לקבלה ללימודי תואר ראשון ב-HIT יש תנאים כלליים ותנאים ספציפיים, הנובעים מהדרישות של כל פקולטה או תוכנית לימודים.

בחלק מתוכניות הלימודים, תהליך הקבלה כולל גם ריאיון אישי. בפקולטה לעיצוב הקבלה מתבססת על ציון התאמה – שילוב בין ציוני הבגרות למבחנים מעשיים של הפקולטה.

ייעוץ והרשמה:
6404*

תנאים כלליים

  1. תעודת בגרות ישראלית / תעודת סיום תיכון מחו"ל / תעודת גמר של מכינה קדם-אקדמית
  2. בחינה פסיכומטרית או בחינה פסיכוטכנית (של חברת תיל אינטרנשיונל) – בחינה המוכרת כתחליף לפסיכומטרי לטובת קבלה לחלק מתוכניות התואר הראשון.

אפשר לקרוא בפירוט על הבחינה הפסיכוטכנית בהמשך העמוד.

תנאי קבלה לפי פקולטה ותוכנית

מפורטים בכל תוכנית לימודים: תוכניות התואר ראשון

שאלות נפוצות על תנאי קבלה לתואר ראשון

כללי

כן. ככל שתקדימו להירשם ללימודים במכון, כך יגדלו הסיכויים שלכם להתקבל, משתי סיבות:

  1. מכסת המקומות מוגבלת. מועמדים מתקבלים גם לאור הישגים אקדמיים קודמים (בגרות, פסיכומטרי וכו') וגם בהתאם מספר מקומות הלימוד שנותרו.
  2. במקרים מסוימים, הקבלה ללימודים מותנית בקורסים מקדימים במסגרת מכינות השלמה או בהשגה או שיפור של ציון פסיכומטרי. הקורסים במכינות ההשלמה נפתחים במועדים קבועים מראש, ולכן כדאי להקדים להירשם ללימודים – כדי להספיק לעבור את המכינה.

ככלל יש הקפדה על עמידה של כל המועמדות והמועמדים בכל תנאי הסף. בקשות חריגות מועברות להחלטה של ועדת החריגים כחודש לפני תחילת שנת הלימודים. לפי כללי המועצה להשכלה גבוהה, הוועדה מאשרת קבלה חריגה של לא יותר מ-10% מכלל הסטודנטיות והסטודנטים בכל תוכניות הלימודים.

הקבלה ללימודים תלויה במכסת מקומות הלימוד. אם נותרו מקומות לימוד בתוכנית הלימודים המבוקשת, לפעמים ועדת חריגים תאשר קבלה "על תנאי", במעמד תלמיד שלא מן המניין. במקרה כזה הסטודנט או הסטודנטית יצטרכו להוכיח את יכולותיהם במהלך הלימודים, או להיבחן שוב ולקבל את הציון הנדרש. האישור אינו גורף וכל מקרה נבחן לגופו בקפדנות. החריגה אינה כוללת קבלה לתוכנית טכנולוגיות למידה, שבה תנאי הקבלה קשיחים.

במקרה של ציון פסיכומטרי, אם הציון הרב-תחומי גבולי, הוועדה עשויה לאשר חריגה בציון הסף במקצועות הטכנולוגיים בלבד, ולתת משקל רב יותר לחלק הכמותי של הציון הפסיכומטרי, שכן הוא רלוונטי לתוכניות הלימודים הטכנולוגיות, וזאת רק אם כל יתר תנאי הקבלה מולאו.

במקרה של הבחינה הפסיכוטכנית (בחינת התאמה ייעודית לכל תוכנית לימודים), הוועדה עשויה לאשר סטייה של עד 10 נקודות מן הנדרש, רק אם כל דרישות הקבלה האחרות מולאו. במקרה של מועמד או מועמדת שחרגו מעבר ל-10 נקודות (אך לא יותר מ-20 נקודות) ועומדים בכל תנאי הקבלה האחרים במלואם, ועדת החריגים עשויה לשקול פרטנית את עניינם.

