בינה מלאכותית יוצרת (GenAI): בהשכלה הגבוהה

יום עיון בשיתוף מרכז ידע לטכנולוגיות למידה (מיט"ל) ו-HIT מכון טכנולוגי חולון

הזמנה מעוצבת

הבינה המלאכותית היוצרת ((Generative AI – GenAI כאן והיא כאן כדי להישאר. מיום ליום אנחנו עדים לעוד ועוד שינויים מרחיקי לכת בחיי האנושות כתוצאה מהשתלטות הטכנולוגיה.

אחד המגרשים בהם הבינה המלאכותית היוצרת מורגשת ביותר היא באקדמיה. סקר שנערך במאי האחרון במגוון מוסדות לימוד, בארץ על ידי הפקולטה לטכנולוגיות למידה ב-HIT  מצא כי 70% מהסטודנטים העידו כי הם משתמשים ביישומי בינה מלאכותית ללמידה,  ובראשם ה – ChatGPT.

ביום העיון שיתקיים ביו ג' 28/11/2023 בשיתוף פעולה של מיט"ל עם HIT ייערך דיון בהשלכות של פריצתן של פלטפורמות הבינה המלאכותית היוצרת על הלמידה, הוראה והמחקר בהשכלה הגבוהה בעידן החדש. בנוסף, יוצגו ממצאי נייר עמדה של צוות הפקולטה לטכנולוגיות למידה, בנושא שילוב הטכנולוגיה ומינופה תוך שמירה על ערכי הליבה של האקדמיה.

"מהפכת הבינה המלאכותית בעיצומה וההבנה את השלכותיה עדיין חלקית ומשתנה מרגע לרגע. מצד אחד, הצפי הוא לשיפור יעילות, נוחות ואיכות הלמידה - הוראה, וכן קידום דרכי למידה והוראה חדשניות שיזמנו התאמה אישית לכל לומד על פי צרכיו, פעריו והידע המוקדם שלו. עם זאת, אין להתעלם מהאתגרים העומדים ה לפתחנו ובפרט ההשלכות האתיות ושמירה על מקוריות התוצרים האקדמיים " אומרת פרופ' גילה קורץ, דקנית הפקולטה לטכנולוגיות למידה.

ממשתתפי יום העיון:
פרופ, אדוארד יעקובוב , נשיא HIT