עולם הבריאות הדיגיטלית

"כולם מדברים על טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, ב- HIT גם עושים"

ביקור משלחת C2SHIP ב-HIT מכון טכנולוגי חולון

משלחת C2SHIP - Center to Stream Healthcare In Place, הפועלת כמאגד של אוניברסיטאות, תעשיה וארגוני בריאות בארה"ב במטרה לקדם פיתוח טכנולוגי והטמעת חדשנות במערכת הבריאות בארה"ב, קיימה היום סיור מקצועי במחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה של HIT מכון טכנולוגי חולון.

משלחת נציגי C2SHIP

בסקירה בפני חברי המשלחת, פירטה המארחת, ראש תחום רפואה דיגיטלית, ד"ר הדס לוי, את תוכנית הלימודים ואת החזון העומד בבסיסה. מטרותיה הן לגשר על פערי הידע הקיימים בין רופאים וטכנולוגים, להכשיר בוגרים "הדוברים" את שתי השפות - הטכנולוגית והביו-רפואית, אשר יוכלו להשתלב בתעשיית המד-טק (MedTech) כאנליסטים של מידע רפואי או יוכשרו בהמשך (בתכניות הארבע-שנתיות) כרופאים בעלי ידע יישומי בטכנולוגיות מידע בסביבות ביו-רפואיות.

ד"ר לוי הציגה למכובדים כמה מהפרויקטים המוצלחים של HIT בתחומי הרפואה הדיגיטלית, כגון: החלפת משמרת בין אחיות תוך התמודדות עם עומסי מידע, שת"פ בתחום הגריאטריה השיקומית בשיתוף עם המרכז הרפואי איכילוב, פרויקטים בנושאי פרקינסון ודיספאגיה בשיתוף עם המרכז הרפואי רבין.

בראש המשלחת של ארגון ה- C2SHIP עומדת פרופ' ג'אנט רובדה, מומחית בעלת שם עולמי להנדסת חשמל ומחשבים ולהנדסה ביו-רפואית מאוניברסיטת אריזונה. המשלחת כללה שישה מומחים נוספים מתחומי מחקר ופיתוח מגוונים ברפואה דיגיטלית, ובהם פרופ' שו-פן וואנג מאוניברסיטת אריזונה, פרופ' קיארה דראיו מ- Caltech, פרופ' מרג'ורי סקוביץ' מאוניברסיטת מיזורי, פרופ' דיוויד ארמסטרונג מאוניברסיטת דרום קליפורניה, דן רכלין, רוברט ואנדרו שץ ומר צבי הרמן, ששימש כמתאם הביקור מטעם מכון היצוא הישראלי.

דר' קרפטי, מנהל המעבדה הרב-תחומית באינפורמטיקה רפואית ודר' לוי, ראש תחום רפואה דיגיטלית ב-HIT

ד"ר תומאס קרפטי, מנהל המעבדה הרב-תחומית באינפורמטיקה רפואית וד"ר הדס לוי, ראש תחום רפואה דיגיטלית ב-HIT

ראש המשלחת, פרופ' רובדה, הביעה הערכה רבה למחלקה שמפעילה תכנית לימודים יחידה מסוגה בארץ לתואר ראשון B.Sc. בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה ולמחקר ופיתוח הנעשה במסגרת המחלקה. "הגענו ל- HIT כדי להתרשם מה עושים כאן בתחומים שאנו עוסקים בהם בארה"ב. הסיור נועד בין היתר, לבחון שיתופי פעולה אפשריים בתחומים מקצועיים, אקדמיים ומחקריים", ואף הוסיפה כי יש בכוונתה לייצר שיתוף פעולה ארוך טווח ובמסגרתה יבקרו במכון בכל שנה.

"לכל מקום שאנחנו מגיעים, מדברים איתנו על טכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, אבל כשמגיעים ל-HIT ממש רואים את זה בעיניים", אמר רוברט שץ וציין את HIT כאחד המקומות המתקדמים, ואולי היחידים, שעוסקים ברמה כזו גבוהה ומקיפה בטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה במחקר יישומי והוראה.

הביקור ב-HIT כלל סקירה נרחבת על פעילות המחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה שהוקמה ע"י ד"ר רפאל ברכאן, סגן נשיא לחדשנות, יזמות ובינלאומיות. לאחר מכן יצאו חברי המשלחת לסיור במעבדות המחקר והפתוח של המחלקה ובהן: מעבדת Made, מעבדה מולטי-דיסציפלינרית המשלבת עיצוב, ביו-הנדסה ו- AI; וה- LIVING LAB - מעבדת מחקר ופתוח בתחום ה- Homecare Technologies, היחידה בישראל.

פורסם: 18/09/2022