תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

תואר שני M.Sc. בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה (עם וללא תזה)להרשמה

ראש התכנית לתואר שני עם תזה:פרופ' יוסף בן עזרא

ראש החוג לתואר שני ללא תזה בהנדסה:ד"ר בוריס למבריקוב

למי מיועדת תוכנית התואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?

התוכנית מיועדת לבוגרי תואר ראשון .B.Sc המוכרים ע"י המועצה להשכלה גבוהה המעוניינים להעמיק את הידע שלהם בתחומי הנדסת חשמל והאלקטרוניקה בדגש על ההתפתחויות החדשות בענף.

הפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה בפועלת בממשק הדוק עם תעשיית ההיי-טק ותעשיית הביו-טק ומאפשרת הכשרת מהנדסים גם בתחומי הביוקונברג’נס באוריינטציה יישומית תוך הקניית הידע המאפשר שילוב בין האקדמיה לתעשייה.

על תוכנית הלימודים

התכנית שמה דגש על הכשרת מהנדסים בהתאם להתפתחויות בתעשייה ומלמדים בה חברי סגל המובילים בתחום ההוראה והמחקר.
הלימודים מתקיימים במעבדות חדשות ומתקדמות ומאפשרים לסטודנטים לקחת חלק מעשי בקבוצות מחקר פעילות ובכך לפתוח להם גישה לרשת ענפה של קשרי חוץ עם גופים בתעשייה הטכנולוגית המובילה.

תואר שני M.Sc. בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה עם תזה

ראש התוכנית: פרופ' יוסף בן עזרא, דקן הפקולטה


תכנית הלימודים עם תזה, הינה הרחבה של תכנית הלימודים לתואר שני בהנדסת חשמל ללא תזה. התוכנית מאפשרת לסטודנטים להתמקצע ולהיות בחוד החנית של התחום. ללמוד במעבדות עם ציוד חדשני, המאפשר מחקר בחזית המדע והטכנולוגיה.

הפקולטה מקיימת קשרי שיתוף פעולה, בהכשרת מהנדסים, הקמת מעבדות ומחקר יישומי, עם חברות כגון מוטורולה, ECI, אורביט, אינטל, התעשייה האווירית, רפא"ל, חיל מודיעין, מרכזי הנדסה בצה"ל ועוד. שיתוף פעולה זה מאפשר להשתמש בידע מתקדם שפותח בתעשייה לשם קיום המחקרים.

תחומי התמחות

  • תחום מערכות הספק ואנרגיות חלופיות

    ראש המגמה: ד"ר מאיר ארבל

    תחום ההתמחות מקנה כלים מתקדמים לחקר אמינות ביצועי מערכות ומתקני חשמל ולביצוע מחקרים ואופטימיזציות טכנו-כלכליות לצורך יישום בפיתוח מערכות הספק קלאסיות ומערכות הספק מתקדמות הנמצאות בחזית הטכנולוגיה, כגון מערכות להפקת אנרגיה סולרית ומערכות לתחבורה חשמלית.

  • תחום אלקטרואופטיקה

    ראש המגמה: פרופ' אפטר בוריס

    תחום ההתמחות מציע מגוון של נושאי מחקר כגון: חקר תכונות אופטיות של חומרים אורגניים חדשניים ובנייה על בסיסם של התקני פוטוניקה משולבת לביו-הנדסה ורפואה, סימולציה ממוחשבת של התקנים מיקרו- וננו-פוטוניים לתקשורת אופטית, ביו-רפואה, יצירת אנרגיה ועוד.

  • תחום ביו הנדסה

    ראש המגמה: ד"ר רונן שושניק

    תחום ההתמחות מתמקד בנושאים המצויים בחזית ההנדסה הביו רפואית, כגון שימוש בטכניקות למידת מכונה, (Machine Learning ) למידה עמוקה (Deep Learning) וראייה ממוחשבת.

