חדשות ואירועים

כנס Bio Convergence Triple Helix ראשון מסוגו בישראל התקיים ב - HIT מכון טכנולוגי חולון 

 

במהלך הכנס הושק מסלול התמחות חדש וייחודי לתואר שני ב - Bio Convergence, בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה.
 

בצילום מימין: ד"ר יובל דורפן, פרופ' אדוארד יעקובוב ,פרופ' אדו פרלמן, פרופ' יוסף בן עזרא, ד"ר ישי פאליק צילום: דורון מסרנו

 

הכנס, שהתקיים בעקבות ההכרזה של רשות החדשנות על התוכנית הלאומית להאצת תחום ה Bio-Convergence, נערך בהשתתפות בכירים באקדמיה, במשק ובתעשיות ביטחוניות ונדונו בו יישומים אפשריים בענפי תעשיה כמו גם מיזמי שיתופי פעולה במטרה למצב את ישראל כמובילה עולמית בנושא. 

 

הכנס נערך במעמד פרופ' אדוארד יעקובוב - נשיא HIT, פרופ' יוסף בן עזרא – דיקן הפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה בHIT, וד"ר רפאל ברכאן – סגן נשיא ליזמות, חדשנות ובינלאומיות,HIT.

 

בנוסף, השתתפו בכנס ד"ר שני פלד – מובילת תחום ביו-קונברג'נס באלביט מערכות, ד"ר נטע אגמון, מומחית ביולוגיה סינתטית, בחברת אלאג'ין, פרופ' רון מילוא – מוביל ביולוגיה סינטטית וקיימות בטכניון, ד"ר דנה גורביץ מנהלת טכנולוגיות ברשות החדשנות ועוד.

 

פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT מכון טכנולוגי חולון: "כבר מספר שנים שהמכון מוביל בגאון את דגל הרב-תחומיות מתוך הבנה שהגבולות בין הענפים השונים אט אט נעלמים. לאחר שקראנו את התוכנית הלאומית להתנעת הביו-קונברג'נס של רשות החדשנות, היה לנו ברור שעלינו לקיים במכון את הכנס הראשון בישראל בנושא שמטרתו להתניע את המאמצים הללו. נושא רב התחומיות עומד במרכזו של הביו-קונברג'נס ואנו חושבים שיש לנו מה לתרום לנושא ולכן פתחנו מסלול התמחות מיוחד בביו קונברג'נס בלימודי תואר שני במסגרת הפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, ואנו גאים להשיק אותו במסגרת הכנס המיוחד.

 

ד

ד"ר רפאל ברכאן צילום: דורון מסרנו

 

יוזם ומתכנן הכנס הוא ד"ר יובל דורפן, מוביל ההתמחות בביו-קונברג'נס בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, HIT. 

 

לדבריו, התכנית החדשה תאפשר לישראל להוביל את תחום הביו קונברג'נס בעולם ולתמוך ביישומים בתחום הקיימות, בריאות הציבור ותחומי תעשייה בולטים. 

"מטרת הכנס היא לשים את HIT על מפת הביוקונברג'נס העולמית ולעניין סטודנטים פוטנציאליים לתואר שני" אמר ד"ר יובל דורפן, "אין אף מוסד בארץ שהקים התמחות שמתמקדת בביוקונברג'נס , מה שהופך אותנו לחלוצים".

 

"אנו בונים בהתמדה אקוסיסטם ייחודי באקדמיה הישראלית שמשתף פעולה עם התעשייה וארגוני הבריאות", אמר ד"ר רפאל ברכאן, סגן נשיא ליזמות, חדשנות ובינלאומיות, מייסד תוכנית הלימודים בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה ב -HIT. "המכון זכה בארבע זכיות בביוקונברג'נס של הרשות לחדשנות וזה אך טבעי שההשקה של מסלול ההתמחות היום מצטרפת לתוכנית הכוללת שמקדמת אותנו בכל המובנים" אמר ד"ר ברכאן. 

 

פרופ' יוסף בן עזרא, דקן הפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, אשר במסגרתה יילמד מסלול ההתמחות בביוקונברג'נס, אמר כי מדובר במגה טרנד ובתחום שיקבע את עתיד ההנדסה. "מדובר בתחום המשלב את מדעי החיים, מדעים מדויקים ,AI, למידת מכונה, עיצוב תעשייתי ועוד תחומים , אשר אין ספק שהמכון הטכנולוגי הוא המקום המתאים ביותר לפיתוחם". 

 

ד"ר דנה גורביץ, CTO ברשות לחדשנות אמרה בכנס כי ביוקונברג'נס הוא מנוע הצמיחה הבא של ישראל. "לתחום הביוקונברג'נס השפעה גלובלית בשוק שמגלגל כארבעה טריליון דולר, במוצרי צריכה שניתן לצרוך באמצעים ביולוגיים, במציאת פתרונות למחלות ומגפות ובמחקר ופיתוח שיתמקד בתעשיות הביולוגיות". 

 

רשות החדשנות הכריזה על תוכנית לאומית בתחום הביוקונברג'נס והיא משקיעה בה 350,000,000 דולר, מה שהפך את ישראל למדינה היחידה בעולם שהפכה את הביוקונברג'נס לתוכנית לאומית. מצאנו שישראל יכולה להיות מובילה בתחום וההחלטה להפוך את הביוקונברג'נס למנוע צמיחה כלכלי במקביל להייטק , באה ליישם את התפיסה הזו". 

 

ד"ר מגי מועלם, מנהלת מרכז מדע וטכנולוגיה, שלוחת חרמון של מכון שמיר, אשר השתתפה בפאנל בכנס ציינה כי "המפגש עם ד"ר יובל דורפן והמכון הטכנולוגי חולון יאפשר לייצר את החיבור הראשון בין האקדמיה למערכת החינוך. בכוונתנו לפתוח במהלך השנה במרכז המדע והטכנולוגיה בגולן מרכז להכשרת מורים נבחרים לטובת פיתוח תוכנית בנושא הביולוגיה הסינתטית המשלבת מורי ביוטכנולוגיה והנדסת תוכנה" אמרה ד"ר מועלם. 

 

הכנס הסתיים בפאנל בהנחיית ד"ר חפצי רגונס, מרצה בכירה בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, המתמחה בביוקונברג'נס. 

 

 

פורסם: 19/07/2023