כנס טכנולוגיות למידה ה-10

HIT מכון טכנולוגי חולון גאה לארח את הכנס העשירי של טכנולוגיות למידה בישראל

דר' גל, פרופ' יעקובוב ופרופ' קורץ. צילום: דורון מנסנו
בתמונה (מימין): ד"ר ערן גל, ראש התכנית לתואר שני בפקולטה לטכנולוגיות למידה ב-HIT, פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT, פרופ' גילה קורץ, דיקנית הפקולטה לטכנולוגיות למידה ב-HIT
צילום:
דורון מנסנו

הפקולטה לטכנולוגיות למידה ב-HIT מכון טכנולוגי חולון בראשותה של הדיקנית, פרופ' גילה קורץ, עורכת בפעם העשירית את הכנס השנתי בתחום טכנולוגיות הלמידה. יו"ר הכנס הוא ד"ר ערן גל, ראש החוג לתואר שני שהוביל את ארגון הכנס עם צוות מהפקולטה.

הכנס מבטא באופן מעשי את מדיניות המכון של אקדמיה יישומית המחוברת לתעשייה. בכל שנה, משמש הכנס במה להצגתה של הפעילות האקדמית בתחום טכנולוגיות הלמידה וכן, הפעילות הענפה המתקיימת בתעשייה בשילוב  מובהק של כלים מתחום טכנולוגיות הלמידה בארגונים. השנה, הכנס כולל גם מיקוד באחד הנושאים המסעירים שכבר הספיקו לעשות גלים בתחומים נוספים - בינה מלאכותית והשלכותיה על העבודה של מפתחי ומנהלי הדרכה.

במסגרת הכנס התקיימה גם תחרות להוקרת המצוינות בלמידה דיגיטלית שנועדה לקדם את תחום הלמידה הדיגיטלית בישראל. כ – 20 הצעות הוגשו לתחרות ממוסדות אקדמיים שונים כדוגמת הטכניון, אוניברסיטת בר אילן, וכן תאגידים וחברות גדולות במגזר האזרחי והציבורי כמו ישראכרט נציבות שירות המדינה, לוטם, מתודיקה וגו'ן ברייס.

את הכנס פתח נשיא המכון, פרופ' אדוארד יעקובוב ובנוסף, התקיימו מושב פתיחה 3 מושבים ובמסגרתם התארחו 15 דוברים אשר מגיעים מן האקדמיה ומהחברות והארגונים הגדולים במשק הישראלי. הכנס משך תשומת לב וההרשמה נסגרה החל מהשבוע האחרון עם כ-350 משתתפים שכבר אישרו הגעתם.

בין המשתתפים:
ד"ר יובל דרור, סוציולוג, חוקר וסופר, מחבר רב-המכר "קוד סמוי: כל מה שלא רוצים שתדעו ואתם חייבים לדעת על החיים בעידן הדיגיטלי" ומגיש הפודקאסט הפופולארי "עושים טכנולוגיה""
אבי שניר, מנכ"ל ELEVATION
גדעון זיילר, יו"ר חברת "מתודיקה"
רינתיה ברוכים, מנכ"לית ומייסדת limi
גל רימון, מנכ"ל "סנטריאל"
Appsflyer ינאי זגורי סמנכ"ל
ערן עדי ציובן, ראש ערוץ המו״פ, מכון מופ"ת
שיר בוים שוורץ, מנהלת היחידה לעיצוב חווית למידה במט"ח

הזוכים בתחרות למידה מקוונת - צוות ישראכרט. צילום: דורון מנסנו
הזוכים בתחרות למידה מקוונת - צוות ישראכרט
צילום: דורון מנסנו

במקום הראשון זכתה חברת האשראי "ישראכרט" עם המיזם Chabi - צ'אט בוט מבוסס בינה מלאכותית אשר נותן מענה לשאלות ומנגיש את כל המידע הנחוץ. הבוט מכיל בתוכו היכרות עם החברה, הטבות לעובד, תהליכים אדמניסטרטיביים (מילוי טפסים), התמצאות בניין, אונבורדינג מקצועי, דרכי הגעה (קישור ל-Waze), סרטוני הסברה ועוד.