יו"ר חבר הנאמנים של המכון, מר פנחס (פיני) כהן, פתח את הטקס ואמר: "הדרך
נמצאת בידיים שלכם. אנחנו ב־HIT סיפקנו לכם ארגז כלים, יכולות, ידע. אבל את הדרך בחיים תפלסו לבד. לפני חמישים וחמש שנים הייתי כאן בדיוק, בוגר תואר ראשון, כמוכם, והיום אני יושב ראש חבר הנאמנים." הוא הודה למשפחות שתמכו בבוגרים ובבוגרות וכן לכל הצוות האקדמי, וחתם במילים: "אתם מחזיקים את לפיד האש ומלמדים אותם ללכת לאורך הדרך. אני מלא הערכה אליכם."

נשיא המכון, פרופ' אדוארד יעקובוב, בירך את הקהל בדברים: "אני מתרגש בפעם הרביעית השבוע. חשוב לי מאוד להגיד שאנחנו מסיימים הערב את שבוע הענקת התארים האקדמיים של HIT לשנת 2026 בהתרגשות וגאווה, אהבה וכבוד, הכול ביחד. חיברנו הערב שתי יחידות אקדמיות: מחלקה חדשה יחסית, לא גדולה נכון להיום אבל בעלת עוצמה של פצצת אטום במובן החיובי, ועם היכולת להכניס את נושא מדעי הנתונים לכל מקום, לכל תחום, לכל חברה, בכל מקום בעולם. זאת, מתוך הבנה שהתחום הזה הוא אחד התחומים החשובים ביותר, במיוחד בעידן ה־AI.
"ולצד המחלקה למדעי הנתונים – אחת הפקולטות הגדולות בארץ, הפקולטה הוותיקה ביותר במכון. אספר לכם מה מייחד את הפקולטה הזו: המכון הוקם ב־1969, והתחיל עם שלוש פקולטות בלבד: הנדסת חשמל, הנדסת מכונות והנדסת תעשייה וניהול. הבוגרים הראשונים יצאו מהמכון ממש שבוע לפני שפרצה מלחמת יום הכיפורים. והם היו אלה שהקימו את מחלקת האלקטרוניקה בתעשייה האווירית, הם אלה שהקימו את חברת אלתא, ועוד ועוד. לכן, אני אומר בלב שלם שלצד לימודי תואר ראשון, לצד לימודי תואר שני בפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, אני מקווה מאוד שבשנה הבאה, בטקס הזה, נבשר שהתחלנו גם לימודי דוקטורט בתחום הנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכון.
"הידע שלכם, יחד עם ארגז הכלים האישי שכל אחד קיבל, מעניק לי תקווה ואפילו ביטחון שתצליחו ואני מצפה לראות חלק גדול מכם כאן שוב, כסטודנטים וסטודנטיות לתארים שני ושלישי.
"כל מה שעשינו אנחנו במכון, ואני מצפה שכל מה שאתם תעשו, יתבסס על ערך עליון אחד: להיות אזרחים טובים למדינת ישראל. אהבת ישראל, תרומה לקידום המדינה, חיזוק החברה הישראלית, הכלכלה, התעשייה ומערכות הביטחון – זו משימה משותפת של כולנו."

בשם הבוגרות והבוגרים נשא דברים סהר סטינוס, בוגר הפקולטה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה: במהלך התואר פרצה מלחמה ששינתה את המציאות של כולנו. חלק מאיתנו נקראנו למילואים, חלק דאגו לאנשים הקרובים להם וכולנו ניסינו, בדרך כזו או אחרת, להמשיך ללמוד ולשמור על שגרה בתוך המציאות האזורית הזאת. אני חושב שדווקא בתקופה הזו, הבנו עד כמה האנשים סביבנו הם חלק מהדרך. החברה שישבה איתך בכיתה, החבר שלמד איתך למבחן עד אמצע הלילה, מי ששלח את הסיכום כעת מהצד, מי שאמר לך "יהיה בסדר" אף ששניכם ידעתם שאין מצב. אלה דברים קטנים. אבל בסוף, כשמסתכלים לאחור, אלה הדברים המשמעותיים. כי ברור שלמדנו פה המון: למדנו הרבה מקצועות – הסתברות, מתמטיקה, פיזיקה ועוד מיליון קורסים ושמות שכולנו אפילו לא ידענו מה הם אומרים. ובסוף, למדנו גם להתמודד עם לחץ. למדנו להיכשל, למדנו להמשיך, למדנו לבקש עזרה, למדנו לעבוד ביחד. למדנו שלפעמים הדרך היחידה לעבור תקופה קשה היא עם החברים והחברות. ובאמת הצלחנו והגענו היום לסיום."
תם שבוע הענקת התארים ב־HIT. בהצלחה לבוגרות ולבוגרים בדרכם החדשה ואיחולי הצלחה לסטודנטים ולסטודנטיות שממשיכים ללמוד כאן עד לקבלת התארים.