פוסט דוקטורנטית חדשה מהפקולטה לטכנולוגיות למידה

ד"ר רותם ישראל-פישלזון, חברת סגל בפקולטה לטכנולוגיות למידה ב-HIT המכון הטכנולוגי חולון, יצאה לפוסט דוקטורט בבית הספר לחינוך שבאוניברסיטת מרילנד, ארה"ב.

ד''ר ישראל-פישלזון

לא בכל יום אנו זוכים לאחל מזל טוב לפוסט דוקטורנטיות שיוצאות לתקופת התמחות באחת האוניברסיטאות היוקרתיות בעולם. HIT המכון הטכנולוגי חולון גאה בחברת הסגל מהפקולטה לטכנולוגיות למידה, ד"ר רותם ישראל-פישלזון שזכתה במלגת ות״ת לפוסט-דוקטורנטיות מצטיינות ויצאה לייצג אותנו בכבוד מעבר לים.

"יש לי תחושת שליחות. אני יודעת שאין הרבה נשים שיוצאות לפוסט דוקטורט וזה כבוד גדול בשבילי" מספרת ד"ר ישראל-פישלזון. "בחרתי לקחת חלק ולהוביל את הפרויקט באוניברסיטת מרילנד כי אני מאמינה שדרך תכנית הלימודים שאנו מפתחים במדעי הנתונים נוכל להביא לשינוי אמיתי בחינוך".

ד"ר ישראל-פישלזון, מרצה לניתוח למידה, אפיון משחקים לימודיים ותכנות, היא בוגרת הפקולטה לטכנולוגיות למידה ב-HIT והינה הראשונה אי פעם, מבין הבוגרים, שקיבלה דוקטורט. המחקר שלה עסק בפיתוח חשיבה חישובית ויצירתיות באמצעות סביבות משחק לימודיות. מאחורי ד"ר ישראל-פישלזון כבר עומדים מספר פרויקטים חברתיים גדולים, כמו תכניות לקידום נשים חרדיות ותכניות סיוע לבעלי מוגבלויות, בהשתתפות ילדים ערבים ויהודים.

"רותם היא דוגמא מייצגת לאיכותו הגבוהה של הסגל בפקולטה" אומרת פרופ' גילה קורץ, דיקנית הפקולטה לטכנולוגיות למידה ב-HIT.
התכנית היוקרתית שאליה התקבלה רותם, בהנחיית פרופ' דיוויד וינטרופ ובמימונה של הקרן הלאומית למדעים (NSF), מתוקצבת בכמיליון דולרים.

מטרתה של ההתמחות, לפתח תכנית לימודים למגמות ה-Data Science בבתי ספר תיכוניים בארה״ב. "תכלית הפרויקט היא ללמד תלמידי תיכון פרקטיקות בסיסיות במדעי המחשב ומדעי הנתונים תוך חקר הנתונים המובאים מתוך ומעצבים את חייהם. הפרויקט מתמקד בקידום חוויית למידה עשירה, תוך מתן הזדמנות שווה גם לאלו שהודרו באופן היסטורי מהזדמנויות שכאלה" נכתב בהצהרת אוניברסיטת מרילנד.

ד"ר ישראל-פישלזון מודה כי מדובר בכבוד גדול בשבילה לקחת חלק בעיצוב תכנית לימודים במדינה גדולה ומשמעותית כמו ארה"ב אבל היא לא ממהרת לשכוח מניין באה. "אני שמחה ללמוד ולחקור פרספקטיבות חדשות ולאחר מכן לשוב ולקדם את התחום שעדיין נמצא בחיתוליו בישראל".