הסדנה מספקת הזדמנות נדירה לשיתוף פעולה בין דור העתיד של מעצבים ואדריכלים מישראל וממדינות יוון וקפריסין על פי עקרונות העיצוב המקיים ובניה ירוקה.
הסדנא, שתתארח באוניברסיטת דימוקריטוס בעיר קסנתי ובשיתוף אוניברסיטת פרדריק בקפריסין, תתמקד במבנה היסטורי נגיש שאינו-מאויש מהמאה ה-20 בצפון יוון. המבנה המיועד לשחזור ולהפיכתו למבנה תרבותי – עירוני פתוח לציבור הרחב.
הסדנה תחקור את היחסים בין המבנה לעיר, המבנה לקהילה המקומית – לרבות מפגשים עם קבוצות תושבים – וכן את היחס בין המבנה לאקו-סיסטם המקומי והמרחב הסביבתי, האישי, הלאומי והבינלאומי בעיר.
את הסדנה ינחו מומחי עיצוב ואדריכלות מישראל, מיוון ומקפריסין. הסטודנטים המשתתפים, הבאים משלושת המדינות, ילמדו גישה הוליסטית, ישתפו מידע ופרספקטיבות שונות ועדכניות בנושאים מובילים כגון: כלכלה מעגלית – תרומתה לבנייה ולשימוש בחומרים; כרייה אורבנית; חדשנות בייצור; שימוש בחומרים ופתרונות 'חכמים' ועוד. השתתפות הסטודנטים במפגשים הצפויים להתקיים בחו"ל הינה במימון המשרד הבינלאומי במכון.
אדר' ד"ר מסינס: "תרומתה של הסדנה באה לידי ביטוי במספר רבדים: הסטודנטים ייחשפו לעקרונות של בנייה ירוקה; תהיה להם הזדמנות ליישם את העקרונות האלה בפרויקט אמיתי והם יעבדו בשיתוף פעולה עם שותפים ממדינות אחרות וגם עם הקהילה מקומית.
בנוסף, הסטודנטים יסיירו במבנים היסטוריים בערים קסנתי וקוואלה, יבקרו באתרי מורשת יהדות יוון בערים האלה, באתרים של בתי כנסת, בתי ספר ומוסדות הקהילות שנספתה בשואה.