חדשות ואירועים

פרופסור חנן קמינסקי, ראש התוכנית לתואר שני בעיצוב משולב

 

"אני מאמין שלמעצב יש אחריות עצומה כלפי האדם, החברה בה הוא חי והעולם, שהפך להיות יותר ויותר מורכב. עליו לשאוף לפתור בעיות סבוכות ולהשקיע את מירב כשרונו כדי להפוך את העולם לנגיש, צודק ואסתטי יותר. במאה הנוכחית, שבה המהפכה הדיגיטאלית מאפשרת לידע, למחשבה, לטכנולוגיה ולאדם לפרוץ גבולות, המעצב אינו אמור להיות מחויב לחוקי השוק אלא רק לחברה, לתרבות ולסביבה אותה מתפקידו לחדש ולהעשיר"  אומר פרופ' חנן קמינסקי ראש התוכנית הנכנס, לתואר שני בעיצוב משולב.

 


בגיל 20 עלה פרופ' קמינסקי ארצה. הוא סיים את לימודיו במחלקה לעיצוב גרפי ב"בצלאל" ועבד כמעצב גרפי בטלוויזיה הישראלית המתפתחת ויצר סרטי אנימציה קצרים לילדים. לאחר מכן המשיך והשלים את לימודיו ב Rijksakademie באמסטרדם, במחלקה לתקשורת חזותית.
במהלך שנות ה 80- החל לשתף פעולה עם CTW בניו יורק ויצר סרטי אנימציה קצרים ל” Sesame street “ וגם ל”רחוב סומסום” בגרסה הישראלית שלו ומאוחר יותר, בשנות ה 90 , ל "Shaara Sumsum”, הגרסה הפלסטינית שלו.


בין 1985-1988 חי בפריז שם יצר את סדרת סרטי האנימציה הראשונה שלו לטלוויזיה - ”Les Betises “השטויות”, קופרודוקציה צרפתית - שוויצרית.

 

בין השנים 1991-1995 ביים את סרט האנימציה באורך מלא הראשון שלו "Real Shlemiel” הסרט, המבוסס על סיפורים קצרים מאת הסופר זוכה פרס הנובל יצחק בשביס זינגר, עם מוסיקה של המלחין זוכה פרס האוסקר Miche lLegrand ועוד.

 

ב 1996- הקים  פרופ' קמינסקי את מגמת האנימציה באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל ובאותה שנה  היה למנהל האמנותי של סטודיו לאנימציה TV-LOONLAND הגרמני.


בשנת 2004 מונה למנהל האמנותי של הסטודיו לאנימציה CINEMON ההונגרי.


ב 2015- זכה בפרס "Pulcinella” על מפעל חיים בפסטיבל הבינלאומי לסרטי אנימציה, Cartoons onthe Bay בונציה.


ב 2017 סיים לביים את סרטו האחרון עד כה “אגדת המלך שלמה”, הסרט מצויר לילדים הראשון בישראל.

 


פרופ' קמינסקי מאמין בעיצוב הומניסטי וברב תחומיות. לדבריו , מקצועות העיצוב, כמו הטכנולוגיה, התפתחו ללא הכר במאה הנוכחית. גם אם התחומים המסורתיים בהם עסק המעצב עדיין רלוונטיים, יש לחקור וללמד  DESIGN THINKING בתחומים הקשורים לעולם הוירטואלי ובדיסיפלינות חדשות כגון AR (מציאות רבודה), VR (מציאות מדומה).

 

לימודי העיצוב מבוססים בעיקר על (PROBLEM BASED LEARNING) PBL ומאחר והגבולות בין מקצועות העיצוב אינם הרמטיים היום כמו שהיו, הפתרונות הם מולטי דיסיפלינריים ודורשים עבודת צוות. העיצוב המשולב הוא התשובה הנכונה לדעתי לבעיות הסבוכות שעומדות לפתחנו כיום בחברה הפוסט תעשיתית. הפתרונות דורשים לא רק ידע אלא גם יזמות, אומץ ומקוריות - אקטיביזם עיצובי.