חיישן לניתוחי קטרקט

שיתוף פעולה בין HIT מכון טכנולוגי חולון ומחלקת עיניים בבית החולים בילינסון. 

חיישן לניתוחי קטרקט
שיתוף פעולה בין HIT מכון טכנולוגי חולון ומחלקת עיניים בבית החולים בילינסון. 

ניתוח קטרקט הוא ניתוח העיניים הנפוץ ביותר. במהלך הניתוח עדשת העין שעברה תהליך טבעי של התקשות והיעכרות מפורקת, מוצאת מן העין ומוחלפת בעדשה סינטטית צלולה. חלק מתהליך פירוק העדשה נעשה באמצעות גלי אולטרסאונד. לגלי האולטרסאונד יש גם פוטנציאל לגרימת בצקות ואף נזקים מתמשכים לעין. מכשיר הניתוח, הפאקו, יודע למדוד באיזו עוצמה ובמשך כמה שניות הוכנסו אל העין גלי אולטרסאונד, אולם איננו יכול למדוד את הנזק האמיתי המצטבר.

הנחת היסוד של הפיתוח היא שניתן למדוד את הנזק המצטבר באמצעות מדידה במהלך הניתוח של חום על פני העין והאזנה לעין כדי לקבל תמונה אמיתית.

החיישן שאנו מפתחים משודך למסך שליטה ולאפליקציה המאפשרים לרופאים המנתחים לקבוע מראש את פרוטוקול הניתוח – כמות הגלים, המשך והחום הנסבלים בניתוח לפני גרימת נזק. המערכת מתריעה על התקרבות לגבול שהוחלט ועל הגעה אליו. כמו כן המערכת מקליטה ושומרת את נתוני הניתוח.

בראיית עתיד: בגלל שניתוחי קטרקט נחשבים ניתוחים פשוטים יחסית לביצוע, ישנו פוטנציאל שהם יהפכו לניתוחים המבוצעים על ידי רובוט. מערכת הניטור שאנו מפתחים תהפוך לחלק משמעותי בנתונים שישפיעו על שיקול הדעת של הרובוט המהלך הניתוח.

אנחנו מתקרבים לניסוי הקליני הראשון שלנו בו תהיה האזנה בסמיכות לעין יחד עם אפליקציה עובדת והתראה. במקביל אנו מפתחים חיישן שיבוא במגע עם העין.

 

הצוות מפתח:

בילינסון:
פרופסור יואב נחום

ד"ר זיו רוטפוגל

ד"ר עפרי רימוני

ד"ר קרני בלום

HIT מכון טכנולוגי חולון:

ד"ר אמיר הנדלמן

גרגורי מרגולין – מהנדס אלקטרוניקה

סמיון רוטמן – מהנדס אלקטרוניקה ו-RF

 

הפקולטה לעיצוב HIT מכון טכנולוגי חולון :

מרצה – שולי שטראוס

סטודנטים:

2021/22 – שי רחמים

2022/23 – אמיר גרופינקל

2023/24 – איליי חסון

 

קריאה נוספת