תואר שני M.Sc. בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ללא תזה

ראש התוכנית: ד"ר בוריס למבריקוב


תכנית הלימודים לתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה (ללא תזה) נועדה לאפשר לימודי המשך מתקדמים לבוגרי תואר ראשון מצטיינים של מוסדות אקדמיים המוכרים ע"י המועצה להשכלה גבוהה הרוצים להעמיק את הידע שלהם בתחומי הנדסת חשמל והאלקטרוניקה בדגש על ההתפתחויות החדשות בענף.

התכנית מתעדכנת בהתאם להתפתחויות בתעשייה ומלמדים בה חברי סגל המובילים בתחום ההוראה והמחקר.

תחומי התמחות

  • תחום ביו-קונברג'נס

    ראש המסלול: ד"ר יובל דורפן

    מטרת התחום להקנות לסטודנט ידע בתחום הנמצא בחזית המדע והטכנולוגיה הן במישור התיאורטי והן במישור היישומי וכן להרחיב את אופקיהם ולהקנות להם גישה רב-תחומית הכוללת את תחומי ההנדסה הביולוגית, כמו גם את תחומי ההנדסה הקלאסיים ובראשם ננו-אלקטרוניקה, וננו-פוטוניקה הנדרשים במחקר ובתעשייה הטכנולוגית המבוססת על ביו-קונברג’נס.

  • תחום מערכות הספק ואנרגיות חלופיות

    ראש המגמה: ד"ר מאיר ארבל

    תחום ההתמחות מקנה כלים מתקדמים לחקר אמינות ביצועי מערכות ומתקני חשמל ולביצוע מחקרים ואופטימיזציות טכנו-כלכליות לצורך יישום בפיתוח מערכות הספק קלאסיות ומערכות הספק מתקדמות הנמצאות בחזית הטכנולוגיה, כגון מערכות להפקת אנרגיה סולרית ומערכות לתחבורה חשמלית.

  • תחום הנדסת תקשורת

    ראש המגמה: פרופ' אורי מחלב

    תחום ההתמחות מקנה כלים מחקריים לניתוח ותכנון של מערכות: תקשורת אנלוגיות, תקשורת ספרתית, תורת המידע וסנכרון כבסיס, ומעמיק את ההבנה והניתוח בתחום התקשורת הלויונית, תקשורת ניידת, תקשורת סיב אופטית ומכ"מ. כמו כן נלמדים טכנולוגיות רדיו, מיקרוגל, אנטנות וסיבים אופטיים.

  • תחום אלקטרואופטיקה

    ראש המגמה: פרופ' אפטר בוריס

    תחום ההתמחות מקנה כלים מחקריים בנושאים: דיאגנוסטיקה והדמיה רפואית, מצלמות דיגיטליות וחיישני LiDAR לרובוטים ורכבים אוטונומיים, תכנון, ייצור ואפיון התקנים ומערכות אלקטרו-אופטיים המבוססים על חומרים פוטוניים חדשניים, תקשורת אופטית בסיבים ותקשורת אופטית אלחוטית.

  • תחום מקרו וננו אלקטרוניקה

    ראש המגמה: ד"ר אקסלביץ אלכס

    תחום ההתמחות מקנה למידה מעמיקה של חומרים כגון מתכות, מוליכים למחצה ומבודדים, תכונות אלקטרו-אופטיות של ננו חומרים, כליאה קוונטית ושימוש בנקודות קוונטיות ובארות קוונטיות, שיטות ייצור חומרים ושיטות תכנון תהליכי הייצור.

  • תחום ביו הנדסה

    ראש המגמה: ד"ר רונן שושניק

    תוכנית הלימודים מקנה לסטודנטים ידע נרחב והבנה של מערכות רפואיות שונות עם מתן דגש על יישום מעשי של טכניקות אנליטיות וניסוייות המבוססות על שיטות הנדסיות. הסטודנטים רוכשים ידע, כלים ומיומנויות לפיתוח של מכשור חדש, תהליכים, אלגוריתמים, מודלים הנדסיים ומערכות התורמים לקידום תחום הביולוגיה והרפואה ולשיפור הטיפול הרפואי.