כן, אם כל יתר תנאי הקבלה מולאו, אפשר להתקבל ללימודים בסטטוס "מן המניין" ולעשות את המכינה בפיזיקה בסמסטר א' של הלימודים. אחרת תתבקשו לעשות את המכינה בפיזיקה לפני תחילת הלימודים במכון. מומלץ לפנות למרכז לייעוץ והרשמה להרחבה.

הנדסאים עם ממוצע "חיצוני" (ממוצע ציוני הבחינות החיצוניות וציון פרויקט גמר) 80 ומעלה ובוגרי תוכנית טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה עם ציון 85 ומעלה פטורים מהצגת ציון פסיכומטרי, בתנאי שהזכאות לדיפלומה התקבלה לא יותר משש שנים לפני מועד תחילת הלימודים האקדמיים.

הנדסאים המועמדים ללימודי טכנולוגיות למידה יתבקשו לעבור ריאיון אישי.

הנדסאים המועמדים ללימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה, מדעי המחשב והם בעלי תעודת הנדסאי בתחומים הזהים לתחומי הלימוד במכון, יכולים להגיש בקשה לפטור מקורסים מסוימים.

מועמדות ומועמדים מעל גיל 30 פטורים מהצגת ציוני בגרות ופסיכומטרי. הם יידרשו לעמוד בהצלחה, לפני תחילת שנת הלימודים, במכינות מתמטיקה ופיזיקה ללימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה וללימודי הנדסת תעשייה וניהול טכנולוגיה, ובמכינות מתמטיקה ומדעי המחשב ללימודי מדעי המחשב.
מועמדות ומועמדים לתוכנית טכנולוגיות למידה וטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה יידרשו לעמוד בהצלחה במבחן התאמה ללימודים.

שאלות נפוצות על מבחני מיון

  • הנדסאים – ממוצע "חיצוני" (ממוצע ציוני הבחינות חיצוניות וציון פרויקט גמר) 80 ומעלה, בתנאי שהזכאות לתעודה התקבלה לא יותר משש שנים לפני מועד תחילת הלימודים האקדמיים. בתוכנית טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה נדרש ציון 85 ומעלה.
  • בעלי ציון ממוצע בגרות משוקלל 102 ומעלה. בתוכנית טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה נדרש ציון 105 ומעלה.
  • מועמדות ומועמדים בגיל 30 ומעלה. מועמדים לתוכנית טכנולוגיות למידה וטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה יידרשו לעמוד בהצלחה במבחן התאמה ללימודים.
  • מועמדות ומועמדים שהציגו הצלחה בלימודים אקדמיים במוסדות מקבילים.

הבחינה הפסיכומטרית נערכת מטעם המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, והיא אחידה לכל המוסדות והחוגים הדורשים בחינה זו כתנאי קבלה ללימודים.

ההרשמה לבחינה הפסיכומטרית נפרדת מההרשמה למוסדות הלימוד. מידע מלא על תאריכי הבחינה ועל ההרשמה ואת תהליך הרישום עצמו אפשר למצוא באתר המרכז הארצי לבחינות ולהערכה. אפשר להירשם לבחינה גם באמצעות ערכות הרשמה הזמינות בחנויות הספרים האוניברסיטאיות.

הקבלה ללימודים תלויה במכסת מקומות הלימוד ולכן ככל שנקבל את ציוני הפסיכומטרי מוקדם יותר, כך יגדלו הסיכויים שלכם להתקבל ללימודים במכון. אם נרשמתם לפני שנבחנתם בבחינה הפסיכומטרית, ציינו בטופס ההרשמה את התאריך שבו אתם עתידים להיבחן, וצרפו קבלה המעידה על רישום לבחינה.

הציון מועבר לנבחנים עצמם בדוא"ל או נשלח בדואר בתוך 45 יום ממועד הבחינה ובנוסף, מועבר לכל מוסד אקדמי לפי בקשתו של הנרשם. אם נרשמתם ללימודים במכון, יש לציין בשאלון הבחינה הפסיכומטרית בקשה להעביר את התוצאות ל-HIT – מכון טכנולוגי חולון.

