חדשות ואירועים

בוגר HIT מונה לסמנכ"ל פיתוח מוצר בחברת Gencell

בועז עזר, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה מונה השבוע לתפקיד סמנכ"ל פיתוח מוצר של חברת GenCell

 

בועז עזר, סמנכ''ל פיתוח מוצר של חברת GenCell

בועז עזר, סמנכ"ל פיתוח מוצר של חברת GenCell

 

בועז עזר, בוגר תואר ראשון מהפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, יקים יחידה ארגונית חדשה בחברה אשר תהיה אחראית על תחומי הפעילויות כמו אסטרטגיה, הנדסה, אלקטרוניקה, תוכנה והסמכה.


עזר גדל בחולון ובחר ללמוד ב-HIT, לאחר שלדבריו התרשם ביום פתוח מתוכניות הלימודים, מהמקום והאווירה הנעימה והמחבקת. ה"טיול הגדול" שלאחר הצבא היה נקודת המפנה שלאחריה החליט על בחירה בלימודים אקדמיים, ולאחר שנה של לימודי מדעי המחשב בבאר שבע החליט להתחיל את לימודיו בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ב -HIT.


"הגעתי ללימודים ללא רקע קודם, למעט מגמה פיזיקלית בתיכון", הוא נזכר. "היום אני יכול לומר בביטחון שלימודי התואר בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה נתנו לי את הכלים הקוגניטיביים להתמודד עם עולם המחקר והפיתוח, תוך היכרות עם תחום האלקטרוניקה, בסיס למתמטיקה ומיקרופרוססורים. הקורס החביב עלי היה מתמטיקה".


בעשור האחרון שימש עזר במספר תפקידים ניהוליים בכירים בחברת Stratasys יצרנית מדפסות התלת-מימד (המקיימת שיתופי פעולה עם הפקולטה לעיצוב ב-HIT) כאשר האחרון שבהם הוא סמנכ"ל פיתוח בחטיבת Design & HC של החברה. במסגרת תפקידו הקודם היה אחראי על פיתוח המכונות של Stratasys לרבות המדפסת הראשונה בעולם שמדפיסה שבעה חומרים בצבע מלא.

 

"כאשר מגיעים ל'עולם האמיתי' מגלים שיש מרחק משמעותי בין עולם האקדמיה לעולם התעשייה, אולם במקרה הזה דווקא המכון המחובר לתעשייה והלימודים היישומיים בו , אפשרו לי לעשות את המעבר בקלות רבה עם הרבה ידע פרקטי ויישומי." מסכם בועז.

 

תפקידו החדש בחברת GenCell מתחבר לדבריו לאג'נדה האישית שלו בכל מה שקשור לאיכות הסביבה, שיפורה ופיתוחה. "החברה הזו מתחברת לאג'נדה שלי שהיא פיתוח נושא החדשנות הסביבתית והקיימות. שוק השימוש באנרגיה המתחדשת של מימן הוא אחד הסממנים ואני סבור שאפשר לראות תנועה בכיוון הזה שאני שמח לקדם. איכות הסביבה היא חלק מחיי וקשורה אצלי גם לחינוך ילדיי ואני מקווה שעוד ועוד ארגונים יתחברו לקידום התחום החשוב הזה". 


הפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה היא הפקולטה הוותיקה ביותר ב-HIT מכון טכנולוגי חולון ולומדים בה היום כ-1,200 סטודנטים לתארים ראשון ושני. בפקולטה קיימות תשתיות מעבדתיות רבות מאוד העומדות בכל הדרישות של מוסד להשכלה גבוהה העוסק בתחומי ההנדסה והטכנולוגיה. ישנן כ-30 מעבדות מחקר והוראה ומספר מרכזי מצוינות בתחום הנדסת תקשורת, בתחום ביו הנדסה, אלקטרואופטיקה, מערכות הספק ואנרגיות חלופיות.

 

GenCell שהוקמה ב-2011, פיתחה טכנולוגיה להפקת חשמל מתאי דלק של מימן ואמוניה נקייה, הצליחה להוזיל באופן משמעותי את עלויות ייצור החשמל באמצעות פיתוח טכנולוגיית תאי דלק המאפשרת לעשות שימוש במימן ברמה תעשייתית, שהינו זול יותר, וללא שימוש במתכות יקרות כמו פלטנום כקטליזאטור.