תוכנית "מצוינוער" של HIT מכון טכנולוגי חולון: מסלול ייחודי לתואר ראשון במקביל לתיכון

יותם מזרחי, בן 19 מחולון, עומד בפני גיוס לצה"ל לתפקיד יוקרתי של "מנהל מוצר צבאי". את ההזדמנות הזו מייחס יותם לתוכנית "מצוינוער" של HIT מכון טכנולוגי חולון, בה השתתף במהלך שנות לימודיו בתיכון.

מצוינוער

הכל התחיל כשד"ר שי גול, ראש התוכנית, הגיע לתיכון שלנו לספר על התוכנית" מספר יותם. "בהתחלה לא הייתי כל כך בראש לזה, אבל אבא שלי שכנע אותי שזה יכול מאוד לסייע לי במיונים לצבא."

תוכנית "מצוינוער" מאפשרת לתלמידי תיכון מצטיינים ללמוד תואר ראשון במתמטיקה שימושית במקביל ללימודיהם העל-יסודיים בבית הספר. התוכנית מתחילה בכיתה ט' ונמשכת עד סיום לימודי תיכון, כאשר בסיומה התלמידים מקבלים תואר ראשון מדעי-טכנולוגי לצד תעודת בגרות.

"הלימודים בבית הספר היו קלים עבורי, אז החלטתי לנסות לשלב לימודים אקדמיים בתוכנית," מסביר יותם. "למרות העומס, הצלחתי לעמוד בזה בכבוד רב."

התוכנית, שהושקה ב-2009, מיועדת לתלמידים מצטיינים מרחבי הארץ. היא מציעה מסלול לימודים מואץ ואינטנסיבי, הכולל קורסים אקדמיים ברמה גבוהה לצד פעילויות העשרה ופיתוח אישי.
יותם מדגיש את החשיבות של ההשקעה בלימודים: "המבחנים באקדמיה שונים ברמתם הגבוהה מאלה של התיכון. חשוב להשקיע ולהתכונן היטב". עוד מספר יותם כי אחד הכלים החשובים שרכש היא יכולת הלמידה העצמאית.

למרות שיותם מכיר בערך הרב של רכישת מיומנות מתמטית המשמשת בסיס משמעותי לתחומים רבים: "זו תוכנית שפותחת דלתות להמון אפיקים מקצועיים. כל החברים שלי מהמסלול התקבלו לתפקידים משמעותיים ואיכותיים בצבא".

ד"ר שי גול, ראש תוכנית מצוינוער ומרצה במחלקה למתמטיקה שימושית ב-HIT מספר כי: "התוכנית משמשת תחנה חשובה בחייו של כל ילד או ילדה המעוניינים לבנות לעצמם את הקריירה והעתיד המקצועי בדרך לתפקיד משמעותי בצבא וגם לאחר מכן".

תוכנית "מצוינוער" לא רק מעניקה לתלמידים ולתלמידות הזדמנות לרכוש השכלה אקדמית בגיל צעיר, אלא גם מקנה להם כלים חשובים כמו ניהול זמן, התמודדות עם אתגרים אקדמיים, ופיתוח חשיבה ביקורתית. היא מהווה מסלול ייחודי המאפשר לתלמידים מוכשרים לממש את הפוטנציאל שלהם ולהתכונן לקריירה עתידית מרשימה, כפי שמדגים סיפורו של יותם.

ראיון בתוכנית "פותחים יום" בערוץ 13 עם הסטודנטים יותם מזרחי ועומר קפה