בפתח דבריה של עו"ד אורנה קופלוביץ' יועצת הנשיא להוגנות מגדרית באקדמיה, נאמר "את לא יכולה להיות מה שאת לא רואה. החשיבות של הצגת מודל נשי המהווה השראה ועם זאת נגיש, הוכח בעולם כגורם מוטיבציה חשוב לנשים בתחילת דרכן המקצועית ולכן הוא חלק מסט הכלים שחשוב לנו לתת לסטודנטיות. במיוחד כשההשראה היא מבוגרות המכון".
במרכז האירוע התקיים פאנל בהשתתפות שתיים מהבוגרות הבולטות של המכון: מירב כוכבי, בוגרת התואר הראשון במדעי המחשב ובמתמטיקה שימושית (2011) מצטיינת דקן, מירב שימשה כראש ענף מעורבות חברתית באגודת הסטודנטים במכון. בעלת קריירה מפוארת בענקיות טק כמו מיקרוסופט, סייבר ארק, ואינטל, כיום משמשת כמנהלת צוות מחקר ופיתוח ומנהלת מוצר טכנית בקלאוד גארד בחברת Check Point. מירב שיתפה בסיפורה האישי והמקצועי "הרבה פעמים הייתי האישה היחידה בחדר, שזה מצד אחד יתרון כי אפשר לבלוט די בקלות, אבל מהצד השני חיסרון כי אפשר גם להעלם מאד מהר" סיפרה מירב בפני הסטודנטיות.
לצידה של מירב, השתתפה בפאנל גם גל אשקלון בוגרת תואר ראשון בניהול טכנולוגיה (2015), היום משמשת כמנהלת שותפויות גלובליות בחברת Perception Point. גל שיתפה בחוויותיה מתפקידים קודמים בחברות מובילות כגון צ'קמרקס ו- HP. גל הדגישה את החשיבות של קידום נשים בעולם הטכנולוגיה, עודדה את הסטודנטיות לאתגר את עצמן ולהתנסות במהלך הלימודים דווקא בהתמחות בתחומים שפחות קלים להן ולרכוש ניסיון במגוון נושאים.
הבוגרות הדגישו את חשיבות המשך קידום נשים בתחומי ההיי-טק והמדעים, וכיצד הן עצמן הפכו למובילות ומשפיעות בתעשייה. האירוע היווה נקודת ציון משמעותית בתוכנית "המובילות", והוא רק אחד מתוך שורה של נושאים שהמכון לקח על עצמו לצורך יצירת דור חדש של מנהיגות טכנולוגיות נשיות.
במהלך הפאנל שהנחתה ליבת אבישי, מנהלת היחידה לקשרי בוגרות ובוגרים במכון, חלקו מירב וגל עצות ותובנות יקרות ערך עם הסטודנטיות, לרבות בנוגע לתהליכי גיוס וצליחת ראיונות עבודה, והעניקו השראה לדור הצעיר של סטודנטיות הלומדות בתחומי ה-STEM.
כל אלו משתלבים עם יעד המועצה להשכלה גבוהה בנושא קידום והעצמת נשים במקצועות ההייטק, כפי שהציג בברכתו מוטי משען, ראש מערך הנשיא ויועץ בכיר.