פתח את האירוע, יו"ר חבר הנאמנים של המכון, מר פנחס (פיני) כהן ואמר: "עתידה של מדינת ישראל כמדינה ריבונית ושל חברה מתקדמת, משגשגת, תלויים במידה רבה בשמירה על היתרון האיכותי שלנו בתחום המדע והטכנולוגיה. יש כאן היום חתנים וכלה שמרגשים אותי. אני מרכין ראשי בפניכם." עוד אמר "מקבלי התואר היקרים, אני רואה בכם ובמעשיכם הגשמה חיה של דברי רבי יהודה הנשיא שאמר "איזוהי דרך ישרה שיעבור לו האדם, כל שהיא תפארת לעושיה ותפארת לו מן האדם". פועלכם המפואר מדבר בעד עצמו ומהווה לכולנו השראה ומקור לגאווה."
יו"ר הוועד המנהל, פרופ' אדיר פרידור ציין בדבריו את התרגשותו הרבה בטקס: "זהו מעמד מיוחד במינו. מן החשובים ש-HIT עורכת. מעמד שמביא יחדיו לאולם הזה קבוצה של אנשים שמהווים ביחד ריכוז בלתי רגיל של מצוינות מדעית וטכנולוגית, יחד עם תרומה לחברה האנושית בכלל ולישראל בפרט. אני נרגש ומאושר לנוכח הקבוצה המופלאה שיושבת כאן לפנינו בשורה הראשונה. אנו מתכבדים בהענקת התואר לשם כבוד, אנו מוקירים ומעריכים את פועלכם ותרומתכם ואנו אסירי תודה לכם."
נשיא המכון, פרופ' אדוארד יעקובוב בירך את מקבלי התארים: "מדובר בחמישה אנשים יוצאי דופן שהביאו הרבה כבוד למדינה. הם תרמו למדע ולטכנולוגיה רבות, חיזקו את ביטחון המדינה, תרמו לרפואה, למערכת הבריאות, לעם היהודי בארץ ובתפוצות ולשלום. אלו הם שהקימו והפכו את מדינת ישראל למעצמה טכנולוגית ולמעצמת הייטק. הם אלו שהוכיחו שהשמים הם לא הגבול.
כמוסד להשכלה גבוהה שרואה את תפקידו כמי שמשרת את המדינה, ומכשיר דור חדש של מדענים, מהנדסים, אנשי טכנולוגיה, עיצוב גם רפואה אני גאה שבחרנו בהם."
בשם מקבלי התואר:
פרופ' דניאל זייפמן אשר נשא דברים בשם מקבלי התארים, שיבח כל אחת ואחד מהם על השגיו, הדגיש את חשיבות הנחלת לימודי המדעים לדור הצעיר בכדי להבטיח את היתרון הטכנולוגי של המדינה לעוד שנים רבות. כך אמר: "כנציג של קבוצה יוצאת דופן של מקבלי תארי כבוד ומפעל חיים, אתם גם הדוגמה הטובה ביותר לכך שאדם יחיד יכול להשפיע ברמה הגלובלית, תודה לכם על כל מה שעשיתם עד עכשיו ותזכרו דבר מאוד חשוב: האירוע הזה הוא לא הסיבה לעצור."
עוד אמר "כפי שרבים מכם יודעים וראינו, HIT הרבה יותר ממוסד חינוכי הוא בית גידול של כישרון ומכשיר את המהנדסים והמדענים ומובילי חדשנות הטכנולוגיה של מחר. HIT מספק לסטודנטים סביבה שמעניקה לא רק ידע ותמיכה במצוינות, אלא גם מאפשרת להם לממש את מלוא הפוטנציאל שלהם וזאת אני למדתי לאורך שנים. מבחינתי ההגדרה הטובה ביותר של מצוינות היא מימוש מלא של הפוטנציאל האישי. כל אחד יכול להיות משהו אחר, אבל לכל אחד יש פוטנציאל, ומקום כמו HIT יכול לתת לכל אחד מהתלמידים והתלמידות, הסטודנטים והסטודנטיות את האפשרות לממש את הפוטנציאל הזה באופן מקסימלי. ההשפעה של המכון חורגת הרבה מעבר לכישורים טכניים ומגלה משימה רחבה יותר להצעיד את מדינת ישראל קדימה בעולם שבו המדע והטכנולוגיה הם מנוע של קידמה."
פרופ' מרדכי שני – פרופ' שני, חתן פרס ישראל, לשעבר מנכ״ל משרד הבריאות ומנהל ביה״ח שיבא, יזם והוביל רפורמות מהפכניות, ביניהם חוק ביטוח בריאות ממלכתי ורפורמה בתחום בריאות הנפש.
ד"ר ארנה ברי – "האישה הראשונה של ההייטק הישראלי", ד"ר ברי עשתה היסטוריה כמדענית הראשית הראשונה בישראל. כיום מכהנת כדירקטורית ב-Google Cloud וממשיכה להוות דמות מפתח בקידום טכנולוגיות מתקדמות בישראל ובעולם.
פרופ' דניאל זייפמן – פיזיקאי בעל שם עולמי, כיהן כנשיא מכון ויצמן למדע, תרם רבות לקידום החינוך המדעי בישראל. שותף לפרויקטים פורצי דרך, ביניהם מאיצי חלקיקים, והשקיע רבות בהנגשת המדע לתלמידי תיכון בפריפריה באמצעות הקמת מרכזי חינוך.
בועז לוי – מנכ"ל התעשייה האווירית, הוביל את פיתוח מערכות ההגנה "חץ" ו"ברק 8", שהפכו לעמודי התווך של מערך ההגנה של ישראל. תחת ניהולו שוגרו לוויינים ומערכות הגנה לחלל, והוא נחשב לדמות מרכזית בתעשייה הביטחונית העולמית.
בוריס דוד קנדוב – קידם קשרי מסחר בין מדינות המערב לברית המועצות לשעבר, ופעל רבות לפירוק נשק גרעיני ולקידום יציבות עולמית. תרם רבות לחיזוק הקשרים האקדמיים בין HIT לבין מוסדות מדעיים באוזבקיסטן, וסייע לשחרור יהודי ברה"מ לשעבר, וליהודים באירן, ולקהילות היהודיות בארצות אירו-אסיה.
הטקס המסורתי "הענקת תואר לשם כבוד" הנערך מדי בשנה על ידי HIT מכון טכנולוגי חולון הוא עוד עדות הממחישה את דבקותו של המכון בשלושת הערכים המרכזיים המלווים אותו – אקדמיה, חברה ותעשייה, החרוטים על דגלו.