ד"ר גלית ולנר זכתה במענק במסגרת פרויקט שיתוף פעולה בינלאומי

ד"ר גלית ולנר, מבית הספר ללימודים רב תחומיים ב-HIT מכון טכנולוגי חולון, זכתה לאחרונה במענק יוקרתי במסגרת פרויקט שיתוף פעולה בינלאומי. הפרויקט, הנקרא ENSURE-6G (Evolution in Security and Privacy for 6G Networks), משלב מומחים מ-15 מוסדות שונים ממדינות רבות ברחבי העולם ומטרתו לפתח רשתות תקשורת עתידיות שיבואו אחרי ה-5G.

הפרויקט ENSURE-6G קיבל מענק של כ-1.5 מיליון יורו במסגרת תכנית Horizon Europe של האיחוד האירופי. הפרויקט יעסוק בשיפור אבטחת מידע ופרטיות ברשתות התקשורת העתידיות, תוך שילוב טכנולוגיות של בינה מלאכותית.

הפרויקט ENSURE-6G יתפרס על פני 48 חודשים וישלב רשת מומחים בינלאומית שתפעל לפיתוח פתרונות טכנולוגיים חדשניים לשיפור אבטחת המידע והפרטיות ברשתות התקשורת העתידיות. ד"ר ולנר משתתפת בצוות העוסק בשאלות האתיות של שילוב בינה מלאכותית ברשתות התקשורת העתידיות. הצוות יתמקד בשאלות קריטיות כגון מניעת אפליה של משתמשי קצה, הבטחת שלא יעשה שימוש לרעה בנתונים המיוצרים על ידם, ושמירה על פרטיותם.

הפרויקט מובל על ידי ד"ר וויווק נאלור מאוניברסיטת קולג' דבלין (UCD), וכולל מומחים מתחומים שונים שיפעלו יחד כדי לפתח טכנולוגיות ותהליכים חדשניים שיבטיחו את אבטחת המידע והפרטיות ברשתות 6G העתידיות.

השותפים בפרויקט ENSURE-6G כוללים מוסדות מחקר ואוניברסיטאות מ-15 מדינות שונות, המובילים בתחומי הטכנולוגיה, הבינה המלאכותית ואבטחת המידע. המענק שקיבלו יאפשר לצוותים לפתח פתרונות מעשיים לאתגרים העתידיים בתחום התקשורת.

השתתפותה של ד"ר ולנר בפרויקט ENSURE-6G מבטיחה כי HIT מכון טכנולוגי חולון ימשיך להיות בחזית המחקר והפיתוח בתחום התקשורת ואבטחת המידע. המענק היוקרתי שניתן לפרויקט מדגיש את חשיבותו ותרומתו הצפויה לעולם הטכנולוגיה והתקשורת.

קריאה נוספת