוכה הפרס היוקרתי ע"ש ריצ'ארד סטודארד מטעם ארגון IEEE.

פרופ' ג'והן סהלוס
פרופ' ג'והן סהלוס. צילום: טל קליין

בנוסף למרצים ממוסדות אקדמיים ניתנו הרצאות מפי מומחים מחברות הייטק  אלביט, מוטורולה, רפאל, אינטל IBM  ועוד.

הכנס אשר נערך בחסות חברת מוטורולה ורפא"ל כלל 4 מושבים  מרכזיים  בנושאים:
  • השפעות בריאותיות של קרינה
  • EMC יישומית
  • אנטנות והעברת אנרגיה למרחקים גדולים
  • תקשורת רדיו

כמו כן התקיים בכנס מושב של פוסטרים בו נטלו חלק סטודנטים ופוסט-דוקטורנטים מהמכון וממוסדות אקדמיים אחרים. התקצירים יוגשו לקבוצת EMC של ארגון IEEE.

הכנס כלל גם תערוכה רבת משתתפים מהתעשיות השונות בארץ.
פרופ' מוטי חרדים אמר בדברי ברכתו כי אנו נמצאים בפתחו של עידן חדש ופיתוחים חדשים בתחום ה EMC.
עוד ציין כי כמוסד אקדמי מוביל המכון מייחס חשיבות רבה לקיום כנס זה המספק במה מקצועית למומחים מהארץ וחו"ל.

פרופ' יעקובוב, נשיא המכון
פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא המכון. צילום: טל קליין

עם השנים כנס זה הופך לאירוע המרכזי של קהיליית בארץ EMC - קהילייה מקצועית גדולה ומגובשת היטב: "אני מקבל בברכה את אורחינו מהארץ ומחו"ל ומודה לספונסרים המלווים אותנו נאמנה חברות "אלביט " ו"רפאל" וכן לנשיא המכון פרופ' אדוארד יעקובוב על תמיכתו המתמשכת בקיום האירוע".

נשיא המכון פרופ' אדוארד יעקובוב ציין בדברי ברכתו  את העובדה שהכנס הרביעי במספר הנערך במכון הופך את העניין כבר למסורת, אשר תימשך גם בעתיד. "הכנס הינו אחד מתוך חמישה כנסים המתקיימים במכון בחודש הקרוב" ציין הנשיא "והכנסים הללו, המכוונים לתעשייה, מעידים  שוב ושוב על יכולתו של המכון ליישם את הקשר ההדוק עם התעשייה, מטרה אשר מהווה חלק בלתי נפרד מסדר היום של HIT.

המכון בחר במודל חדשני המכשיר את הבוגרים שלנו להשתלבות מהירה בתעשייה ואנו נמצאים כל הזמן בתהליך של רענון ומחדשים את הקורסים הרלוונטיים על פי דרישות התעשייה".

פרופ' לוקה רוסלי
פרופ' לוקה רוסלי. צילום: טל קליין

פרופ' יעקובוב אף קרא לנוכחים להציע הצעות לקורסים נוספים בתחום התאימות האלקטרו-מגנטית אשר יאפשרו לסטודנטים ולבוגרים להשתלב טוב יותר בתעשייה. "אנו מאמינים שהמשך קיומה של ישראל כמעצמה טכנולוגית תלוי ביכולתנו לספק לשוק מהנדסים ומנהלים מומחים בתחומם".

פרופ' יעקב גוון, ציין כי בארץ אין עוד מוסד המלמד ברמה אקדמית את המקצוע הזה. מדובר במקצוע מאוד נדרש וחיוני וקיים שת"פ מלא בין ארגון IEEE, וארגון מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה וכדי להעלות את הרמה של העוסקים במקצוע, אנו מתכננים לארגן ימי עיון נוספים דוגמת זה. עוד ציין כי יש חשיבות רבה לכך שמספר נוסף של ישראלים יצטרפו לארגון IEEE במיוחד בתחום ה- EMC.