המכון הוזמן להוביל את כניסת המוסדות הלא אוניברסיטאיים העוסקים במחקר יישומי בישראל לאיגוד האוניברסיטאות היישומיות באירופה (UAS4EU), והמשלחת יצאה כדי להציג את החזון והניסיון הישראלי בתחום המחקר היישומי הנערך במוסדות לא אוניברסיטאיים בשיתוף פעולה עם התעשייה. בישראל, כמו בגרמניה, מעמדן של האוניברסיטאות היישומיות מורכב ומצריך את התאגדותן, במטרה לקדם נושאים כמו מחקר יישומי בשיתוף התעשייה, מודל תקצוב, תוכניות לתואר שלישי ושיתופי פעולה בינלאומיים.
לפני כשנתיים קיבל ד"ר רפאל ברכאן, העומד בראש ההתאגדות הישראלית, פנייה רשמית בבקשה להציג את המרקם האקדמי בישראל בכנס של איגוד האוניברסיטאות היישומיות האירופאי (UAS4EU) בבריסל, ובהמשך גם בקשה להקים שותפות דומה בארץ. האיגוד האירופאי פונה להרחבת שורותיו ובימים אלה מתקיימת מטעמו פנייה ליצירת התאגדויות נוספות, מחוץ לאירופה. השותפים הישראליים כיום הינם HIT מכון טכנולוגי חולון והמכללה האקדמית הדסה בירושלים. בעתיד יפנו למוסדות אקדמיים ישראליים נוספים, המעורבים במחקר יישומי עם התעשייה.
"גאה להוביל את המסע לחיזוק המעמד הבינלאומי של מוסדות מחקר יישומי ישראליים (לא אוניברסיטאיים), בראשות HIT, בפרט בהיבטי חיבור עם התעשייה. התחלתי במסע זה בבריסל לפני שנתיים, המשכנו בו לאחרונה יחד עם המכללה האקדמית הדסה בבוואריה ואנו עם הפנים קדימה לקראת ההצטרפות לאיגוד האוניברסיטאות היישומיות באירופה – UAS4Europe", אומר ד"ר ברכאן.
הביקור אורגן ונתמך על ידי המשרד לקשרי בוואריה-ישראל (BayFOR), ובמהלכו התקיימו פגישות וביקורים של ההתאגדות הישראלית הן עם ההתאגדות הבווארית והן עם ההתאגדות האירופאית, והתקיימו ופגישות אסטרטגיות נוספות עם האוניברסיטאות היישומיות במינכן ובבוואריה בכלל. בפגישות אלה נבחנו אפיקים לשיתופי פעולה עתידיים בתחומי מחקר הרלוונטיים לשני הצדדים, וכן נרקמו התחלות של שיתופי פעולה בתחום הרפואה הדיגיטלית.
עם המשלחת הישראלית נמנו ד"ר רפאל ברכאן – סגן נשיא ליזמות, חדשנות ובינלאומיות, HIT וראש ההתאגדות הישראלית; ד"ר הדס לוי – הממונה על תשתיות המחקר והפיתוח במחלקה לטכנולוגיות דיגיטליות ברפואה, HIT, גב' מלה ברסלבסקי – מנהלת רשות המחקר והמשרד הבינלאומי, HIT; גב' אירה איבשין גואטה – אחראית שיתופי פעולה ותוכניות בינלאומיות, HIT.