מחקרה של ד"ר מיטל אמזלג מהפקולטה לטכנולוגיות למידה זכה למענק מחקר ממשרד המדע במסגרת מחקרים פורצי דרך בתחום הקורונה.
במסגרת המאבק בקורונה משרד המדע יסייע לעשרות מחקרים ומשקיע כ-10 מיליון שקלים ביותר מ-80 מחקרים פורצי דרך בתחום הקורונה. זו הפעם הראשונה מאז פרוץ הנגיף שמשרד ממשלתי מממן מחקרים העוסקים במגיפה ובהשלכותיה על החברה הישראלית.
הפקולטה לטכנולוגיות למידה במכון הינה ייחודית ומובילה בהוראה ובמחקר של טכנולוגיות לצרכי למידה והדרכה. טבעי הוא שתעסוק בימים אלו גם בהיבטים רחבים של הלמידה המקוונת והשפעותיה על שני הצדדים: הלומדים והמלמדים.
עידן הקורונה כופה על מערכת החינוך לרבדיה השונים (מגני הילדים ועד למוסדות להשכלה גבוהה) למידה בשעת חירום במפתיע וללא הכנה מראש. כתוצאה מכך המוסדות להשכלה גבוהה עברו ועדיין עוברים ללמידה מקוונת. מצד אחד, חלק ניכר מהסטודנטים ומהמרצים לא מספיק מתורגלים בלמידה והוראה מסוג זה, ומצד שני הלמידה המקוונת מאפשרת לשמור על שגרה בימים של ערפול וחוסר וודאות. במחקר נבחן את: א) הקשר בין הלמידה המקוונת לבין תחושת השייכות של הסטודנטים למוסד האקדמי בו הם לומדים, למרצים המלווים אותם ולסטודנטים העמיתים; ב) תחושת הרווחה של הסטודנטים בזמנים אלה; ג) גישת הסטודנטים כלפי למידה מקוונת בתקופת חירום זו.
במחקר משתתפים 430 סטודנטים הלומדים לקראת תואר ראשון ברחבי הארץ במגוון מוסדות להשכלה גבוהה. ניתוח ממצאים ראשוני מלמד על קשרים מעניינים בין פער דיגיטלי ומשתני המחקר: תחושת שייכות, רגשות חיוביים ושליליים, הפן החברתי של הלמידה המקוונת, הפן הלימודי של הלמידה המקוונת, תפיסת איכות ההוראה של המרצה.
החוקרת הראשית היא ד"ר מיטל אמזלג מהפקולטה לטכנולוגיות למידה.
הצעתה של ד"ר אמזלג הינה חלק מכ-80 הצעות שנבחרו (מתוך 360 שהוגשו) כ-30 מחקרים מתחום הרפואה וכ-50 מחקרים בתחום בריאות הציבור וההשלכות החברתיות של הקורונה (חוסן חברתי, השפעה כלכלית, טיפול באוכלוסיות מיוחדות ועוד).
בכתבה שפורסמה באתר Ynet צוטט שר המדע והטכנולוגיה, אופיר אקוניס:
"אני גאה בחוקרים ובמדענים הישראלים שפועלים לילות כימים במעבדות בניסיון למצוא את הפתרון לנגיף הקורונה. משרד המדע והטכנולוגיה בראשותי הגדיל את תקציב התמיכה במלגות לחוקרים ב 176% ופעל גם כעת במהירות לקבלת מענקים ייחודיים לטובת מחקרים בתחום הקורונה. המדע, הטכנולוגיה והחדשנות עומדים בחזית המאבק הבינלאומי נגד התפשטות נגיף הקורונה. החוקרים שלנו, שידועים במחקריהם פורצי הדרך, עושים גם כעת ככל יכולתם כדי לסייע לאנושות כולה להתגבר על המשבר הנוכחי ולהחזיר את חיינו ככל האפשר לשיגרה".
פורסם: 03/05/2020