חדשות ואירועים

מעצבים פורצי דרך

 

איך מודדים הצלחה של מוסד לימודים? בזכות הסטודנטים והבוגרים. ההישגים האישיים, המקצועיים וגם כאלו בעלי השפעה ותרומה חברתית. יש המפתחים קריירה בינלאומית ויש המבקשים להתרכז בנישה ייחודית ולפרוץ בה דרך. יש השבים לאקדמיה בכדי לתרום בהכשרתם של מעצבי העתיד. לא מעט ממרצי הפקולטה הם בוגריה אשר מביאים את התעשייה לתוך הלימודים. מגשרים בין היצירתיות וחופש היצירה המחויב באקדמיה לבין כוחות השוק ומרכיביו.
 

אנו מתרגשים לראות פרויקטים הנעשים במהלך הלימודים וגאים להתעדכן על הצלחתם של בוגרינו. 

לאחרונה התבשרנו על ענבל כהנר, בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי שעבדה כמעצבת ב"כתר" וכעת חיה על קו מיורקה-וייטנאם ומנהלת צוותי מעצבים על פסי ייצור המוניים של ענקית ריהוט הגן הדנית ScanCom. 
 

כהנר במרכז הפיתוח של החברה, במיורקה. החדשנות הטכנולוגית קשורה לשילוב החומרים שמתאפשר בזכות המפעלים השונים של החברה: הכיסאות עשויים מפלסטיק מוזרק, והרגליים יכולות להיות מעץ, אלומיניום או פלסטיק. היכולת הטכנולוגית הזו מאפשרת לייצר כמויות גדולות, ולהרכיב כל כיסא בדקות

צילום: Alex Marcus
 

בראיון עמה מספרת ענבל על השילוב בין חדשנות טכנולוגית לחדשנות עיצובית ומתארת קו מוצרים מקוריים שעיצבה עבור החברה ומשלבים חומרים שונים. הקו כולל שולחן אוכל, כסאות, כיסא נדנדה ושולחן צד. ההתלהבות היתה רבה וכבר השנה נמכרו באירופה 100,000 כסאות במחיר של 54 יורו לאחד. 

 

כיסא נדנדה מקו המוצרים שעיצבה כהנר לסקנקום

צילום: Alex Marcus

 

בוגר אחר של המחלקה לעיצוב תעשייתי שפרץ דרך הוא ישי הלמות שסיים את לימודיו בשנת 2005 וכיום הוא עומד בראש מערך הפיתוח של חטיבת השיער בחברת Dyson. 

בראיון עמו מספר ישי על סר ג'יימס דייסון, ממציא שואב האבק הידוע ומייסד החברה ועל אחד העקרונות המנחים אותו – העיצוב נעשה בתוך החברה, בעבודת צוות של מעצבים עם מהנדסים.בזכות זאת, כל אחד כל אחד ממוצרי החברה פורץ דרך בקטגוריה שלו.
 

ישי הלמות עבד שבע שנים כמוביל פיתוח מוצרים בפיליפס, והיום הוא עומד בראש מערך הפיתוח של חטיבת השיער של דייסון. למעצבים ישראלים בתחילת דרכם הוא אומר: '' הכל אפשרי, העולם כל כך קטן, והפחד הוא רק בין האוזניים שלנו''

צילום: Dyson

 

המוצרים שעיצב ישי במהלך לימודיו התאפיינו תמיד בפן טכני חזק. פרויקט הגמר שלו – תיקים שעיצב מרוכסנים צבעוניים – זכה להערכה ולחשיפה, והוא חתם על הסכם ייצור והפצה עם חברת התיקים הפופולרית ZIP IT.

 

just zipit

 

יעל וינוקר-גיבור, בוגרת מצטיינת של המחלקה, עיצבה בפרויקט הגמר חזייה מיוחדת לנשים שעוברות שחזור שד. מאז 2014 היא מפתחת את EZbra  -  תחבושת ייעודית לחבישה אחרי כל ניתוח שד – קוסמטי או  למנותחות סרטן שד. הפתרון החדשני מציע תחבושת, שהיא חזייה המתאימה את עצמה לכל מצב גוף.  לחברה שפתחה בארה"ב יחד עם עוד שתי שותפות, פטנטים רשומים בישראל, בארה"ב, באירופה ובמדינות נוספות בעולם. החברה גייסה 2.5 מיליון דולר וכעת יוצאת לסבב שני של גיוס משקיעים. בראיון עם יעל ושותפותיה הן מסבירות  "יותר מ־ 13 מיליון פרוצדורות שד מתקיימות בעולם מדי שנה,  ועל אף הנתון הגבוה הזה אין היום שום פתרון ייעודי לחבישת שד. בכדי להציע פתרון כולל לכל הדרישות מפרוצדורות שד יש לנהל התייעצויות רבות עם הטובים במנתחים, עם מטופלות, אחויות וצוותי חדר ניתוח והכל בכדי לפתח מוצר המאפשר למטופלת חבישה בטוחה, אסתטית ועצמאית, המחזקת את הביטחון העצמי ואת דימוי הגוף, בזמן כה רגיש".

בלדה לתחבושת - כתבה שהתפרסמה במעריב הבוקר.

 

 

גאווה גדולה נוספת של המחלקה לעיצוב תעשייתי הוא פרויקט Fixperts. פרויקט "פיקספרטס" (fixperts.org) נעשה במסגרת קורס שבו פותרים הסטודנטים באופן מעשי בעיות של אנשים עם מוגבלויות ונכויות. הפרויקט הוא חלק מיוזמה בינלאומית הזוכה לחשיפה נרחבת ולהד ציבורי מרגש. הסטודנטים מאתרים "שותפ/ה" (fixpartner) בעל בעיה תפקודית יומיומית. לאחר זיהוי הבעיה מייצרים הסטודנטים מוצר עובד, פשוט ופורץ דרך, הפותר אותה או המייצר הקלה תפקודית, ומכינים סרטונים המתארים את תהליך הפתרון ואת מסירת התוצר לשימוש השותף. במקרים רבים, הסטודנטים מגשימים להם חלום. בסוף התהליך  מפורסם הפתרון, על כל פרטיו, לקהל הרחב במטרה שבכל מקום בעולם יוכלו להשתמש בפתרון.
פרח פיטרסה ואסא אלבז יצרו לעומר זק, נכה בפלג גופו התחתון בעקבות תאונת דרכים רמפה שיוכל לתפעל בעצמו. 
 

צילום: פרח פיטרסה

 

ניר כספי, שנפצע במלחמת יום הכיפורים ואיבד את שתי ידיו, יכול להשתמש כעת בסמארטפון, וסיון גנון, שנפצעה במועדון הפורום, יכולה כעת להתאפר לבד. על עוד פרויקטים מרגשים מוזמנים לקרוא בכתבה

 

ניר כספי משתמש בתוסף לאייפון

 

אלו מעט מהסיפורים המרגשים אודות הבוגרים, הסטודנטים והמוצרים משולבי טכנולוגיה. מרגש לדעת שבכל יום מעוצב מוצר חדש בפקולטה, שאולי יהפוך לפריצת הדרך הבאה. 

 

 

פורסם: 05/12/2018