בציון הגבוה מהשניים, ובלבד שהוא בתוקף (עד שבע שנים).

הבחינה הפסיכוטכנית מיועדת למועמדים שלא נבחנו בבחינה הפסיכומטרית או שהציון שהשיגו בבחינה הפסיכומטרית אינו מספיק לקבלה ללימודים. זו בחינת התאמה ללימודים ב-HIT והיא נבנתה במיוחד עבור המסלולים הנלמדים במכון (ולכן לא תקפה במוסדות אחרים). מועמדים שנבחנו בעבר בבחינה פסיכוטכנית במכון "תיל אינטרנשיונל" מוזמנים ליצור קשר עם תיל ולבחון אפשרות להמיר או להשלים פרקים רלוונטיים.

הבחינה ממוחשבת, נמשכת כשלוש שעות ומתקיימת באופן תדיר לאורך כל השנה. הציון בבחינה מקביל לציון הפסיכומטרי ונע בין 200 ל-800, והציון הנדרש לקבלה לתוכניות הלימוד זהה לציון הפסיכמטרי הנדרש.

הבחינה מתקיימת באופן תדיר לאורך כל השנה. מועמדים שנבחנו ולא קיבלו את הציון הנדרש, יוכלו להיבחן שוב לאחר שלושה חודשים, ולא יותר משלוש פעמים בטווח של 13 חודשים.

מומלץ ללמוד היטב לפני שניגשים לבחינה. אפשר לצפות בשאלות לדוגמה כאן. לטובת תרגול, אפשר להיעזר בספר הכנה לבחינות שנמצא בספריית המכון ובחברות חיצוניות המציעות ערכות הכנה לבחינה.

לקויי למידה מוזמנים לשלוח לחברת תיל אבחון בתוקף, מבעוד מועד, בדוא"ל office@tilint.com. פרטים נוספים על התאמות אפשר למצוא באתר מכון תיל או לברר בטלפון 03-5787444.

אפשר להיבחן בעברית, אנגלית, רוסית, ערבית, צרפתית וספרדית. אם אתם מעוניינים להיבחן בשפה זרה, ציינו זאת בזמן ההרשמה לבחינה.

אפשר להירשם לבחינה רק אחרי הרישום ללימודים ב-HIT.
יש לבדוק עם המכון את דרכי ההרשמה לבחינה באמצעות אתר המכון או אתר של מכון תיל אינטרנשיונל.

התוצאות מועברות לנבחנים באמצעות HIT כמה ימים אחרי הבחינה.

שאלות נפוצות בנושא בגרות

הקבלה ללימודים תלויה במכסת מקומות הלימוד ולכן ככל שנקבל את ציוני הבגרות מוקדם יותר, כך יגדלו הסיכויים להתקבל ללימודים במכון. בחינות הבגרות מסתיימות, בדרך כלל, בחודש יולי, ואז מתמלאות מכסות מקומות הלימוד בכיתות. לכן כדאי להיערך ולהירשם מראש לבחינות הבגרות. אם נרשמתם ללימודים במכון לפני שקיבלתם זכאות לבחינת בגרות או לפני שקיבלתם את תוצאות בחינות הבגרות, ציינו בטופס ההרשמה את "מצב הבגרות".

פרטים על מועדי בחינות הבגרות אפשר למצוא באתר של אגף הבחינות במשרד החינוך.

בציון הגבוה מהשניים.

מועמדות ומועמדים בעלי תעודת בגרות מחו"ל מתבקשים לאשר את התעודה כשוות ערך לתעודת בגרות, ביחידה להערכת השכלה תיכונית במשרד החינוך, בטלפון 02-5601371/2.

לימודי אנגלית

לשאלות ותשובות בנושא קביעת רמת אנגלית >>

 

HIT – מכון טכנולוגי חולון שומר לעצמו את הזכות לעדכן את המידע המפורסם באתר בכל הנוגע לתנאי קבלה ונהלים. פתיחת התוכניות מותנית במספר הנרשמות והנרשמים.