עולם הבריאות הדיגיטלית

מדע, חדשנות ואקדמיה נפגשים

נציגיו הבכירים של משרד המדע, החדשנות והטכנולוגיה הגיעו לביקור ב-HIT מכון טכנולוגי חולון

משלחת של משרד המדע, החדשנות והטכנולוגיה מבקרת במכון

הסגל הבכיר ב-HIT מכון טכנולוגי חולון בהובלת פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא המכון אירח ביקור רשמי של בכירים במשרד המדע, החדשנות והטכנולוגיה ובראשם פרופ' אבי דומב, המדען הראשי.

בראשית הביקור, הציג פרופ' יעקובוב את פעילות המכון בשדות המדעיים והטכנולוגיים ואת הפקולטות, המחלקות והתכניות הייחודיות כדוגמת התואר הראשון בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה והפקולטה לטכנולוגיות למידה ועוד. נשיא המכון הדגיש את ההיבט הבולט של המחקר היישומי הקיים במכון וציין כי "המכון פועל בגישה של חדשנות בכל  בכל הפעילות האקדמית שלו, הוא מחובר לתעשייה ונזון ממנה, ולכן מגדיר עצמו "האקדמיה של התעשייה", אך מחובר גם לחברה, ומעניק לבוגריו את מירב הכלים להצלחה , להשתלבות, ולתרומה לחברה ולמדינה. אמר פרופ' יעקובוב.

משלחת של משרד המדע, החדשנות והטכנולוגיה מבקרת במכון

בהמשך, סיירו נציגי המשרד במעבדות המחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה בהובלת ד"ר רפאל ברכאן, סגן נשיא ומייסד המחלקה וד"ר הדס לוי ראש תחום רפואה דיגיטלית, ביקרו במעבדת המחקר והפיתוח MADE מעבדה רב תחומית העוסקת בפיתוח ועיצוב טכנולוגיות רפואיות, בה מתקיים תהליך של אפיון, תכנון, מחקר ופיתוח מול שותפים קליניים לצורך יצירת פתרונות טכנולוגיים בעולם הרפואה. אלו מאפשרים איסוף מידע ומחקר בדיסציפלינות שונות, לכדי המלצות לטיפול תוך שמירה המידע בתיק רפואי אישי. בנוסף המשלחת ביקרה במעבדת ה-LIVING LAB מעבדת "בית חכם" המאפשרת בית פונקציונאלי עבור מטופלים שהטכנולוגיות בו מנטרות ועוקבות את תפקוד המטופל. המידע הנאסף מנותח ומועבר לתיק הרפואי ולרופא המטפל עם המלצות לטיפול.

משלחת של משרד המדע, החדשנות והטכנולוגיה מבקרת במכון

ד"ר אמיר הנדלמן, חבר סגל בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הודה למשרד המדע על מענקים שקיבל, והציג באופן מרתק את התרומה היישומית של מחקריו לגבי ניתוחי קטרקט ובריאות העין.

"ההיכרות שלנו עם המכון הטכנולוגי  איננה מהיום. אנחנו כבר משתפים פעולה במגוון רחב של פרויקטים טכנולוגיים חדשניים  ויישומיים שוודאי ישפיעו על העולם ויביאו לתועלת הציבור" אמר פרופ' אבי דומב. והוסיף כי המשרד קורא לתקצוב של מחקר יישומי במוסדות לא אוניברסיטאיים, וגם יקצה לכך מתקציבו. פרופ' דומב הוסיף כי חברי המשלחת למדו והתרשמו רבות מפועלו של המכון ומצפים לשמוע על העשייה הענפה גם בעתיד.

משלחת של משרד המדע, החדשנות והטכנולוגיה מבקרת במכון

אין זהו הביקור הראשון של נציגי משרד המדע, החדשנות והטכנולוגיה ב-HIT מכון טכנולוגי חולון וודאי לא האחרון. המשרד, כמייצג הרשמי של מדינת ישראל בכל הנוגע לחזית הטכנולוגית והמדעית שלו נמצא בקשר שוטף עם המכון ששם לו  למטרה להיות חוד החנית בכל הנוגע לחדשנות אקדמית ובכלל.

אורחי משרד המדע, החדשנות והטכנולוגיה
פרופ' אבי דומב – מדען ראשי