עולם הבריאות הדיגיטלית

"עולם חדש של אפשרויות מקצועיות - נשאר רק לבחור"

דיאנה מגור, סטודנטית בשנה השלישית במחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, מצטיינת נשיא, מספרת על החיים אחרי התואר, הדרך לבית הספר לרפואה ופרויקט הגמר שלא מפסיק לעניין מומחים מעבר לים.

 

דיאנה מגור

דיאנה מגור 

 

דיאנה מגור היא אחת הסטודנטיות במחזור הראשון של התואר הראשון במחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה. היא למדה ארבע שנים באיטליה רפואה אבל ברגע שארץ המגף הפכה לארץ המגפה, עם התפרצות נגיף קורונה, היא נאלצה לשוב לארץ ולתכנן מסלול מחדש. מגור הגיעה במקרה ל-HIT ושמעה על התואר החדש שנפתח. "לא הכרתי את המחלקה לפני ולא ידעתי שיש בכלל תואר כזה. זה עניין אותי והעובדה היא שצדקתי. אני מרגישה שמצאתי את המקום שלי" היא מספרת.

 

בימים אלה דיאנה עומלת קשה ולומדת לקראת מבחן הידע לקבלה לבית הספר לרפואה למסלול הארבע שנתי. דיאנה מספרת בניגוד לתארים אחרים, התואר אותו למדה מאפשר לה מעבר ישיר לבחינות הקבלה לבית הספר לרפואה במסלול הארבע שנתי ללא צורך בהשלמה של קורסי ליבה, כפי שנהוג בתארים אחרים. "מדובר במסלול קדם רפואה אמיתי שבמסגרתו גם לומדים ומרחיבים את הידע בכל נושא הטכנולוגיה והביג דאטה וגם מקבלים תואר B.Sc. בשלוש שנים שאיתו ניתן להמשיך לימודי רפואה" אומרת דיאנה.

 

לצד הלימודים למבחני הקבלה לבית הספר לרפואה, דיאנה לא עוצרת ובמקביל משמשת עוזרת רופא במרכז הרפואי קפלן ומחפשת את הזמן הנכון להיענות לשלל הקריאות להשתתפות בכנסים והרצאות בנושא פרויקט הגמר שלה, שעוסק בוולידציה של מכשיר טייטו (TYTO),בו נעשה שימוש של אשפוזי בית, על מנת לבחון את מידת ההסכמה של מטופלים ורופאים. "את הפרויקט עשיתי יחד עם פרופ' גדי סגל, מנהל אשפוזי בית בבית החולים הווירטואלי 'שיבא beyond' של המרכז הרפואי תל השומר ויחד עם מרכזים רפואיים בולטים בישראל כמו בי"ח השרון, מאיר ועוד" אומרת דיאנה. "המאמר בעקבות עבודת המחקר פורסם במגזין הנחשב MDPI וזכה לאזכורים רבים כן, הזמנות רבות להשתתפות בכנסים בינלאומיים".


כאשר נשאלת על המלצות לסטודנטים חדשים בתואר בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה היא אומרת שהיא כבר רגילה לקבל פניות ממועדים מתלבטים ברשתות החברתיות: "המון פונים אליי בפייסבוק לשאול על התואר. אני כל הזמן אומרת שהתואר הוא כמו דלת שנפתחת להמון עולמות. אנשים מאד מפחדים מהלא נודע אבל זה בדיוק התחום שמתפתח וצובר תאוצה ואיתו נולדים תפקידים שעוד לא היו. אתה יכול למצוא את עצמך בתפקיד שמתאים לך. ממחקר לפיתוח ועד לעבודה מול קלינאים, הצלחת לקוח או אפילו ניהול פרויקטים" אומרת דיאנה ומוסיפה כי הדבר שהכי בולט בלימודים הללו הוא, שהם פורצי דרך ומאפשרים לבוגר לא לכבול את עצמך למשהו אחד ולאפשר לו לעסוק בכמה תחומים. 


אחד הדברים ש-HIT מכון טכנולוגי חולון חרט על דגלו והכי באים לידי ביטוי בתואר בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה הוא המולטי דיסציפלינרי. המחלקה יודעת לייצר בוגרים בעלי הכשרה רפואית טכנולוגית, שלהם היכולת להסתכל על הדברים בפרספקטיבה רחבה כפי שעולם הבריאות דורש וידרוש בעתיד.