פרויקט ייחודי ומרגש של המחלקה לתקשורת חזותית עם "יד ושם"

הנצחת זיכרון השואה באמצעות סרטונים מרגשים של סטודנטים.

מדי שנה סטודנטים מהמחלקה לעיצוב תקשורת חזותית, יוצרים עבור "יד ושם" -בית הספר הבין-לאומי להוראת השואה ואגף המוזיאונים סרטונים העוסקים בשואה. הסרטונים נעשים בהשראת סיפורים ופריטים שנאספו בידי יד ושם מניצולי שואה ומשפחותיהם.

הפרויקט החל לפני כעשור עם הכרזת יד ושם על מבצע לאומי "לאסוף את השברים" – לאיסוף מסמכים, תעודות, יומנים, תצלומים, חפצים ויצירות אמנות מתקופת השואה, הנמצאים בידיהם של אנשים פרטיים בארץ.

מאשה פולק-רוזנברג, מנהלת מחלקת הדרכה וחינוך, בבית הספר הבין-לאומי להוראת השואה מספרת על שיתוף הפעולה: "אין ספק כי הסרטונים מעוררים התפעלות, השתאות ותגובות נלהבות ומאפשרים לרענן ולגוון את דרכי הוראת נושא השואה והנצחתו. שיתוף הפעולה הפורה שבין HIT ויד ושם אפשר לקהלים רחבים להיחשף לסיפורם האישי והמרגש של הניצולים באמצעות פריטים שנמסרו למשמרת וזאת בדרך יצירתית, מקורית ורעננה. אני תקווה כי שיתוף פעולה זה יוכל להמשיך ולהצמיח יצירה אומנותית צעירה בנושא השואה ויתרום לעיצוב זיכרונה בארץ ובעולם".

דנה בן דוד, מנחת קורס מדיה במחלקה לתקשורת חזותית, HIT: "פרויקט זה נולד לפני כעשור ומאז עוסקים בעשייה מדי שנה סטודנטים יצירתיים ומוכשרים, אשר שמחים לתרום מכישרונם למטרה חשובה זו. הדרך היצירתית והשונה מאפשרת לנו להביא את הסיפורים לליבם של הילדים והנוער המבקרים ביד ושם, בצורה חווייתית ומהנה שמדברת אליהם באופן מיוחד ומסייעת להם להתחבר לנושא חשוב זה".

לצפייה בסרטונים:

בערוץ 13 באתר הבית של ערוץ 13

אולי יעניין אותך גם

"הנשים במחנה כתבו ספר מתכונים – שעזר להן לברוח לפנטזיה"

כתבה על הפרויקט באתר mako

פורסם: 12/04/2021