הקורס פועל בשיתוף תלמידי ותלמידות בתי ספר יסודיים, ומתנהל תחת הכנף של היחידה למעורבות חברתית בדקנט הסטודנטים, כחלק מתוכנית הקורסים המשלבים פעילות חברתית עם לימודים אקדמיים בבית הספר ללימודים רב תחומיים.
"הפעם האירוע היה מרגש במיוחד, לא מפני שהיה גדול או מפואר, אלא כי היה אמיתי," אמרה ד"ר נאווה שקד, ראש בית הספר ללימודים רב תחומיים. "ישבתי ליד ילד בכיתה ה', שלחש לי: 'גם עליי רצו לעשות חרם, אבל החברים שלי מנעו את זה.' אנחנו מחויבים לילדים ולילדות הללו כמחנכים וכהורים. אנחנו גם מחויבים להנחיל לסטודנטים ולסטודנטיות שלנו דרך ארץ, להביא את החברה אליהם ואותם אל החברה לתיקון, לשיפור, לעשייה משמעותית. סטודנט או סטודנטית שנכנסים לקורסים משולבי העשייה החברתית שאנו מפעילים בבית הספר יחד עם הדקנט, הם בו־זמנית תורמים ונתרמים. בעת הזאת, כשיש סביבנו כל כך הרבה רעשים והבינה המלאכותית חובקת אותנו, הבינה החברתית צריכה להישמר יותר מתמיד."
יוזם הקורס, ד"ר אבשלום אדרת מבית הספר ללימודים רב תחומיים במכון, רואה חשיבות עליונה בעיסוק בנושא 'שימוש נבון ברשת': "זהו תחום רגיש ומורכב, הרלוונטי במיוחד לדור הצעיר. מטרת הקורס היא להעלות ולהגביר את המודעות של הסכנות הטמונות ברשת הדיגיטלית בקרב תלמידי ותלמידות בית הספר היסודי, ללמוד אותן וללמד את הילדים והילדות כלים ודרכים להתמודדות עם בריונות וחרמות ברשת הדיגיטלית ומניעתם."
"הקורס למניעת אלימות ברשת ממחיש כיצד למידה אקדמית יכולה להפוך לעשייה חברתית בעלת השפעה ממשית," אומרת ד"ר לימור סהר־ענבר, דקנית הסטודנטים. "הסטודנטים והסטודנטיות השקיעו זמן ומחשבה בפיתוח מיזמים חינוכיים חדשניים, בעוד שהתלמידים והתלמידות גילו מעורבות מרשימה, שיתפו פעולה והפנימו מסרים חשובים של אחריות, אמפתיה והתנהלות מיטיבה במרחב הדיגיטלי. התוצרים המרשימים שהוצגו באירוע הסיום הם עדות לכוחו של שיתוף פעולה בין האקדמיה לקהילה וליכולתם של צעירים להוביל שינוי חברתי משמעותי."
תשעה סטודנטים וסטודנטיות מהפקולטות להנדסה, טכנולוגיות למידה, מדעי המחשב ועיצוב השתתפו בקורס: אגם ברוכים, הדס נחמיאס, רום פז, מיה ברי, יוגב מרקמן, דניאל איידלין, אריאל גיא, רומי יוסף ושני זהבי.
הסטודנטים והסטודנטיות נפגשו באופן סדיר לאורך השנה עם תלמידי ותלמידות כיתות ה' מבית הספר ישעיהו בחולון. יחד איתם פיתחו פרויקטים וחיפשו פתרונות יצירתיים למלחמה בתופעות אלימות ברשת, תוך טיפוח ערכים של כבוד הדדי, פיתוח יכולת לזהות תכנים פוגעניים ועידוד ההימנעות מהם.