מסגרת הלימודים ותנאי קבלה

משך הלימודים: שנתיים

ימי לימוד: יום/יומיים בשבוע בשעות אחר הצהריים-ערב ויום שישי

שכר לימוד: אוניברסיטאי. מלגות למצטיינים כפוף לתקנון

לתנאי הקבלה

שאלות נפוצות

לימודי התואר שני מקנים הענקת ידע לימודי מורחב ומיומנויות בהנדסה תוך הנחייה וביצוע מחקר עצמאי בהיקף וברמה של תזה לתואר שני לצורך התמקצעות בעבודה. לימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מובילים את תעשיות ההייטק ומיועדים להכשיר סטודנטים למחקר ולפיתוח בנושאי מערכות חשמל ומערכות תקשורת ואלקטרוניקה.


הלימודים מהווים את הבסיס התיאורטי והיישומי לפיתוח מכשירים ומערכות מורכבות בתחומים מגוונים, כגון מכשור רפואי, מערכות אבטחה וכלי תקשורת. כמו כן, הלימודים לתואר שני מכשירים את מוסמכים ללימודי תואר שלישי באוניברסיטאות.

על מנת להשתלב במשרות בכירות בתעשייה ובהיי טק יש צורך בתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. כידוע, בישראל יש מדי שנה מחסור גדל והולך במהנדסים בעלי תואר שני והביקוש לעובדים מוסמכים עולה בהתמדה.


לימודים לתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מאפשרים להתמקד ולחקור תחום ספציפי לעומק ומקנים יתרון בראיונות עבודה ובהשתלבות במשרות בכירות.

בוגרי תואר מוסמך בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מבוקשים בארגונים וחברות מרכזיות בתעשייה הישראלית, בחברות הייטק, בחברות סלולר, בתעשיות ביטחוניות (משרד הביטחון, רפא"ל) ובמשרד ממשלתיים (האנרגיה, התשתיות, הכלכלה והתעשייה) וכן בחברות מן המגזר הפרטי.


בנוסף, מוסמכי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה במסלול הכולל הגשת עבודת גמר מחקרית (תזה), יכולים להמשיך ללימודי תואר שלישי ובסיומו להשתלב כחלק מסגל ההוראה במוסדות להשכלה גבוהה וכן למלא תפקידי מחקר, פיתוח, שיווק וניהול מובילים.

תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה כדאי ללמוד במוסד בעל מוניטין וניסיון, שסגל ההוראה שלו בעל ניסיון, מצטיין ובקי בנעשה בתעשייה ובעולם וכמובן במוסד שמצויד בתשתיות הוראה ומחקר ברמה גבוהה.


תשתית הלימודים בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ב HIT מכון טכנולוגי חולון, כוללת מעבדות מחקר עם ציוד חדשני, המאפשר מחקר בחזית המדע והטכנולוגיה בתחומים שמהם ניתן לבחור נושאים לתזה. סגל ההוראה הבכיר בתכנית מורכב ברובו מסגל חוקרים ותיק ברמה אוניברסיטאית, שקודם על בסיס מחקר ופרסומים מדעיים אשר מופיעים בכתבי עת בינלאומיים ובכנסים מדעיים מקצועיים.


רוב חברי הסגל האקדמי הבכיר בתכנית הינם בדרגת פרופ' מן המניין, פרופ' חבר ומרצה בכיר ובעלי ניסיון בהעברת קורסים ובהנחיית עבודות מחקר לסטודנטים הלומדים תואר שני או שלישי באוניברסיטאות בארץ ובעולם.


והדבר החשוב לא פחות, הוא העובדה שהפקולטה מקיימת קשרי שיתוף פעולה עם חברות כגון מוטורולה, ECI, אורביט, אינטל, התעשייה האווירית, רפא"ל, חיל מודיעין, מרכזי הנדסה בצה"ל ועוד. שיתוף פעולה זה מאפשר להשתמש בידע מתקדם שפותח בתעשייה לשם קיום המחקרים. התכנית מתעדכנת בהתאם להתפתחויות בתעשייה ומלמדים בה חברי סגל מובילים בתחום ההוראה והמחקר.